باران جزو محصولات فاضلابی و مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان

باران جزو محصولات فاضلابی و مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان

ذکاوت با بیان اینکه آب باران جزو محصولات فاضلابی و مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان است، افزود: آب باران پشت بام جزو آب های تمیز است که باید مسیری را طی و درون چاه جذبی ریخته شود.

به گزارش سرمایه فردا؛ آرش ذکاوت مدیر مهندسی پلی ران در پنل “بنای برتر؛ آب باران در سازه‌های بلند” در مورد اهمیت سیستم آب باران اظهار داشت: در مورد آب باران بر خلاف تصور موجود که مسیر لوله کشی ساده است، با توجه به الزامات، مقررات اجرا و انتخاب مواد اولیه دشوار می باشد.

وی با بیان اینکه آب باران جزو محصولات فاضلابی و مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان است، افزود: آب باران پشت بام جزو آب های تمیز است که باید مسیری را طی و درون چاه جذبی ریخته شود، از اینرو از حیث تمیز بودن و عدم ترکیب با فاضلاب اهمیت دارد و نکته مهم شرایط و الزامات تست این سیستم است.

مدیر مهندسی پلی ران بیان کرد: بر اساس مقررات ملی ساختمان، تست آب بند در مسیر لوله کشی از بام تا انتها باید به یک‌باره پر آب باشد و ۱۵ دقیقه تحت تست باشد و اگر نشتی نداشت تحویل کارفرما داده شود.

ذکاوت با بیان اینکه در سازه های کوچک برای تست آب باران مشکلی بروز نمی کرد، گفت: با ایجاد سازه های بلند مرتبه، مشکل تست طول مسیرهای استفاده شده بروز کرد؛ چرا که سیستم های معمول پاسخگو نبود.

وی عنوان کرد: پیش از این لوله های فلزی و پی وی سی استفاده می‌شد که معضلات خود را داشت، در ادامه لوله‌های پلی اتیلن جوشی مورد استفاده قرار گرفت که برای رفع مشکل انسباط و انقباض از موفه انبساطی استفاده می کردند که تحمل فشار خاصی را داشت، لوله‌های پوش فیت نیز بخاطر اتصالات و تست ۱۸ متر نیز مشکل خاص خود را داشت.

مدیر مهندسی پلی ران با اشاره به راهکار پلی ران برای رفع مشکلات آب باران تصریح کرد: سال ها بررسی شد و با الهام از موفه پلی اتیلن، موفه ای ساخته شد که اجازه تست یکپارچه ۱۵۰ متر ستون آب با موفه ویژه آب باران را فراهم می‌کرد، در چندین پروژه تست شد که ایده بکری بود و برای ثبت با مراکز معتبر ارتباط و ثبت اختراع شد، تاکنون که سه سال از تولید این محصول گذشته در برج های زیادی استفاده شده که با مزیت‌هایی همچون قیمت پایین تر و طول عمر بیشتر همراه می باشد.

ذکاوت ادامه داد: از نظرات مجریان استقبال می کنیم چرا که بر مشکلات اجرا واقف هستند؛ در همین راستا آموزش اکیب‌های اجرایی به طور مستمر انجام می‌شود و در حال بروزرسانی و بهتر کردن سیستم هستیم، اساس اولیه ایده موفه آب باران، راحتی کار برای مجری بوده است، نکته بعدی هزینه های تحمیل شده به پروژه است که موفه جدید با هزینه کمتر ارائه می‌شود.

سیستم جمع‌آوری آب باران در حیطه اجرایی، الزامات خاصی را می طلبد

در ادامه این پنل کیارش جبلی مدیر فنی و اجرایی گروه مهندسی کاریز با اشاره به ظرفیت موفه ویژه اب باران پلی ران اظهار داشت: سیستم هایی که در سال های گذشته برای آب باران استفاده می شد لوله های گالوانیزه بود که از نظر اجرا بسیار سخت بود و هزینه زیادی را هم تحمیل می کرد.

وی بیان کرد: پیش از این از سیستم های فلزی و پی وی سی استفاده می شد که به دلیل مشکلات و چالش ها در سیستم های قبلی، برای نخستین بار از سیستم پلی اتیلن جوشی برای جمع آوری اب باران در ساختمان های بلندمرتبه استفاده شد و برای نخستین بار در ساختمانی با ارتفاع ۱۵۰ متر به صورت یکپارچه تست‌ شد.

مدیر فنی و اجرایی گروه مهندسی کاریز سپس با اشاره به مقاومت های کارفرمایان در استفاده از یک محصول جدید بیان کرد: همواره در استفاده از سیستم آب باران برای ساختمان های بلند مرتبه خلایی وجود داشت که به محض تولید محصول جدید با تحمل ۱۵۰ متر ارتفاع استقبال خوبی از آن شد که به لحاظ اجرایی هم آسان بود اما عدم اطمینانی نسبت به آن وجود داشت که به محض تست یک پروژه همگان حیرت زده شدند و به مرور در همه سیستم ها باب شد به ویژه اینکه ثبت اختراع نیز شده بود‌.

جبلی تصریح کرد: جانمایی لوله آب باران در پروژه های تجاری شاید چندان حساس نباشد اما در پروژه های مسکونی داکتی که چسبیده به اتاق خواب است ممکن است چالش ایجاد کند، چون ممکن است صدایی آنرا منتقل کند بنابراین لازم است طراحان این موضوع را رعایت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *