هوشیار باشیم که خطر اتباع بیگانه ابزار فشار علیه ایران شود

هوشیار باشیم که خطر اتباع بیگانه ابزار فشار علیه ایران شود

خطر اتباع بیگانه به‌خصوص افغانستانی‌ها در کشور ما موجب شد که دولت چهاردهم برنامه طرد اتباع غیرمجاز را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.

به گزارش سرمایه فردا، موضوعی که بارها از سوی وزیر کشور به مثابه یکی از اولویت‌های این وزارت‌خانه نیز مطرح شده است، چرا که خطر اتباع بیگانه مشکلات زیادی را به وجود آورده است.
عوض حیدرپور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به پررنگ شدن خطر اتباع بیگانه در کشور اظهار کرد: متاسفانه انقلاب اسلامی چند حرکت غلط در رابطه با اتباع بیگانه انجام داده که اکنون این اشتباهات گریبان‌گیر ما شده‌اند اول از همه اینکه به یاد می‌آورم بعد از اینکه شوروی سابق افغانستان را اشغال کرد آقای منتظری از حضور افغانستانی‌ها در کشور دفاع کرد و گفت از آنجایی که افغانستانی‌ها تحت فشار هستند، پس بهتر است آنها را در کشور خود پناه دهیم که باعث شد تعداد زیادی افغانستانی به کشور ما وارد شوند.
وی درباره خطر اتباع بیگانه ادامه داد: پس از آن، شمار زیادی از عراقی‌ها وارد کشور ما شدند و همچنین وجود مسئله‌ای تحت عنوان پرورش عالمان دینی از سراسر دنیا موجب شده که اتباع زیادی در موسسات علمی قم مشغول شوند و حالا اینطور احساس می‌شود که ملغمه‌ای از اتباع بیگانه در کشور وجود دارند که به‌درستی سامان‌دهی نشده‌اند و حاکمیت طالبان در طول دو سال گذشته بر نیز موجب شد که موج بسیار فزاینده و سنگینی از اتباع افغانستان وارد کشور ما شده و تحت عنوان مهاجر به کار و فعالیت مشغول شوند، متاسفانه در این بین، کارفرمایانی وجود دارند که از این افراد بیگاری می‌کشند چرا که می‌توانند آنها را به نازل‌ترین قیمت به خدمت بگیرند و نیازی به بیمه هم ندارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادوار مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نحوه برخورد و ساماندهی اتباع در ایران اصولی و صحیح نیست، عنوان کرد: گاهی مسئولان اتباع را غیرمجاز را دستگیر کرده و آنها را راهی کشورشان می‌کنند اما مجددا شاهد بازگشت و حضور آنها در کشور هستیم.

خطر اتباع بیگانه برای جوانان و اقتصاد کشور

حیدرپور همچنین با اشاره به خطر اتباع بیگانه در کشور عنوان کرد: حضور بی‌شمار اتباع موجب افزایش جمعیت در کشور ما شده است، علاوه بر این، اتباع بیگانه فرصت‌های شغلی جوانان ما را از آن خود کرده‌اند در نتیجه با افزایش بیکاری جمعیت فعال خود در سال‌های اخیر روبرو شده‌ایم. مشکل بعدی این است که جمهوری اسلامی برای هر شهروند یارانه‌های مختف اعم از نان، سوخت، نقل و انتقال و غیره پرداخت می‌کند که در این بین اتباع بیگانه نیز بدون اینکه حقی داشته باشند، از این یارانه‌ها بهره‌مند می‌شود که در واقع رقم کمی هم نیست.
وی افزود: علاوه بر همه اینها، مسائل و مشکلات دیگری نیز وجود دارد که به واسطه حضور پر تعداد اتباع بیگانه در کشور ایجاد شده است، از قبیل مشکلات فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و غیره که حتما باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و آنها با یک ساز و کار اصولی و صحیح سعی کنند که اتباع بیگانه را از کشور طرد کنند. البته باید به این نکته اشاره کرد که اتباع بیگانه فقط شامل افغانستانی‌ها نیست اما حضور آنها مخصوصا در سال‌های اخیر در کشور ما پر رنگ‌تر شده است که دلیل امر همانطور که بالا نیز اشاره شده حاکمیت مجدد طالبان بر این کشور و همچنین بیکاری‌های گسترده و مسائلی از این قبیل است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادوار مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به خطر اتباع بیگانه که در کشور ماست، گفت: ممکن است طالبان در نظر داشته باشد که از بخشی از این اتباع در آینده به عنوان یک ابزار فشار علیه نظام جمهوری اسلامی استفاده کند به همین دلیل مسئولان ذیربط و دست‌اندرکار باید همه جوانب را در نظر گرفته و اقدامی مناسب در این زمینه انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *