سیاست و دیپلماسی

واکنش بازار کامودیتی ها به ترامپ

به گزارش سرمایه فردا، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اعلام نتایج اولیه باعث شد که شاخص دلار تقویت شود و به بیش از ۱۰۵ دلار برسد. به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ در رقابت انتخاباتی پیروز شده است، که پیش‌بینی می‌شد در صورت پیروزی او شاخص دلار به دلیل سیاست‌های اقتصادی حمایتی‌اش افزایش یابد. این رشد شاخص دلار منجر به افت قیمت کامودیتی‌هایی مانند طلا، نفت و نقره شده است.

واکنش بازار  نفت و گاز طبیعی

نفت خام و نفت برنت هر دو روند نزولی داشتند. قیمت نفت خام به ۶۹.۱۹ دلار در هر بشکه رسید که کاهش ۱.۶۸ درصدی معادل ۱.۱۹ دلار را نشان می‌دهد. همچنین، نفت برنت نیز با افت ۱.۵۷ درصدی به ۷۲.۷۱ دلار در هر بشکه معامله شد. کاهش تقاضا در چین و ریسک‌های اقتصادی جهانی از دلایل عمده کاهش قیمت نفت بوده است.

در بازار گاز، قیمت گاز طبیعی در ایالات متحده با افزایش قابل‌توجهی همراه بود و ۷.۱۲ درصد رشد کرد و به ۲.۸۵ دلار در هر میلیون BTU رسید. همچنین، قیمت گاز طبیعی TTF در اروپا نیز ۳.۱۲ درصد افزایش یافت و به ۴۳.۳۵ یورو در هر مگاوات ساعت رسید. به‌نظر می‌رسد فصل سرما و افزایش تقاضای گرمایش، تاثیر مثبتی بر قیمت این محصولات داشته است.

طلا و نقره

قیمت طلا با کاهش ۰.۹۱ درصدی به ۲۶۶۰.۰۹ دلار در هر اونس رسید. کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن به‌دلیل اخبار اقتصادی مثبت و افزایش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی می‌تواند از دلایل این کاهش باشد.

قیمت نقره در معاملات امروز با کاهش ۰.۱۵ درصدی به ۳۱.۲۴ دلار در هر اونس رسید. این کاهش می‌تواند به دلیل افزایش شاخص دلار و نگرانی‌ها درباره سیاست‌های اقتصادی ایالات متحده و کشورهای بزرگ باشد.

واکنش بازار فولاد و سنگ‌آهن

قیمت فولاد با افزایش ۰.۲۵ درصدی به ۳۲۳۸ یوان در هر تن رسید. به‌نظر می‌رسد تقاضای داخلی چین و تلاش‌های دولت برای تقویت بخش ساختمانی، عامل اصلی این افزایش بوده است.

قیمت سنگ‌آهن با افت ۱.۳۳ درصدی به ۱۰۳.۸۲ دلار در هر تن رسید. افزایش تولید فولاد در چین و کاهش صادرات محصولات فولادی از جمله دلایل اصلی کاهش قیمت سنگ‌آهن هستند.در حالی که بازارها به نتایج انتخابات آمریکا واکنش نشان می‌دهند، انتظار می‌رود که سیاست پولی فدرال رزرو در این هفته اعلام شود. پیش‌بینی می‌شود نرخ بهره به میزان ۲۵ واحد پایه کاهش یابد که می‌تواند به حمایت از طلا به عنوان دارایی بدون بهره کمک کند و جذابیت آن را برای سرمایه‌گذاران حفظ نماید.

اقدامات چین در مقابل ترامپ

چین بسته مالی ۱۰ تریلیون یوانی (۱.۴ تریلیون دلاری) را برای کمک به تقویت اقتصاد متزلزل خود اعلام کرده است تا برای افزایش تنش های تجاری با ایالات متحده در دوره دونالد ترامپ آماده شود.

مقامات چینی در یک کنفرانس مطبوعاتی به ریاست وزیر دارایی لان فوآن اعلام کردند که پکن به دولت های محلی چین که به شدت بدهکار هستند اجازه داده است تا ۶ تریلیون یوان اوراق قرضه جدید را طی سه سال منتشر کنند و ۴ تریلیون یوان دیگر را در اوراق قرضه از قبل برنامه ریزی شده در طی ۵ سال مجدد تخصیص دهند تا ساختار مالی خود را بازسازی کنند.

تحلیلگران می گویند چین باید فوراً با مشکلات اقتصاد داخلی خود از جمله رکود طولانی مدت مسکن که درآمد خانوارها و دولت های محلی را کاهش داده است، پیش از آنکه تعرفه های ترامپ به بخش خارجی آن ضربه بزند، رسیدگی کند.

به گفته تحلیلگران، اگر  اقدامات تقابلی  چین اجرا نشود، تعرفه های ترامپ می تواند چندین درصد تولید ناخالص داخلی چین را در زمانی که اقتصاد به شدت آسیب پذیر است، کاهش دهد.

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

17 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

17 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

17 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

22 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago