فولاد خوزستان به تولید سبز نزدیکتر شد
فولاد خوزستان به تولید سبز نزدیکتر شد

فولاد خوزستان با سرمایه گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در طرح های توسعه ای و تخصیص ۱۴۰۰ میلیارد تومانی برای پروژه های زیست محیطی باعث شده این شرکت به تولید سبز نزدیکتر شود.

به گزارش نبض اقتصاد، به تازگی امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با ترسیم استراتژی شرکت گفته۴٠ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تحقق برنامه های فولاد خوزستان در افق١۴١٠ پیش بینی شده است، تا توسعه شرکت فولاد خوزستان در دو گام انجام شود.
فولاد خوزستان سال ۶۷ با یک و نیم میلیون تن فعالیت خود را آغاز کرده و با اجرای طرح‌های توسعه ای به ظرفیت سه میلیون و ششصد هزار تن رسیده است، در حال حاضر هم فاز چهارم توسعه خود را آغاز کرده که شامل ۳۴۰ پروژه بوده که زمزم سه یکی از این  پروژه هاست که برای سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده تا ظرفیت تولید محصولات فولادی شرکت به ۱۳.۶ میلیون تن برسد.
اعتبار فاز چهارم توسعه فولاد خوزستان ۴۰ هزار میلیارد تومان است، در سال های گذشته توسعه به معنای کنونی در فولاد خوزستان وجود نداشته اما در سال های اخیر با سیاست گذاری هیات مدیره و سهامداران شرکت پروژه های شرکت توسعه محور شده است، به طوری هم اکنون از سبد ۳۴۰ پروژه ای حدود ۱۸۰ پروژه فعال است.
پروژه زمزم ۳ یک پروژه زیست‌محیطی است که در یک زمین ۲۱ هکتاری احداث شده است. زمزم ۳ حدود ۹۸ درصد پیشرفت دارد و در ۲۲ بهمن ماه افتتاح رسمی پروژه انجام خواهد شد. ویژگی پروژه زمزم سه نشان می دهد که کاهش مصرف انرژی برای شرکت اهمیت بالایی دارد در همین راستا ساخت نیروگاه را آغاز کرده است. باید توجه داشت که تاکنون هزار و چهارصد میلیارد تومان پروژه در این بخش تعریف شده که بخشی از آنها بهره برداری شده و بخشی هم اکنون در حال انجام است و این نشان دهنده عملکرد موثر شرکت در بخش محیط زیست است.
در ۳ ماهه دوم سال با توجه به چالش برق یک زیانی حدود ۳ هزار میلیاردی را برای شرکت رقم زد. در ۳ ماهه دوم نسبت به ۳ ماهه نخست سال میزان سود ما کاهش یافت. محدودیت های برق در شش ماهه نخست سال جاری منجر به از دست رفتن ۵۵۰ هزار تن محصولات فولاد خوزستان شده معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: در حال حاضر ما درگیر گاز شده این و اینکه تابستان کمبود برق و زمستان کمبود گاز شرکت های فولادی را با چالش مواجه می کند، هرچند تحریم‌ها فرصت خوبی را برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم کرده نمی تواند کمبود تخصیص ارز برای پروژه ها توسط بانک مرکزی را نادیده گرفت.
با وجود چالش‌های موجود شرکت‌ توانستند طرح‌های توسعه‌ای خود را به بهره‌برداری برسانند، به طوری که هم اکنون پروژه ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی برای تامین برق در حال ساخت دارد و برای تامین گاز پروژه بریکت سرد را برای ذخیره سازی آهن اسفنجی کلید زده شده تا در شرایط محدودیت گاز تولید ادامه یابد
همچنین با توجه به اینکه سال گذشته پروژه بازچرخانی آب در فولاد خوزستان بهره‌برداری شد و در حال حاضر مصرف آب به ازای هر تن به ۲ متر مکعب رسیده است فولاد خوزستان به تولید سبز نزدیک تر شده است، در واقع اولین شرکت هیدروژن محور برای تولید فولاد سبز شرکت فولاد خوزستان خواهد بود. در همین راستا برای گام پنجم توسعه، فولاد خوزستان وارد فاز مشارکت و جذب سرمایه خواهد شد تا در فاز اول توسعه شرکت فولاد خوزستان، تولید گرید‌های تجاری است و همین رویکرد منجر شده که امروز وابستگی ایران به واردات کاهش یافته و از توان داخلی استفاده می شود.