اعظم احمدیان-مدیر گروه مطالعات بانکداری و نهادهای پولی پژوهشکده پولی و بانکی: نظام بانکی کشور لیش از هر زمانی نیازمند تقویت شیوه های نظارتی است. با وجود حرکت نظام بانکی کشور به سمت رویه های نوین ارائه خدمت، اما همچنان بخش قابل توجهی از خدمات به شیوه های سنتی ارائه می شوند.
اما در بانکداری نوین استفاده از رویکردهای کارآمد نظارتی مورد تاکید نهادهای پولی و بانکی قرار گرفته است. یکی از رویکردهای نوین نظارتی، نظارت مبتنی بر ریسک است که در سطح بینالمللی مورد توجه ویژه قرار دارد.
این نوع نظارت با تمرکز بر شناسایی و اندازهگیری ریسکهای موجود در بانکها و همچنین شناسایی نقاط ضعف، میتواند منابع نظارتی را به صورت بهینه در نقاط حساس متمرکز کند.
پیادهسازی این رویکرد میتواند به تقویت حاکمیت شرکتی و شفافیت در بانکها کمک کند. البته چالشهایی مانند مقاومت در افشای اطلاعات، کمبود زیرساختهای فنی و نیروی انسانی متخصص نیز در مسیر این اصلاح انقلابی وجود دارد.
حتی فضای سیاسی و اقتصادی کشور نیز میتواند بر نحوه اجرای رویکرد تأثیرگذار باشد. به همین دلیل باید ضمن توجه به موانع مسیر اصلاح نظارت بانکی، از تمامی ابزارهای موجود برای پشتیبانی این رویکرد استفاده کنیم.
تعطیلی هزاران آژانسهای مسافرتی و بیکاری تورلیدرها معضل جدید این روزها شده است چراکه آسمان…
این یادداشت تلاش میکند تا با الهام از تجارب تاریخی جنگهای بزرگ، بهخصوص جنگ جهانی…
اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ علیرغم کاهش نسبی در نرخ رشد، همچنان مسیر مثبت خود…
در آوریل ۲۰۲۵، جگوار تنها ۴۹ خودرو در اروپا فروخت—رقمی که نشان از خروج تقریباً…
مقایسه عملکرد روانکارها در ۱۴۰۴ حکایت از این دارد که برخی شرکتها همچون نفت پارس…
انتخاب خوب برای سرمایهگذاری در مقطع کنونی به شرایط سیاسی و نظامی کشور تعیین میشود…