عملکرد نمادهای بورسی همیشه تحت تاثیر تولید و سوداوری نیست گاهی قراردادها و سرمایه گذاری این شرکت ها بازدهی سهامداران را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش سرمایه فردا، عملکرد نمادهای بورسی می تواند یک راهنما برای سرمایه گذاران در بورس باشد. گاهی این شرکت ها با حاشیه ها و احکام قضایی مواجه می شوند که می تواند بر سود آنها تاثیر بگذارد در حالی که در صورت های مالی آنها وجود ندارد. در این گزارش به این مساله پرداخته شده است.
عبداله سلطانی ثانی مدیرعامل سابق بیمه سینا که در اواخر اسفندماه سال گذشته به عنوان مدیرعامل پارس خودرو یکی از شرکتهای فرعی خودروسازی سایپا انتخاب شده بود. او بیش از ۹ ماه در این سمت دوام نیاورد و از مدیریت این شرکت کنار رفت.
عملکرد پارس خودرو در زمان سلطانی ثانی چندان چنگی به دل نزد و زیان انباشته این شرکت در زمانی که او به عنوان مدیرعامل شرکت مذکور انتخاب گردید. حدودا ۲۴/۷ هزار میلیارد تومان بود و در زمان مدیریت او با رشد بیش از ۲ هزار میلیاردی به بالای ۲۷ هزار میلیارد تومان رسید.
همچنین میزان تولیدات شرکت فوق در پایان آبان ماه سال جاری به ۶۸۷۶۹ دستگاه رسید. این عدد نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۷۷۳ دستگاه کمتر تولید شده است.
علاوه بر موارد فوق فروش این شرکت از محل لوازم یدکی و تجهیزات در طی ۸ ماهه ابتدایی امسال کاهش ۷۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل داشته است.
درآمدهای برخی از شرکتهای وابسته به هلدینگ کساورزی کوثر، سیر نزولی را طی میکنند و به مرحله زیاندهی رسیدهاند؛ برخی از این شرکتها عبارتند از گوشت مرغ و ماهان، خدمات بازرگانی تحفه و توسعه مکانیزاسیون کوثر و نکته شایان توجه دیگری که در اسناد حاضر قابل مشاهده است. کاهش چشمگیری داشته و ۴۳ درصد از سود شرکتهای زیرمجموعه آن از کانالهایی غیرعملیاتی و عمدتا ناشی از فروش زمین و داراییها حاصل شده که عملا به معنای کاهش سرمایه شرکت است.
هلدینگ کشاورزی کوثر تقریبا در یکسال اخیر دستخوش تغییرات مدیریتی بوده به گونهای که در بهمن ماه سال گذشته وحید صالحی به عنوان سرپرست و جانشین ابراهیم غلامی معرفی گردید. سپس بعد از گذشت چند روز غلامی دوباره به صندلی مدیریتی خود بازگشت و در مردادماه امسال مسئولیت خود را به روح الله زحمت کش سپرد. شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر یکی از هلدینگهای وابسته به بنیاد مستضفعان میباشد.
پتروشیمی پارس قراردادی در خصوص بازاریابی، فروش و صادرات محصولات خود با شرکت بازرگانی ناوک آسیاکیش یکی از شرکتهای وابسته به نفت وگاز پارسیان امضا میکند. براساس این قرارداد گروه نفت و گاز پارسیان تعهدنامهای ارائه میکند که طبق آن در صورت عدم پرداخت و یا عدم ایفای تعهدات مالی از سوی ناوک آسیا این هلدینگ ملزم به پرداخت تعهدات مالی شرکت فرعی خود خواهد بود
با توجه به موارد فوق و به دلیل عدم پایبندی ناوک به تعهدات مالی، پتروشیمی پارس در آبان ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به بلوکه کردن سود سهام شرکت مذکور به میزان ۶۰۰ میلیارد تومان اقدام مینماید. با شکایت نفت و گاز پارسیان همراه میشود در ابتدا مرجع داوری بورس ادعای هلدینگ فوق را رد کرد. و با اعتراض، پرونده به دادگاه تجدید میرود که در این دادگاه نیز رای به نفع پتروشیمی پارس صادر میگردد.
شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت در نیمه نخست امسال از وضعیت مطلوبی برخوردار نبوده و در طی این مدت دچار زیان ۱۳۰۰ میلیارد تومانی شده است. این شرکت یکی از دلایل آن را خاتمه قرارداد پیمانکاری با پتروشیمی دهلران عنوان کرد. در ادامه اظهار داشته طولانی شدن مدت زمان پروژه و افزایش عمومی سطح قیمتها و عدم توانایی تامین نقدینگی مالی از دلایل خاتمه قرارداد بوده است.
شرکت سیمان بهبهان یکی از شرکتهای فرعی شستا صورت ریز دعویهای حقوقی را منتشر نموده که در یکی از این پروندهها فردی به نام کوثر نیک جو خواستار جبران مافات خسارات وارده به باغ خود شده است. در این شکواییه، شرکت سیمان بهبهان بابت وارد آوردن خسارت به ۱۰۳۰ اصله درخت (لیمو و نخل)، متهم شده که دعوی در مرحله کارشناسی میباشد.
در فقره دیگری از شکایات که منجر به صدور حکم اولیه شده روح اله بهرامی نیا با موضوع مطالبه وجه بابت حمل مواد اولیه در سال ۹۰ از سیمان بهبهان شکایت کرد. که شرکت مذکور به پرداخت ۴۷ میلیارد تومان محکوم گردیده است.
شایان یادآوریست که شخصی به نام هادی عبدالهی زاده که مدیریت شرکت سیمان بهبهان را برعهده دارد. در سنوات قبل به جرم تقلب در امتحانات یکی از واحدهای دانشگاه آزاد به کمیته انضباطی احضار شده و به محرومیت از تحصیل محکوم شده بود.
کی بی سی یکی از شرکتهای فرعی گروه دارویی سبحان به تعهدات ارزی خود در رابطه با واردات محصولات اولیه عمل نکرد. و در این خصوص یک پرونده ۷ میلیون یورویی درسازمان تعزیرات حکومتی دارد که تاکنون به نتایج نهایی نرسیده است.
همچنین این شرکت در سنوات قبل طبق توافقی که با هیئت امنای صرفه جویی ارزی داشته تعداد ۹/۵ میلیون عدد ماسک N۹۵ از مبادی خارجی خریداری کرد. تعداد ۷/۵ میلیون عدد آن تحویل داده شده،اما به دلیل افت ارزش بازار ماسک هیئت مذکور از پذیرش ۲ میلیون عدد آن خودداری کرده که در این راستا KBC اقدامات حقوقی انجام داده، اما نتایح نهایی آن مشخص نیست.
علاوه براین لازم به توضیح است که از تعداد ۲ میلیون ماسک شرکت فوق ۶۷۶ هزار عدد توسط سازمان جمع آوری اموال تملیکی مصادره و طبق مزایده به ستاد اربعین واگذار شده که شرکت KBC در این خصوص نیز اقدام به طرح شکایت کرده است. تعداد ۱۵۹ هزار عدد آن جهت نمونه و آزمایش و مصارف داخلی استفاده گردید. و فقط تعداد ۱۱۶۵ عدد آن درانبارهای استیجاری کی بی سی موجود میباشد.
در ۲۱ مهرماه سال ۴۰۰ سازمان تعزیرات حکومتی تهران همراه اول را بابت گرانفروشی بسته های اینترنتی به میزان ۷۶۰ میلیارد تومان جریمه کرد. پرونده مورد اعتراض شرکت واقع گردید و به دیوان عدالت اداری ارجاع گردید.
همراه اول مکاتبات متعددی با مراجع مختلف در این خصوص انجام داده و اظهار داشته تعرفه بسته های اینترنتی طبق سیاست های بازاریابی و فروش شرکت بود. گرانفروشی در این رابطه صورت نگرفته اما با این وجود دیوان عدالت اداری نیز در تاریخ ۳۰ آبان ۴۰۱ گرانفروشی شرکت فوق را محرز دانست. پرونده را جهت تعیین میزان دقیق مبلغ گرانفروشی به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر تعزیرات حکومتی تهران ارجاع داده است.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا