پایان فعالیت‌های جزیره‌ای در برنامه‌های فرهنگی

پایان فعالیت‌های جزیره‌ای در برنامه‌های فرهنگی

توکلی‌زاده در همایش شهرآرمانی و تبیین رویکردهای فرهنگی مدیریت شهری پایتخت تاکید کرد: فعالیت‌های جزیره‌ای در برنامه‌های فرهنگی پایان یابد.

به گزارش سرمایه فردا، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه برنامه‌های فرهنگی بدون مردم شدنی نیست گفت: مدیران نهادهای انقلابی باید به صورت یک جبهه واحد و با مردمی‌سازی به امور فرهنگی ورود کنند و از دستاوردهای سال‌های اخیر در این عرصه صیانت کنند.

سلسله همایش‌های شهر آرمانی با موضوع تبیین فعالیت‌های فرهنگی شهر و تجلیل ازدست اندرکاران فرهنگی پایتخت با حضور مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران و جمعی ازمسئولان شهری در تالار ایوان شمس برگزار شد. محمد امین توکلی‌زاده با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در اهمیت موضوعات فرهنگی، افزود: در حوزه فرهنگ حرف، درد و دل و هم‌ مطالبه بسیاری داریم . متاسفانه امروز شاهد هستیم که آنچه رهبرمعظم انقلاب می‌فرمایند با آنچه درنظام برنامه‌ریزی درحوزه فرهنگی به انجام می‌رسد فاصله بسیاری دارد که البته باید برطرف شود.

وی اضافه کرد: دشمن امروز در عرصه فرهنگی با صف‌بندی در مقابل جبهه انقلاب حضور پیدا کرده است. با نگاه به بودجه‌‌های فرهنگی تخصیص داده شده ازسوی مجموعه‌‌های مختلف مشخص است. نگاه فرهنگی هنوز در جامعه و مدیران برنامه‌ریز قالب نشده است. رهبرمعظم انقلاب اسلامی بارها نقشه طراحی شده دشمن را در برنامه‌های فرهنگی و رسانه تبیین فرمودند که این موضوع نشان می‌دهد ما در حوزه فرهنگ دچارمظلومیت هستیم.

خدمات در اولویت برنامه‌های فرهنگی

توکلی‌زاده با بیان اینکه اگر در عرصه فرهنگی با اقتدار ورود کنیم می‌توانیم گفت: به پیوست اقتدار فرهنگی در سایر حوزه‌‌ها نیز مقتدر باشیم، او به وضعیت فرهنگی شهر اشاره کرد و ادامه داد: شهرداری‌ها باید عرصه وسیعی از خدمات را به شهروندان ارایه کنند. براین اساس موضوعات فرهنگی همواره به عنوان موضوع فرعی مورد توجه قرارمی‌گرفت و موضوعات خدماتی در اولویت برنامه‌ها بود. نفوذ فرهنگ در شهر بالا است و باید از فرصت شهر برای تبیین موضوعات فرهنگی استفاده مطلوبی شود.

وی با اشاره به رویکرد و نگاه فرهنگی مدیریت کلان شهری پایتخت به مسایل فرهنگی، خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که در این حوزه در دوره جدید مدیریت شهری رقم زده شد. اصلاح این انگاره بود که شهرداری در فرهنگ مسئولیت ندارد. مدیریت شهری در این دوره تلاش کرد موضوعات فرهنگی را به عنوان اولویت اصلی در دستور کار خود قرار دهد و در این راستا، همه رویددها و برنامه‌‌های خود را با نگاه به موضوعات فرهنگی تبیین و برنامه‌ریزی کرد.

وجه تمایز مدیریت جهادی و انقلابی

معاون شهردار تهران با بیان اینکه شهر را نباید تنها در بعد کالبدی مورد توجه قرارداد، بلکه جان شهر و روح آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: شهر موضوعات تخصصی بسیاری دارد و شهرداری با ۸ معاونت، بیش از بیست سازمان و ۱۰۰ هزار نیرو در حال ارایه خدمت به شهروندان است. اما، اگر جان شهر یعنی شهروندان؛ اولویت نباشند خدمات ارایه شده به نقطه مطلوب نمی‌رسد. وجه تمایز مدیریت جهادی و انقلابی در دوره کنونی مدیریت شهری توجه به مسایل فرهنگی شهر و شهروندان است و در این حوزه سرمایه‌‌گذاری جدی شده است.

وی با اشاره به اینکه برای دغدغه‌مندان فرهنگ، فرصتی طلایی است که شهردار تهران به بحث فرهنگ اهمیت می‌دهد اظهار کرد: این فرصت برای همه جبهه فرهنگی فراهم است.

تحول برنامه‌های فرهنگی بر پایه فرهنگ و هویت

توکلی‌زاده با بیان اینکه شهرداری تهران در دوره کنونی ۴ تحول را درعرصه‌‌های مختلف دنبال می‌کند، تحول نرم افزاری را یکی از مهمترین برنامه‌‌های تحولی شهرداری تهران دانست و گفت: تحول نرم افزاری بر پایه فرهنگ شکل گرفته است و هویت محور آن است. هرجا دربها دادن به هویت کم فروغ بودیم لطمه آن را دیده‌ایم و از کم توجهی‌ها ضربه خورده‌ایم.

وی ادامه داد: محوراساسی هویت اجتماعی و فرهنگی شهرهویت اسلامی، ملی و انقلابی است. بعضا هویت‌های قومی که دارای پیوستگی اجتماعی نیز هست در قوام بخشی به هویت اجتماعی موثر است. نباید قومیت‌‌‌های به هم پیوسته در جامعه را به عنوان یک خطر به شمارآورد بلکه باید از آن برای انسجام بیشتر اجتماعی و هویتی بهره‌برداری کرد.

راهکار ایجاد هویت اجتماعی

معاون شهردارتهران بیان کرد: نباید انتظارداشت مجموعه مدیریت شهری به تنهایی در زمینه فرهنگی و ایجاد هویت اجتماعی وارد صحنه شود. بلکه دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف فرهنگی نیز باید به این عرصه ورودی جدی داشته باشند. جمعیت ۱۰ میلیون نفری در جغرافیای بزرگ تهران که جغرافیای فرهنگی آن بسیار بزرگ‌تر ازمناطق ۲۲ گانه آن است زندگی می‌کنند. تهران به عنوان چشم انداز جهان اسلام مطرح شده و جنبه الگوسازی دارد. در این جنبه گسترده و متنوع، شهرداری به تنهایی می‌تواند به این عرصه ورود کند.

وی به نقش مهم و موثر مجموعه‌‌های مردمی که درقالب‌های مختلف فعالیت دارند و درقوام بخشی به موضوعات فرهنگی وهویت اجتماعی پایتخت نقش ایفا می‌کنند اشاره کرد و گفت: نیروی بسیج درهرمحله، پایگاه مردمی و سرمایه اجتماعی دارد. گستره‌ای به نام مساجد داریم که قوی‌ترین ومستمرترین سرمایه را حتی بالاتر ازمراکز دانشگاهی و مانند آن برای جمهوری اسلامی تولید می‌کند. سازمان تبلیغات اسلامی نیز با تنوع و تکثردرحوزه فرهنگ و تبلیغ کارمی‌کند. رسانه ملی را داریم که شتاب دهنده دستگاه‌های دیگر درحوزه فرهنگ است. اگر این مجموعه درکنارهم نباشند موضوعات فرهنگی به جایی نمی‌رسد و اثرگذاری کافی درجامعه نخواهد داشت.

مدیریت برنامه‌های فرهنگی فرهنگی پایتخت

توکلی‌زاده تاکید کرد: باید زمان‌های کوتاه مدیریتی و منابع محدودی که در اختیار داریم را به گونه‌ای مدیریت کنیم که اولویت‌های اساسی را در برنامه‌های فرهنگی دنبال کنیم تا به نتیجه برسد. برای تحقق این هدف، نیازمند فرهنگ کار جبهه‌ای و کنارهم بودن هستیم که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است. امروز با همه دستگاه‌ها همدل هستیم گرچه اختلافاتی در نحوه اجرای برنامه‌ها داریم اما با اراده‌ای مشترک کار را جلو ‌بردیم.

وی با بیان اینکه امروز ادعا می کنیم که هیچ کدام از اقدامات فرهنگی پایتخت در دوره کنونی مدیریت شهری در۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب سابقه نداشته است افزود: یکی از اتفاقات خوب رخ داده به برکت همدلی رخ داد موضوع مردمی‌سازی است. درفرهنگ بدون مردمی سازی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. بدون مسجد، سمن‌ها و گروه‌های فرهنگی نمی‌توانیم کار کنیم. براین اساس ضلع سوم فعالیت‌های ما مردم بودند. اگر جشن غدیر را اجرا کردیم ناشی از حضور مردم بود و با مردم توانستیم پرچم امیرالمومنین را در شهر بالا ببریم.

برنامه‌های فرهنگی شهری را اولویت بندی کنیم

وی افزود: باید از جزیره بودن خارج شویم و یک جبهه شویم و نظام مسائل و برنامه‌های فرهنگی شهری را اولویت بندی کنیم. صهیونیست‌ها یکی از کارهایی که انجام می‌دهند این است که اولویت‌ها را به هم می‌ریزند. همین موجب می‌شود که منابع محدود خود را صرف اولویت‌های پایین‌تر کنیم.

وی تاکید کرد: تقریباً همه نهادهای فرهنگی به این موضوع رسیده‌اند که باید امور خود را به شکل مردمی اجرا کنند. مدیران نهادهای انقلابی باید از اتاق‌های خود خارج شوند و در حوزه مردم به سراغ خود مردم بیایند. باید نگاه آحادی امام خمینی را محور قرار دهیم. باید دیوارکشی‌های میان مردم را حذف کنیم و مردم را محور قرار دهیم تا به دریایی از خلاقیت و ایده‌های جدید در حوزه‌های فرهنگی برسیم.

مبانی درست شادی در آموزه‌ها و احادیث دینی

معاون شهردار تهران در ادامه به نگاه مدیران فرهنگی به مسله برگزاری مراسم‌های شاد اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که از ما مطالبه می‌شد موضوع شادی و بسط آن در جامعه بود. رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند زندگی بدون شادی زندگی دوزخی است. در عزای ائمه اطهار کار خود را بلدیم. اما هنگامی پای شادی به میان می‌آید، مرزهای حلال و حرام کار را برای ما سخت می‌کند. در موضوع شادی مبانی درست شادی در آموزه‌ها و احادیث دینی بسیاری وجود دارد و بر شادی در جامعه تاکید شده است. با این حال نیازمند آن بودیم تا نرم افزاری برای ایجاد شادی در جامعه طراحی و اجرا کنیم که این مهم به وقوع پیوست و نگذاشتیم شادی تنها در حد نظریه و مباحث باقی بماند.

توکلی‌زاده اضافه کرد: جبهه فرهنگی انقلاب در شهر تهران پرچم‌دار شادی بود. جشن‌های ملی و میلیونی، جشن‌های خانواده محور با دامنه وسیع مخاطبین از جمله این برنامه‌‌ها بودند که در آن مخاطب با هر موضوعی که به آن علاقه داشت به آن دست یافت. این ریز رخدادها تنوع‌های مختلفی را پوشش می‌داد.

در واکنش سریع به وقایع اخیر جا نماندیم

وی در ادامه عنوان کرد: نکته بعدی که فضل جبهه فرهنگی انقلاب است واکنش سریع است. آنقدر سرعت حوادث و وقایع در چند وقت اخیر بالا بود که خیلی از دستگاه‌های مسئول جا ماندند. اما این همدلی که شکل گرفته بود موجب شد بتوانیم به موقع واکنش نشان دهیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: در تجمعی که در میدان فلسطین برای سید حسن نصرالله برگزار شد با اینکه هنوز پیش‌بینی شهادت را نداشتیم به سرعت توانستیم مراسم شایسته‌ای برگزار کنیم. یا در واکنش به بمباران بیمارستان المعمدانی یا در عملیات‌های وعده صادق جا نماندیم. مردم تبلیغات میدانی و محوری و رسانه‌ای این واکنش سریع را می‌دیدند.
وی افزود: این نگاه جبهه‌ای که پیش آمده و این دسترسی که ما امروز به مخاطب داریم موجب شد در رویدادها با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شویم. یک میلیون نفر در رویداد ورزشی قهرمان شهر شرکت کردند. همین تعداد مخاطب در «من شهردارم» مشارکت می‌کنند. صیانت از این اعتماد مهم و اولویت‌دار است.
وی با اشاره به اینکه این جبهه وقتی موفقیت دارد، دشمن پدید می‌آورد اظهار کرد: وقتی سلام فرمانده در ورزشگاه آزادی برگزار شد اثر آن را باید در مخالفت‌ها دید. باید دید دشمن چقدر مخالفت می‌کند و آنچه دشمن پای کار می‌آورد توان ما را نشان می‌دهد. تمام این کارهایی که ما کردیم اگر دشمن و رسانه‌های بیگانه تخریب کردند یعنی راه را درست رفته ایم.

نظام سرمایه پای پرچم سوخته اسرائیل

توکلی زاده با اشاره به اینکه ما هیچ فرصتی را نباید از دست بدهیم ادامه داد: امروز که ما مواجهه مستقیم با استکبار داریم فرصت را نباید از دست بدهیم. می‌بینیم که رژیم صهیونیستی بیش از ۵ کیلومتر نتوانست در لبنان نفوذ کند. ارتش اول دشمن با پشتیبانی کل نظام سلطه جلو آمد اما بچه‌های حزب الله فرصت را از دست ندادند و با اسرائیل جنگیدند، با کل نظام سلطه جنگیدند. طرح اول آتش بس که مطرح شد قرار بر دو ماه آتش‌بس بود. در طرح دوم دائمی شد و رژیم مجبور شد بپذیرد. حزب الله در یک روز ۲۰۰ نقطه از اسرائیل را زد و تحولات میدان نشان داد رژیم بیش از این توان ندارد ولی جبهه مقاومت توان ادامه دارد.

وی تاکید کرد: سید مقاومت تا ۵ لایه فرمانده گذاشته بود. به دلیل شنود و رصد دشمن بسیاری از این ها تنهایی و بدون دسترسی و ارتباط با دشمن درگیر می‌شدند. اما اسرائیل خودش را بیرون کشید و ۷ ساعته آتش بس را قبول کرد. ما نیز نباید اجازه بدهیم تاریخ را جعل کنند. یهودی‌ها دروغگوترین قوم روی زمین هستند. اگر نجنبیم هلوکاست های دروغین دیگری می‌نویسند.

توکلی زاده همچنین گفت: این نظام سرمایه است که پای پرچم سوخته اسرائیل ایستاده است. دولت و ارتشی وجود ندارد، همه آمریکا است و ما باید این را روایت کنیم. باید شکست دشمن را خودمان درست روایت کنیم.

زنان ایران پرچم دار دفاع از محور مقاومت

معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: ایران همدل که در اوج مشکلات اقتصادی مردم شکل گرفت، مردم به ویژه زنان این سرزمین پرچم دار ایران همدل بودند. زنان ایرانی بودند که بازارچه‌های خیریه و نهضت اهدای طلا را راه انداختند. کنار مجروحان لبنانی ایستادند. جمهوری اسلامی یک لحظه پشت جبهه مقاومت را خالی نکرد.

وی در ادامه گفت: امروز می‌بینیم که در منطقه تا کفر زمین می‌خورد منافق بلند می‌شود. فردای آتش بس جریان تکفیری بلند می‌شود و هجوم می‌آورد. روایت پیروزی و روایت شکست؛ پیروز میدان را مشخص می‌کند. ما پیش از این هم تجربه کرده‌ایم و از پس آن بر خواهیم آمد.

وی در پایان با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «ایران، ایران امام رضا است» خاطرنشان کرد: هویت‌بخشی به یک کشور اگر مطرح شود. اگر با امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی تعریف شویم وضعیت دگرگون خواهد شد. این یک فرصت پیش روی ما است. دلبستگی و علاقه مردم به امام رضا(ع) و وجود یک امام معصوم در ایران وجود سیره‌ای که از امام رضا(ع) به ما رسیده برای ما یک امکان بزرگ ایجاد کرده است. هویت امام رضایی برای ما اولویت دارد. اقداماتی در این راستا داشته ایم که از جمله آن‌ها می‌توان سلسله مواکب محبان الرضا(ع) و ترویج نامه امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم و مواکب در اربعین و غیره را نام برد. هویت امام رضایی این فرصت را فراهم می‌کند که بتوانیم بسیاری از مسائل را حل کنیم و از پس مشکلات بربیاییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *