بر اساس اعلام ظرفیت و شاخص های انرژی های تجدیدپذیر کشور از سوی دفتر برنامه ریزی و تنظیم مقررات ساتبا، ظرفیت نصب شده تجدیدپذیر در کشور تا پایان خرداد ۱۴۰۳ ، ۱۱۹۹٫۷۱ مگاوات بوده است و در این میان استان قزوین با ۱۷۰٫۴ مگاوات، کرمان با ۱۳۹٫۴ مگاوات، یزد با ۱۰۹٫۴ مگاوات، استان فارس با ۹۹٫۱ مگاوات و خراسان رضوی با ۸۴٫۷ مگاوات بیشترین سهم را در ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر داشته اند.
۱۷۶ نیروگاه های تجدیدپذیر در حال بهره برداری در کشور وجود دارد که سه نیروگاه تجدیدپذیر در خردادماه نسبت به ماه اردیبهشت به تعداد نیروگاه ها اضافه شده است؛ بیشترین سهم ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور تا پایان خرداد ۱۴۰۳ با ۴۴ درصد به نیروگاه های خورشیدی و ۳۰ درصد به نیروگاه های بادی اختصاص داشته است.
بیشترین سهم انواع نیروگاه ها از ۱۱۹۹٫۷۱ مگاوات برق تجدیدپذیر کشور تا پایان خرداد ۱۴۰۳به نیروگاه های خورشیدی با ۵۲۹٫۹ مگاوات، نیروگاه بادی با ۳۶۶.۳ مگاوات و باقی با سهم کمتری به نیروگاه های برق آبی کوچک، توربین انبساطی و زیست توده تعلق داشته است. برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر تا پایان خرداد ۱۴۰۳ ، ۱۲۱۷۸ میلیون کیلووات ساعت بوده که معادل صرفه جویی در مصرف ۳۳۹۴ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفه جویی در مصرف ۲۶۷۹ میلیون لیتر آب و جلوگیری از انتشار ۷۶۲۶ هزار تن گاز دی اکسید کربن بوده است.
همچنین ظرفیت نصب شده نیروگاه های مقیاس کوچک و محدود به انشعاب برق مشترکین در کشور تا پایان خرداد ۱۴۰۳، ۱۷ هزار و ۵۳۹ سامانه خورشیدی با تولید ۱۷۷٫۶ مگاوات بوده که بیشترین ظرفیت نصب شده به تفکیک استان های کشور به استان اصفهان با ۳۴٫۲۱ مگاوات، کرمان با ۲۶٫۲۴ مگاوات و خراسان رضوی با ۲۱٫۹۹ مگاوات اختصاص داشته است.
رابطه پرتنش جمهوری اسلامی و محور آمریکا-اسرائیل وارد مرحلهای تازه شده است. با تهدیدات مستقیم…
جزیره دیگوگارسیا، پایگاه استراتژیک ایالات متحده در اقیانوس هند، بهعنوان مرکزی برای کنترل عملیات نظامی…
در دنیای پیچیده ژئوپلیتیک، بازیگران منطقهای و جهانی با استراتژیهای متفاوت به دنبال تثبیت قدرت…
تاریخ نشان داده است که باورهای تقدیرگرایانه گاه به مبارزات و طغیانهایی بزرگ منجر شدهاند،…
شرکت ارتباطات زیرساخت با مطالبات ارزی وصولنشده تا اختلافات پیچیده با شرکتهای بینالمللی مواجه است،…
تنشهای نظامی و دیپلماتیک میان ایران و آمریکا در پی اختلافات هستهای و منطقهای به…