چرا گروه خودرویی در بورس بیشترین پتانسیل رشد را دارند؟
چرا گروه خودرویی در بورس بیشترین پتانسیل رشد را دارند؟

به گزارش سرمایه فردا، در هفته های اخیر با افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد موضوع تغییر سیاست گذاری در قیمت گذاری خودرو و همچنین واگذاری شرکت های تو دلی خودروسازان دولتی مطرح شده، به همین دلیل گروه خودرویی در بورس بیشترین پتانسیل رشد را دارند. در این گزارش به جزئیات آن پرداخته شده است.

در ماه های گذشته رکود معاملات بورس عمیق تر شده است و نشانه آن کاهش ارزش معاملات تا محدوده ۳۵۰۰ میلیارد تومان است. تا زمانی که به محدود ۱۰ هزار میلیارد تومان نرسد خبر خاصی در کلیت بورس نخواهد بود و تنها گروه ها و نمادهای خاص می توانند رشد داشته باشند. یکی از این گروه ها که هم اکنون برای بورس جذابیت بالایی دارد خودرو است، زیرا در شش ماهه اخیر قیمت خودرو در بورس رشد قابل توجهی داشته است. از آنجایی که شورای رقابت هم اعلام کرده که از این به بعد مجوز افزایش قیمت خودروها بر مبنای صورت های مالی شرکت ها خواهد بود. به همین دلیل پیش بینی بازدهی قطعی زیاد است.

در حال حاضر دو خودروساز بزرگ بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان زیان ساخته اند و اگر قرار باشد طبق صورت های مالی یعنی زیان این شرکت ها مجوز افزایش قیمت صادر شود.به طور قطع شاهد رشد قیمت کارخانه خودروها خواهیم بود. به همین دلیل است که در شش ماهه گذشته قیمت خودرو در بازار آزاد رشد قابل توجهی داشته است. همین موضوع هم یک سیگنال مهم برای بورس محسوب می شود. زیرا همین خودروسازان که هم اکنون زیان ده هستد با سیاست جدید شورای رقابت به سوددهی خواهند رسید.

از طرف دیگر دو عامل مهمی که باعث شده تا گروه خودرویی برای سهامداران جذاب شود موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و همچنین واگذاری شرکت های تودلی است.

دو خودروساز دولتی دارایی های زیادی دارند

 در واقع گروه خودرویی در بورس بیشترین پتانسیل رشد را دارند، چراکه دو خودروساز دولتی دارایی های زیادی دارند که به افزایش سرمایه آنها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها افزوده است. نمادهای خگستر و ورنا به عنوان شرکت های سرمایه گذاری ایران خودرو و سایپا در حال حاضر بیشتری جذابیت را دارند، زیرا علاوه بر اینکه از محل سرمایه گذاری های خارج از بازار خودرو سود می برند بیشتر سهام خودروسازان دولتی را در اختیار دارند و با افزایش سرمایه بازدهی بیشتری کسب می کنند.

از طرف دیگر خودروسازان دولتی بر مبنای مجوز وارداتی که در یک سال اخیر کسب کرده اند. در حال تزریق خودروهای خارجی به بازار هستند و از آنجایی که قیمت ارز هم در هفته های اخیر رشد قابل توجهی پیدا کرده و نسبت به زمان سفارش خرید آنها تفاوتی چند درصدی پیدا کرده است این شرکت ها علاوه بر اینکه از رشد قیمت ناشی از تفاوت نرخ ارز سود می برند از افزایش تقاضا در بازار خودرو هم سود خواهند برد. در نتیجه پیش بینی می شود که سود این شرکت ها در سال آینده به ویژه در گزارش فصلی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ رشد قابل توجهی داشته باشد.

در حال حاضر سهامداران با در نظر گرفتن این پیش فرض ها در حال بررسی وضعیت تکنیکال نمادهای ارزنده گروه خودرویی هستند و در کنار نمادهای خگستر، ورناف خودرو و خساپا، نمادهای قطعه سازی مانند خمحور، خفنر، خوساز، خمهر و خاذین را در واچ لیست خود قرار داده اند تا در صورتی که نشانه هایی از رشد حجم معاملات دیدند سریع اقدام به خرید بکنند.

در حال حاضر سرمایه گذاران با تجربه تر منتظر کندل تایید بعد از شکست روند نزولی کوتاه مدت خواهند بود تا زمانی که در برگشت بعد از برخورد با خط روند نزولی اقدام به خرید کنند.