آخرین اخبار

مزیتهای بهره‌برداری از دو پروژه فولاد کردستان

به گزارش سرمایه فردا، تأمین زیرساخت­‌های کشور، کمک به ثبات اقتصادی، کاهش وابستگی به واردات و خودکفایی، ایجاد اکوسیستم نوآورانه و کمک به توسعه فناوری، افزایش تولید، تقویت اقتصادهای محلی به خصوص در مناطق محروم، از مزایای صنایع فولاد است.
شرکت صنایع فولاد کردستان در سال ۱۳۹۷ در راستای اجرای تکمیل زنجیره فولاد در استان کردستان با محوریت ایمیدرو تأسیس شده‌است. با ورود هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، روند اجرای پروژه‌های شرکت، شتاب بیشتری گرفت. احداث کارخانه احیا مستقیم با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در شهرستان بیجار انجام شد.  کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته با ظرفیت تولید سالیانه یک‌ میلیون تن ورق گرم فولادی در شهرستان قروه احداث شد. این فولادسازی جزو ۴۸ پروژه‌ پیشران اقتصادی کشور به‌شمار می‌آیند که توسط شرکت صنایع فولاد کردستان در حال اجرا هستند.

سهامداران فولاد کردستان

در حال حاضر، شرکت ایمیدرو با ۴۴ درصد، شرکت معدنی و صنعتی صبانور (کنور) با ۳۰ درصد، شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات (تجلی) با ۲۰ درصد و هلدینگ توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۶ درصد، سهامداران عمده صنایع فولاد کردستان محسوب می­‌شوند. با توجه به مالکیت ۸۳.۴ درصدی «ومعادن» در «کنور» و مالکیت ۵۷ درصدی در «تجلی»، می­توان گفت که «ومعادن» مالک ۴۲.۴ درصد از صنایع فولاد کردستان می­باشد.

عملیات اجرایی پروژه مگامدول آهن اسفنجی بیجار از مرداد ماه ۱۴۰۱ و به صورت «EPC»، متشکل از شرکت‌های بین‌المللی مهندسی فولاد تکنیک و شرکت (MME) آغاز شد و به احتمال زیاد در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه که در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار در ابتدای جاده بیجار به زنجان در حال اجراست تاکنون بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. میزان سرمایه‌گذاری این پروژه چیزی بالغ بر ۸ همت است که ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۵۰۰ نفر را به همراه خواهد داشت.

دیگر پروژه پیشران اقتصادی شرکت صنایع فولاد کردستان، احداث کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی در شهرستان قروه است. این طرح به­‌صورت«EPC»، با پیمانکاری شرکت بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) در حال اجرا بوده و طبق پیش‌بینی‌های انجام شده در سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری خواهد رسید.

میزان سرمایه‌گذاری پروژه

این پروژه نیز در زمینی به مساحت ۹۰ هکتار در ابتدای جاده قروه به سنندج در حال اجراست و پس از تکمیل، می­‌تواند ورق­‌های عریض و نازک فولادی را تولید نماید. میزان سرمایه‌گذاری این پروژه، نزدیک به ۳۰ همت و اشتغال‌زایی مستقیم آن، بیش از ۱۱۰۰ نفر برآورد شده است. با تکمیل زنجیره فولاد در استان کردستان، محصول آهن اسفنجی بیجار خوراک کارخانه فولادسازی قروه خواهد بود و در نهایت محصول کارخانه فولادسازی که ورق‌های عاج­دار یا ساده است پس از تأمین بازار داخلی، راهی بازارهای صادراتی نیز خواهد شد.

از مهمترین مزایای این پروژه­‌ها در شرکت صنایع کردستان می­توان به نزدیکی خط آهن تهران-همدان- سنندج اشاره نمود که می­تواند هزینه­‌های حمل و نقل را تا حدود زیادی کاهش دهد.  همچنین به­‌علت نزدیکی به مرز می­‌توان به صادرات محصولات به کشورهای همسایه نیم نگاهی داشت که این موضوع نیز می­تواند منجر به ارزآوری بیشتری برای کشور شود.

بهره‌برداری از دو پروژه فولاد کردستان، منجر به تکمیل زنجیره فولاد در غرب کشور خواهد شد. به دنبال آن، سرمایه­‌گذاری­‌های جدید، افزایش اشتغال، بهبود زیرساخت­‌های منطقه، بهبود معیشت مردم، خواهد شد. در همین راستا، هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن»، نقش حائز اهمیتی در مدیریت، تأمین‌مالی، پی‌گیری، تجهیز و تکمیل این دو پروژه ایفا می‌نماید.

modir

Recent Posts

آینده صنعت نفت ایران چگونه خواهد بود؟

کمبود سرمایه‌گذاری آینده صنعت نفت ایران را با چالش مواجه کرده و عمدتاً به دلیل…

7 ساعت ago

تأثیر فقر در ایران چه بوده است ؟

تأثیرات بلندمدت فقر در ایران احتمالاً چندوجهی خواهد بود و جنبه‌های مختلفی از جامعه، سیاست…

9 ساعت ago

قیمت کیا کی ۴ چند؟

در حال حاضر کیا کی ۴ در آمریکا جانشین گران‌تر کیا سراتو شده‌است. در ارزیابی‌ها…

9 ساعت ago

افزایش قیمت آلومینیوم در بازار جهانی

افزایش قیمت آلومینیوم در بازار جهانی به صورت تدریجی اتفاق افتاده است. به طوری که…

11 ساعت ago

افزایش تمرکز برابر است با افزایش قدرت

افزایش تمرکز برابر است با افزایش قدرت زیرا منجر میشود انسان راحتتر به اهداف خود…

11 ساعت ago

تجربه رانندگی با تویوتا لوین توربوشارژ

تویوتا لوین توربوشارژ تلفیقی از کیفیت ژاپنی و ارزانی چینی‌هاست. به همین دلیل خودرویی مناسب…

11 ساعت ago