انتخاب سردبیر

ویژگیهای اسفندماه برای سهامداران

مونا موسوی؛ سردبیر: به نظر روزهای خاص و متفاوتی را در اسفند در پیش داریم. این امید بازار به تغییر مثبت در روزهای خاص اسفند مطابق تجربه تاریخی است. از نظر تکنیکال بازار خیلی تمایلی به افت ندارد و اصلاً دیگر نای افت کردن ندارد اما از آن سو انگیزه‌ها و اخباری هم برای رشد آن نمی‌رسد.
در چنین شرایطی و با توجه به کارنامه و وضعیت دولت، امیدواری به بازار بیشتر یک جو روانی است که می‌تواند حاصل شود چراکه بازار در اسفند همیشه خوب بوده یا در نقاط خوبی قرار داشته است.
اما در حال حاضر اگر خبر مثبتی به بازار نرسد فشار فروش حقوقی‌ها برای شناسایی سود و همچنین تسویه اعتبار برخی کارگزاری‌ها و سختگیری سیستم بانکی در اعتباردهی آخر سال عرضه در بازار را بیشتر می کند.

از رویدادهای مهم اسفند هم که می‌تواند روند را تغییر دهد تصمیم‌گیری‌های ریز و درشت کلان اقتصادی هستند که مستقیم به کسری بودجه و درآمد ارزی دولت بستگی دارد؛ مثلاً مشخص شدن نرخ تسعیر ارز بانک‌ها  یا هدفگذاری‌های سال بعد برای نرخ ارز موارد خبری اسفند هستند

البته گزارش‌های پیش روی فصلی شرکت ها این مزیت را دارد که در فضای فعلی قیمتی ریسک به ریوارد بازار را احتمالا جذاب می‌کند و مانع از افت بیشتر قیمت‌ها می‌شود از طرف دیگر  تحولات بورس کالا و رخدادهای فروش شرکت‌ها به خوبی نشان دهنده وضعیت بنیادی آنهاست هرچند جریان پول فعلی این موضوع را باور ندارد و مسیر خود را می‌رود.
از رویدادهای مهم اسفند هم که می‌تواند روند را تغییر دهد تصمیم‌گیری‌های ریز و درشت کلان اقتصادی هستند که مستقیم به کسری بودجه و درآمد ارزی دولت بستگی دارد؛ مثلاً مشخص شدن نرخ تسعیر ارز بانک‌ها  یا هدفگذاری‌های سال بعد برای نرخ ارز موارد خبری اسفند هستند. در حال حاضر خبر تغییر چشم‌انداز نرخ دلار نیما که بازار منتظر آن است و تغییر در سیاست‌گذاری نرخ سود که بانک‌ها همچنان با نرخ بالا جذب سپرده می‌کنند فاکتورهای تاثیر گذار بازار کنونی هستند.
چیزی که بازار از از آن می‌ترسید و واهمه داشت نرخ گواهی سپرده با نرخ بالا بود، حرکت اخیری که دولت و سیاستگذار پولی اجرا و شوک بزرگی را در این ماه‌های  پایانی به بازار وارد کرد و شاید اگر این اتفاق رخ نمی‌داد حال و روز فعلی بازار بهتر بود.
امسال چندین بار تصمیمات اشتباه منجر به تضعیف صنایع شده‌اند. راه برون رفت از شرایط حاکم برگشت از این تصمیمات است. نرخ گاز، تغییر نرخ فرآورده‌های نفتی، قیمت‌گذاری دستوری صنعت خودرو، قیمت‌گذاری دستوری لاستیک، عوارض‌های مختلف، مالیات بر صادرات از اقدامات مخربی هستند  که برگشت از هر یک از آنها می‌تواند جانی دوباره به بازار بدهد.
در حال حاضر با افت قیمت گاز در ۴ هاب بین المللی، بخش اول فرمول نرخ گاز خوراک کاهش قابل توجهی داشته است و با فرض ثبات نرخ داخلی و صادراتی، نرخ گاز خوراک بعید است به نرخ بالایی برسد، به شرط اینکه تصمیم جدیدی در دولت گرفته نشود. در این صورت می‌توان پیش بینی کمترین نرخ گاز در یکسال اخیر را داشت. از سوی دیگر با افت صادرات گاز به ترکیه، میانگین نرخ صادراتی گاز نیز قطعا دچار افت شده است. چرا که نرخ گاز صادراتی به ترکیه نسبت به عراق حدود ۱۰ سنت برای هر مترمکعب گران‌تر است. در صورتی که این موضوع نیز اعمال شود، بازهم نرخ گاز خوراک می‌توان کمتر هم شود و در مجموع  نرخ گاز خوراک (بدون عوارض و هزینه های جان

modir

Recent Posts

پرونده خودرویی آذیکو

به گزارش سرمایه فردا، ‍۶ سال از پرونده خودرویی آذیکو  در دادگاه گذشت ولی حواله…

12 ساعت ago

بررسی بازدهی بازارهای مالی ۱۴۰۳

یکی از راهکارهای مهار تورم، کنترل بازدهی بازارهای مالی تحت تاثیر سیاست بانک‌های مرکزی است.در…

13 ساعت ago

صلح و آزادی را از کودکی باید آموخت!

با اعتقاد بر این اصل که صلح و آزادی آموختنی است. پس آن را باید…

13 ساعت ago

سریع‌ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۲۴

سریع‌ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۲۴ بین ۴۰۰ تا ۵۳۶ کیلومتر سرعت دارند. حدود ۹…

14 ساعت ago

قیمت گوشت مهر ۱۴۰۳ چند می شود؟

افزایش ذبح دام به دلیل کاهش تولید و گرانی قیمت ارز منجر شده بازار گوشت…

14 ساعت ago

یارانه هر مهاجر افغانی در ایران چقدر است

یارانه هر مهاجر افغانی در ایران که روی دست کشور می‌گذارد، نشان می‌دهد هرکدام از…

18 ساعت ago