رییس سازمان توسعه تجارت گفت:تاکنون ۴ هزار ۴ هیأت خارجی برای حضور در ایران اکسپو ثبتنام کردهاند اما با توجه به اینکه تنها ظرفیت حضور ۲۵۰۰ هیأت خارجی را داریم قطعاً هیأتهای خارجی باید از از هفت گروه صنعت مرتبط باشند تا ایران اکسپو بتواند برای آنها مسمرثمر باشد.
به گزارش سرمایه فردا، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری که صبح امروز-دوشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۳- با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت برگزار شد از برگزاری سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا و هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) خبر داد و اظهار کرد: قاره آفریقا یکی از بازارهای بزرگ و آیندهدار جهان است که میتواند نقشی کلیدی در توسعه صادرات غیرنفتی ایران ایفا کند. همچنین ادرات یکی از راهبردهای کلیدی در رشد اقتصادی کشور است و بخش خصوصی باید نقش محوری در تحقق اهداف صادراتی داشته باشد. دولت نیز موظف است زیرساختهای لازم برای تعامل با بازارهای جهانی را فراهم کند.
وی افزود: آفریقا با منابع معدنی، طبیعی و نیروی انسانی فراوان به یکی از مقاصد مهم سرمایهگذاری جهانی تبدیل شده و جمهوری اسلامی ایران باید سهم خود را از این بازار نوظهور افزایش دهد. سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در روز هفتم اردیبهشتماه با هدف توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه اقتصادی میان دو طرف برگزار خواهد شد. همچنین، نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ بستری مؤثر برای معرفی ظرفیتهای تولیدی و صادراتی کشور خواهد بود و پیشبینی میشود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی برای بازدید و مذاکره تجاری وارد ایران شوند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: این نمایشگاه در سه سطح تعامل اقتصادی شامل دولت با دولت (G2G)، دولت با بخش خصوصی (G2B) و بنگاه با بنگاه (B2B) برگزار خواهد شد. این سطوح از همکاری امکان انعقاد قراردادهای عملیاتی و راهبردی را افزایش میدهد. مهاجرانی تأکید کرد که کارآفرینان و صنعتگران ایرانی با توانمندیهای بالای خود میتوانند در چنین فضاهایی عملکرد مؤثری داشته باشند و ضعفهای موجود را جبران کنند.
مهاجرانی همچنین از رسانهها خواست تا با پوشش گسترده و حرفهای این رویدادها، تصویر واقعی ایران بهعنوان مکانی امن و با ثبات برای فعالیتهای اقتصادی را به دنیا نشان دهند و با تصویرسازیهای منفی رسانههای معاند مقابله کنند و تأکید کرد: ایران ظرفیتهای فراوانی در حوزههای مختلف دارد و رویدادهایی مانند ایران اکسپو ۲۰۲۵ فرصتی ارزشمند برای معرفی توانمندیهای کشور و پیوند بخش خصوصی با بازارهای خارجی هستند. این نمایشگاه در راستای تأکید رهبر معظم انقلاب و راهبرد کلان دولت در سال «سرمایهگذاری برای تولید» برگزار میشود تا اشتغال، رشد اقتصادی و حضور مؤثر ایران در اقتصاد جهانی تقویت شوند. سخنگوی دولت در پایان خاطرنشان کرد که دولت بهعنوان متولی ایجاد زیرساختها تمام تلاش خود را برای موفقیت این رویدادها به کار خواهد گرفت.
همچنین محمد علی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت درباره تعداد حضور کشورهای خارجی در ایران اکسپو و آیا اینکه مذاکرات تأثیر مثبتی گذاشته است یا خیر، به خبرگزاری ایمنا گفت: تاکنون ۴ هزار ۴ هیأت خارجی برای حضور در ایران اکسپو ثبتنام کردهاند اما با توجه به اینکه تنها ظرفیت حضور ۲۵۰۰ هیأت خارجی را داریم قطعاً هیأتهای خارجی باید از از هفت گروه صنعت مرتبط باشند تا ایران اکسپو بتواند برای آنها مسمرثمر باشد. به همین دلیل رزومه شرکتها بررسی خواهد شد که مشخص شود عملکرد خوبی داشته اند و همچنین ارتباط خوبی با شرکتهای ایرانی داشته است. این موضوع کمک میکند که نمایشگاه توانمندیهای ایران با قابلیت بالاتری برگزار شود. به طور کلی تاکنون هیأتها از ۴۱ کشور قاره آسیا ۲۱ کشور اروپا ،۳۹ کشور قاره آفریقا و ۸ کشور قاره آمریکا هستند که مجموعاً هیأتها از ۱۱۰ کشور خارجی در ایران اکسپو ثبتنام کردهاند.
وی افزود: بیش از ۳۰ وزیر از کشورهای آفریقایی در اجلاس اقتصادی ایران و آفریقا که همزمان با ایران اکسپو برگذار میشود دیداری با معاون اول رئیسجمهور خواهند داشت. هدف ایران رفع موانع تجاری و توسعه مبادلات مالی با کشورهای آفریقایی است به همین دلیل باید اقدامات لازم در مسیر تسهیل تجارت انجام شود.
رییس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه ایران رقم قابل توجهی صادرات و واردات دارد به همین دلیل کشورهای دنیا علاقمند به توسعه روابط با ایران هستند، گفت: به همین دلیل هر سال نمایشگاه ایران اکسپو برگذار میشود تا کشورها بتوانند از این فرصت استفاده کنند. همچنین اجلاس ایران و آفریقا را برگذار کنیم تا بتوانیم چالشهای موجود برای تجارت با آفریقا را برطرف کنیم.
محمد علی دهقان دهنوی افزود: در حال حاضر تجارت با شرق آفریقا داریم اما با غرب آفریقا در زمینه ترانزیت مشکل داریم به همین دلیل باید از طریق کشورهای شرق آفریقا صادرات به کشورهای غرب آفریقا را اجرا کنیم. همین مسأله تجارت غیرمستقیم باعث شده عدد تجارت ایران با آفریقا کمتر باشد.
وی افزود: بخشی از روابطی که با پیمانها شکل می گیرد سیاسی است برای نمونه مقامات ایرانی وقتی در پیمانهای شانگهای، اوراسیا و بریکس شرکت می کنند درباره رفع موانع توسعه روابط تجاری صحبت میشود و این مسأله روی همکاری تجاری تاثیر مثبتی خواهد داشت. با توجه به اینکه مذاکرات میتواند به توافق و رفع محدودیتهای تحریمی منجر شود این مسأله به طور قطع به استقبال بیشتر شرکتها از نمایشگاه ایران اکسپو منجر خواهد شود.
همچنین صدیف بیک زاده مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه بین المللی ایران گفت: امسال سالن نمایشگاه به فیبر نوری پرسرعت مجهز شده است. به نظر میرسد صنعت نمایشگاهی ایران با تغییراتی روبهرو شده که هدف آن ارتقا و استانداردسازی خدمات نمایشگاهی است. برخی از اقدامات شامل رفع مشکلات فنی سالنها، استانداردسازی کف سالنها (تا کنون ۱۵ الی ۲۰ درصد تکمیل شده)، و برنامهریزی برای بهبود خدماتی مانند سیف باکس و شارژ باکس میشود. همچنین، خدمات رستورانی و پذیرایی نیز در اولویت برنامهها قرار گرفتهاند.
وی افزود: تحریمها تأثیرات منفی گستردهای بر صنعت نمایشگاهی گذاشتهاند و باعث تعلیق بسیاری از سایتهای نمایشگاهی در ایران از جمله در تهران و استانهای دیگر شدهاند. با پیشرفت مذاکرات، امید میرود بخشی از این تعلیقها رفع شود و حضور گسترده واحدهای خارجی و بازرگانان بینالمللی در سایت باشگاه بینالمللی جمهوری اسلامی ایران شاهد باشیم.
تمام حقوق برای پایگاه خبری سرمایه فردا محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
سرمایه فردا