تفاوت بین تاسیسات در بیمارستان‌ها و فضای درمانی با فضای عادی

تفاوت بین تاسیسات در بیمارستان‌ها و فضای درمانی با فضای عادی

تفاوت بین تاسیسات در بیمارستان‌ها و فضای درمانی با فضای عادی وجود دارد؛ چراکه در بیمارستان به وسیله تاسیسات یک سری خدماتی را به بیماران می رسانیم

به گزارش سرمایه فردا؛ محمد عرفان مشاور تاسیسات در حوزه بیمارستانی در پنل “بنای برتر، تاسیسات بیمارستانی”؛ اظهار داشت: تفاوت بین تاسیسات در بیمارستان‌ها و فضای درمانی با فضای عادی وجود دارد؛ چراکه در بیمارستان به وسیله تاسیسات یک سری خدماتی را به بیماران می رسانیم.

وی با اینکه تاسیسات بیمارستان نیازمند دقت و نظارت بیشتری است، ادامه داد: یک امر مهم تجهیزات بیمارستانی است؛ و تمام فضاهای درمان با لوله کشی آب و فاضلاب مرتبط است، علاوه بر این تهویه مطبوع در بیمارستان به نوعی کار درمان را انجام می‌دهد و متفاوت از ساختمان های عادی است و بهداشت محیط و اثر تهویه بر آن در محیط های بیمارستانی اهمیت زیادی دارد.

مشاور تاسیسات در حوزه بیمارستانی عنوان کرد: عمر مفید بیمارستان ۵۰ سال در نظر گرفته می‌شود و برای تاسیسات بیمارستانی پروسه ۲۵ ساله لحاظ می‌شود؛ تاسیسات ۲۴ ساعته فعال است؛ به این منظور باید به سراغ تجهیزات خوب برویم تا قابلیت فعالیت در زمان تعریف شده را داشته باشد.

عرفان سپس گفت: کنترل خرید سیستم تاسیسات توسط مشاورین انجام می‌شود تا سیستم، قابلیت این را داشته باشد تا اگر بخشی از سیستم از کار افتاد بخش دیگر بتواند پایش کند و امکان جایگزینی داشته باشد.

وی تصریح کرد: در بیمارستان فاضلاب های مختلف از جمله عفونی، داغ و غیره داریم، از اینرو مشخصات فنی لوله‌ها باید متفاوت باشد و این نکات در پروژه و توسط پیمانکاران نیز دیده شود.

مشاور تاسیسات در حوزه بیمارستانی با بیان اینکه دیدگاه کنترل عفونت توسط مشاورین حائز اهمیت است، افزود: در بیمارستان بخش های مختلف فاضلابی باید از یکدیگر جدا شوند، تمام تاسیسات بیمارستان در سقف کار می‌شود، ولی فاضلاب در طبقه زیر کار می‌شود برای همین اولین تاسیساتی که در بیمارستان کار می‌شود فاضلاب است و بقیه تاسیسات باید با سیستم فاضلاب هماهنگ باشند؛ چراکه به سبب حساسیت زیاد، نکات مهم اجرایی دارد.

عرفان در مورد اهمیت خرید تجهیزات و همچنین اجرای تاسیسات بیمارستانی خاطرنشان کرد: سیستم‌های فاضلابی تا قبل از نسل جدید، اکثرا چدنی بود که دچار پوسیدگی می‌شد، و وزن زیادی داشت؛ اما اکنون اجرا لوله‌های پلی اتیلن و پوش‌فیت توسط شرکت‌های تولیدکننده انجام می‌شود؛ چراکه نوع بست و محل اجرای آن اهمیت مضاعفی دارد و خواست ما از شرکت‌های تولیدکننده، اعزام نیروهای اجرایی آموزش دیده است تا سیستم پایدار بماند.

۱۷۰۰ بیمارستان در کشور مجهز به اتصالات پوش فیت هستند
در ادامه این پنل محمد قاسمی با اشاره به جایگاه تاسیسات ساختمانی از جهت برقراری آسایش و امنیت در بیمارستان و ساختمان های درمانی اظهار داشت: لزوم رعایت بهداشت و جلوگیری از آلودگی های محیطی یکی از موارد مهم در تولید لوله و اتصالات پوش فیت با دقت تولید بالا و براساس پیش فرض های اولیه بوده که منطبق بر استانداردهای بیمارستانی باشد.

وی ادامه داد: جلوگیری از انتشار بو، نشتی و طول عمر بالا و عدم نیاز به تعمیر و هزینه های نگهداری مکرر از جمله مزیت های پوش فیت در پروژه های ساختمانی بوده که این آب بند بودن تا زمانی که سازه ساختمان پابرجاست گارانتی می شود؛ چرا که انتخاب تاسیسات و متریال مناسب براساس تصمیم کارشناسان و مشاوران این حوزه با توجه به صلاحدید ساختمان انتخاب و اجرا می شود که با حداقل مشکل، به راحتی قابلیت اجرا داشته باشد.

مدیر مهندسی پلی ران سپس با بیان اینکه ۱۷۰۰ بیمارستان در سراسر کشور مجهز به اتصالات پوش فیت هستند گفت: پلی ران خدماتی را پیش و پس از تهیه محصول ارائه می دهد که از بررسی نقشه و ارائه پیشنهاد گرفته تا برآورد متریال و نحوه اجرا را دربر می گیرد.

قاسمی ادامه داد: پس از خرید نیز نظارت بر اجرا و آموزش را هم داریم که از دیگر خدمات پلی ران است تا محصولات به بهترین شکل ممکن اجرا شوند؛ چرا که اعتقاد بر این است نخستین آسیب از اجرای نادرست به خود تولیدکننده باز می گردد، بنابراین تمهیداتی اندیشیده شده که با نظارت مستمر و اکیپ های مستقر ویژه خود، اجرای مطلوبی را داشته باشیم، همچنان که از ۲۰ سال گذشته تاکنون که سیستم پوش فیت تولید شد، بیش از ۳۷ هزار نفر در زمینه اجرای این سیستم آموزش دیده اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سعی ما همواره بر این بوده که دامنه تولید محصولات به نحوی باشد که تولیدات لوله و اتصالات پلی ران پاسخگوی نیاز کلیه پروژه های فاضلاب از پروژه های مسکونی تا بیمارستانی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *