درحالی که بازار بورس منتظر کاهش التهابات سیاسی است تا بعد زمینه ورود پول فراهم شود. اما خالص خرید سهام توسط حقوقی ها انجام میشود.
به گزارش سرمایه فردا، وضعیت بورس تهران در روزهای اخیر به قدری وخیم سپری شده که خالص خرید سهام توسط حقوقی ها ثبت شدهاست. تعطیلات امروز باعث شد معامله گران نفس راحتی بکشند.
معاملات دیروز بازار سهام نیز مجددا در محدوده منفی پایان یافت و شاخص بورس حدود ۲هزار واحد دیگر کاهش یافت.
بورس در آستانه از دست دادن کانال ۲میلیون واحد قرار دارد.ادیروز نماگر اصلی بازار سهام با رسیدن به سطح ۲ میلیون و ۲هزار واحد به محدوده ۱۳ آبان ۱۴۰۲ رسید که وضعیت ناخوشایندی محسوب میشود.
روز سهشنبه برای نهمین روز متوالی، خالص خرید سهام به نام معاملهگران حقوقی بازار رقم خورد .
طی این ۹ روز حدود ۴هزار و ۷۵۵
میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابهجا شد که در نوع خود در خالص خرید سهام بیسابقه است.
آنطور که شواهد نشان میدهد؛قرار گرفتن بورس در رکود طولانی مدت سبب شده تا سرمایهگذاران وارد این بازار نشوند.
این موضوع یک پیام مشخص به سیاستگذار دارد و آنکه با ایجاد فضای نامناسب و عمق کم بازار نمیتوان از نقدینگی سرگردان در اقتصاد برای رونقبخشی به بورس بهره جست.
در حالی برخی تحلیلها،ریزشهای فعلی بازار را به رفتارهای هیجانی معاملهگران ارتباط میدهند که بررسیهای متعدد نشان میدهد بر اساس وضعیت متغیرهای مختلف،همچنان پتانسیل قدرتمندی برای رونق بورس وجود ندارد.
فارغ از نوسان نماگرهای سهامی، اکنون رونق از این بازار رخت بسته است.نخستین مساله،تداوم کاهش معاملات با ارزش روزانه به سطح هزار میلیارد تومان است.
از سوی دیگر پتانسیل سودآوری شرکتهای بورسی به دلیل وضعیت مبهم متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام در تنگنا قرار دارد.
از اینرو اخبار بعضا مثبتی هم که به بازار مخابره میشود؛نتوانسته نقدینگی تازه را به سمت بازار سهام هدایت کند.
البته در پنج روز معاملاتی اخیر،همه بازارهای داخلی با یک همهگیری ترس و تردید مواجه بودند و اکثرا غیر قابل پیش بینی عمل کردند.
قیمت هر اونس طلا پس از کاهش در بازارهای جهانی، روز گذشته حدود ۲۴۰۰ دلار تثبیت شد.
و همچنان به عنوان پناهگاهی امن برای سرمایهگذاران جذابیت دارد. قیمت بیتکوین نیز پس از افت شدید در روز دوشنبه، به ۵۵ هزار دلار رسید.
تحلیلگران مؤسسه ING میگویند که طلا به عنوان یک پناهگاه امن، با وجود سقوط بازارها، همچنان جذاب است و انتظار میرود با توجه به تنشهای ژئوپلیتیکی و کاهش احتمالی نرخ بهره فدرال رزرو، جایگاه خود را بازیابد.
در پی این آشفتگی، فدرال رزرو جلسهای اضطراری برگزار کرد، اما تصمیمی مبنی بر کاهش نرخ بهره اتخاذ نشد.
برخی اقتصاددانان معتقدند که فدرال رزرو باید نرخ بهره را به سرعت کاهش دهد. جرمی سیگل و پل کروگمن از جمله اقتصاددانانی هستند که خواستار کاهش فوری نرخ بهره شدهاند.
بازار سهام آمریکا نیز همچنان منفی بود. سرمایهگذاران نسبت به شرایط رکودی و آینده بازارها نگران هستند و احتمال ادامه رکود را بالا میدانند.
گزارش مشاغل آمریکا و تبلیغات منفی پیرامون هوش مصنوعی و افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن نیز به این نگرانیها دامن زدهاند.
در بازار کریپتو، سفتهبازان بیتکوین حدود ۸۵۰ میلیون دلار ضرر کردند. وعدههای دونالد ترامپ برای ایجاد ذخیره استراتژیک بیتکوین نیز با کاهش شانس او برای پیروزی در انتخابات، بیاثر شده است.
با توجه به شرایط فعلی، باید دید که بانکهای مرکزی چه تدابیری برای پیشگیری از بحرانهای بزرگتر اتخاذ خواهند کرد.
ارزش هزار و ۱۰۰میلیاردتومانی معاملات بورس و خروج ۳۶۴میلیاردتومانی سرمایه حقیقی از بازار در روزهایی که دامنهنوسان محدود است، حکایت از آن دارد که همچنان ابهام در فضای سیاسی و اقتصادی کشور، بیاعتمادی را در بازار گسترده کردهاست.
بهطوریکه از روز چهارشنبه و پس از افزایش احتمال درگیری در منطقه، حدود ۳هزارمیلیارد تومان از بازار خارج شدهاست و هزار و ۲۰۰میلیاردتومان آن جذب صندوق طلا و هزار و ۳۰۰میلیاردتومان آن جذب صندوق درآمد ثابت شدهاست.
نکته قابلتوجه آن است که این پول از بازار سرمایه خارج نشده و بیاعتمادی اهالی بازار سرمایه تنها مربوط به بخش سهام است.
پایینبودن نسبت قیمت به سود و ارزش دلاری بازار، به هدایت سرمایه موجود در بازار بهثبت صندوقهای درآمد ثابت و طلا کمک میکند.
تا زمانیکه محرکهای بازار سهام تقویت شوند، دوباره به صندوقها و سهام جذب شوند.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا