قیمت نفت تا سال آینده

قیمت نفت تا سال آینده

قیمت نفت در چند روز اخیر کمی روند صعودی پیدا کرده است. هرچند به نظر می رسد که تنش های سیاسی سوریه به حداقل رسیده است.

به گزار سرمایه فردا، اوپک برنامه افزایش تولید نفت را عقب انداخته است. ائتلاف کشورهای صادرکننده نفت موسوم به “اوپک پلاس” اعلام کرد که برنامه خود را برای افزایش تولید نفت خام، فعلاً در دستور کار نیست. این تصمیم در بحبوحه کاهش تولید نفت سوریه و همچنین تولید رقابتی از سوی کشورهای خارج از این ائتلاف اتخاذ شده است. مجموع این عوامل احتمالاً قیمت نفت تا سال آینده افزایشی کند. فعلاً قیمت نفت در محدوده ۷۴ دلار قرار دارد. اما احتمال رشد آن به ۸۰ دلار در آینده نه چندان دور جدی است.

سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری بانک اوراسیا در کشورهای عضو اجرایی می شود. رئیس بانک توسعه اوراسیا (EDB) اعلام کرد که این بانک در سال جاری میلادی بیش از ۲ میلیارد دلار در پروژه‌های مختلف کشورهای عضو سرمایه‌گذاری کرده است. این موضوع می تواند به بهره برداری از پروزه های حوزه نفت و گاز ختم شود. پس قیمت نفت هم می تواند تحت تاثیر تقاضا و سرمایه گذاری جدید قرار بگیرد.

ترامپ قیمت نفت را صعودی خواهد کرد؟

رقم فروش نفت ایران دو وضعیت را چند سال پیش تجربه کرد که بدترین وضعیت بود. به همین دلیل ورود ترامپ به کاخ سفید دوباره نمی تواند تهدید جدی برای صنعت نفت ایران باشد. از طرف دیگر این مساله قیمت نفت را صعودی خواهد کرد.

  •  افت ۹۴ درصد با خروج ترامپ از برجام و قبل از شیوع کرونا
  •  صعود بیش از ۱۰۰ درصد میانگین فروش در شرایط کرونا

در نتیجه، صادرات نفت ایران یک پارامتر تک‌متغیره نیست و به متغیرهایی غیر از رئیس‌جمهور آمریکا نیز بستگی دارد.

صنعت نیروگاهی با سهم ۳۲.۶ درصدی، بزرگترین مصرف‌کننده گاز در کشور است اما فقط معادل یک درصد از هزینه تمام‌شده گاز را پرداخت می‌کند. پتروشیمی‌ها تنها مصرف‌کننده بزرگ گاز هستند که ۳۳ درصد بیش از هزینه تمام‌شده گازبها می‌دهند. پالایشگاه‌ها، صنایع فولاد و فلزات نیز رقمی نیز به هزینه تمام‌شده را پرداخت می‌کنند. بخش خانگی با سهم ۸۰ الی ۸۵ درصدی از مصرف گاز در پیک سرما و به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده گاز در زمستان کمتر از ۷ درصد از قیمت تمام‌شده گاز را پرداخت می‌کند.

وضعیت تجارت جهانی LNG

تنگه هرمز به تنهایی بیش از یک پنجم تجارت جهانی LNG را با حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد متر مکعب گاز به صورت مطلق تشکیل می‌دهد. بیش از ۸۰ درصد از این حجم به مقصد بازارهای آسیایی از جمله چین، هند، ژاپن و بسیاری دیگر است. نقش هرمز در تجارت جهانی LNG قرار است در سال‌های آینده با توسعه میدان شمالی قطر و کارخانه صادرات ال ان جی Ruwais امارات افزایش یابد.

نقش اسرائیل به عنوان تامین کننده گاز منطقه‌ای در سال‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است. رونق تولید داخلی منجر به افزایش عرضه گاز با لوله به اردن و مصر شد. امروز، اسرائیل حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز مصر را به خود اختصاص داده است و قرار است این سهم با افزایش مسائل مربوط به تحویل بالادست مصر افزایش یابد.

ایران یکی از تامین کنندگان اصلی گاز عراق است و تقریباً نیمی از تقاضای گاز این کشور را تامین می‌کند. علاوه بر این، ایران یک تامین کننده مهم ترکیه است و ۱۰ تا ۱۵ درصد از عرضه اولیه گاز این کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *