اقتصاد کلان

منافع طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها

به گزارش سرمایه فردا، علی اصغر نخعی راد، نماینده کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در خصوص طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها گفت: “این طرح از ابتدای سال جاری به اجرا درآمده و توانسته است در مدت کوتاهی، به خصوص در استان‌های محروم، تأثیرات مثبتی بر جای بگذارد. در واقع، این طرح به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰، یعنی کسبه و بازاریان این اختیار را می‌دهد که محل هزینه‌کرد مالیات خود را تعیین کنند.”

اعتبار طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها کجا هزینه می‌شود

نخعی راد ادامه داد: “سازمان امور مالیاتی با معرفی پروژه‌های اولویت‌دار در استان‌های محروم، به این مودیان اجازه می‌دهد که از میان این پروژه‌ها انتخاب کنند. در چند ماه اخیر، ۱۶ استان محروم از این طرح بهره‌مند شده و منابع مالیاتی بین این استان‌ها و پروژه‌های آن‌ها تقسیم شده است.”

وی با اشاره به اثرات این طرح بر توسعه مناطق محروم اظهار داشت: “این طرح می‌تواند به تسریع تکمیل پروژه‌های عمرانی در مناطق محروم کمک کند. از سوی دیگر، به عدالت در توزیع مالیات‌ها در استان‌های مختلف نیز کمک می‌کند. زمانی که مودیان مالیاتی می‌بینند مالیات‌شان در پروژه‌های عمرانی محلی هزینه می‌شود، انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات به‌موقع و شفاف خواهند داشت.”

نخعی راد با بیان اینکه اجرای این طرح موجب ایجاد انگیزه در مودیان مالیاتی خواهد شد، افزود: “زمانی که شهروندان می‌توانند انتخاب کنند که وجه مالیاتی‌شان کجا هزینه شود، احساس مسئولیت بیشتری خواهند داشت. این طرح باعث می‌شود مودیان مالیاتی با میل و رغبت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات کنند و این یک اقدام مفید و سازنده است.”

مالیات باید چگونه در مناطق محروم هزینه شود؟

وی همچنین تأکید کرد: این طرح نه تنها به توسعه عدالت اجتماعی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به تسریع روند افتتاح پروژه‌های عمرانی نیز بینجامد. چون مودیان مالیاتی سعی می‌کنند پروژه‌هایی را انتخاب کنند که در شهرهای ضعیف‌تر و مناطق محروم واقع شده‌اند. در نتیجه این امر می‌تواند موجب تسریع در اجرای پروژه‌ها و افتتاح زودتر آن‌ها شود.

نخعی راد در ادامه به اهمیت تداوم و گسترش این طرح اشاره کرد و گفت: “این طرح باید ادامه یابد و در همه زمینه‌ها گسترش پیدا کند. دولت می‌تواند به این طریق طرح‌های عمرانی را با انتخاب مردم هزینه کند و بودجه‌های جاری را از منابع دیگر تأمین کند. این مدل تأمین مالی می‌تواند به عنوان یک انگیزه‌دهی خوب عمل کند و به بهبود شرایط زندگی در مناطق محروم کمک کند.”

وی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت استمرار این طرح، از مسئولان خواست تا به اجرای دقیق آن توجه ویژه‌ای داشته باشند و افزود: اگر این طرح به درستی اجرا شود، می‌تواند به عنوان یک الگو در مدیریت مالیاتی کشور مطرح شود. همچنین به تسریع توسعه مناطق محروم و کاهش نابرابری‌های اجتماعی کمک کند.

modir

Recent Posts

بررسی نفوذ اقتصادی پکن در صنعت فولاد جهانی

پس از آغاز جنگ اوکراین، صنعت فولاد روسیه با بحران‌های جدی مواجه شد؛ بحرانی که…

4 ساعت ago

نقد رسانه‌ای یا جنون دیده‌شدن؟

به گزارش سرمایه فردا، در عصر جنون دیده‌شدن، روزنامه‌نگاری به جای مسئولیت اجتماعی، به میدان…

4 ساعت ago

بررسی اثر توافق ایران با آمریکا

تحریم ها بعد از مذاکره و توافق ایران با آمریکا نیز رفع خواهد شد و…

6 ساعت ago

کاهش تعرفه واردات، خودروها را وارد مسیر رقابت کرد

با کاهش تعرفه واردات خودرو، قیمت مونتاژی‌ها ریزش کرد؛ نشانه‌ای از ترکیدن حبابی که سال‌ها…

7 ساعت ago

تخصص در تعمیرات خودروهای خاص | از پژو ۲۰۰۸ تا سوزوکی، فقط در تعمیرگاه چهارسوقی

خودروهای سوزوکی مانند گرند ویتارا، کیزاشی و SX4 به کیفیت بالا و دوام طولانی معروف‌اند،…

8 ساعت ago

ایلان ماسک؛ مردی که آینده را مهندسی می‌کند

ایلان ماسک، کارآفرینی پرآوازه با ذهنی پرشتاب و رویاهایی نامحدود، موفق شده است در حوزه‌هایی…

1 روز ago