فناوری

برنامه معاون رئیس برای صنایع آلاینده در ایران

به گزارش سرمایه فردا، صنایع آلاینده در ایران به چالش بزرگی برای جامع تبدیل شده به طوری که مدارس سه ماه پایانی ۱۴۰۳ تعطیل می‌شوند و باید آموزش آنلاین ببینند. از طرف دیگر چالش بیماری ناشی از افزایش ذرات مازوت در هوا، ناترازی انرژی و… از دستاوردهای این صنایع هستند.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه محیط زیست با اشاره به اهمیت نقش استفاده از فناوری در صنایع برای حفاظت از محیط‌زیست گفت: یکی از مهمترین عواملی که استفاده از تکنولوژی توسط صنایع را ضروری می‌کند بحث آلودگی هواست. علاوه بر اینکه امروز موضوع بهره وری و تولید رقابتی به یک اولویت در تولید تبدیل شده است. این مسأله استفاده صنایع از تجهیزات فناورانه را مورد تاکید قرار می‌دهد.

توصیه معاون رییس‌جمهور به صنایع آلاینده در ایران

حسن افشین افزود: سند هوش مصنوعی در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از یازده مهر ۱۴۰۳ که شامل میکروالکترون ها تا سایر بخشهای هوش مصنوعی است تدوین و مورد رؤیت سایر مقامات کشوری قرار گرفته‌است.

او با تاکید بر اینکه این سند به بخشهای مختلف دولت ابلاغ و در حال اجرا است، تصریح کرد: در حال حاضر یکی از اولویت‌های دولت توجه شرکتهای صنعتی به مسأله محیط زیست است. به طور قطع بسیاری از کشورهای در حال توسعه محیط زیست را یک مانع برای رشد می‌دانند. در حالی که من معتقدم تولید صنعتی با نگاه به الزامات محیط زیست بستری برای رسیدن به تولید پایدار است.

استراتژی صنایع آلاینده در ایران

افشین درباره استراتژی صنایع آلاینده در ایران تصریح کرد: بسیاری از صنایع کشور هنوز نمی‌دانند چقدر کربن تولید می‌کنند، اما مدعی هستند در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی فعالیت دارند. درواقع این شرکت‌ها با مسئولیت اجتماعی بخشی از آسیبی که به محیط‌زیست وارد می‌کنند را جبران خواهند کرد. بنابراین ابتدا باید به صورت کلان میزان آسیبی که صنایع به محیط‌زیست وارد می‌کنند مشخص شود. بعد از تعیین سطح آلایندگی با استفاده از فناوری به سمت صنعت سبز باید حرکت کرد.

او تصریح کرد: برخی تصور اشتباهی نسبت به آلودگی صنایع دارند و تصور می‌کنند بعد از اینکه صنایع آلایندگی ایجاد کردند باید جلوی انتشار آن آلودگی را گرفت. درحالی که این تصور اشتباه است و باید از منشأ جلوی ایجاد آلودگی را گرفت. صنایع برای سود اقتصادی سراغ تولیدات انرژی بر می‌روند در حالی که بهره‌وری و تولید با حداقل آلایندگی و پسماند در تولیدات تکنولوژیک است.

تاثیر فناوری بر صنایع انرژی بر

سپس افشین تشریح کرد: در واقع صنایع می‌توانند از فناوری استفاده کرده تا حداقل آلودگی را به وجود آوردند. ولی به دلیل سود اقتصادی عمدتاً صنایع به دنبال تجهیزاتی که می‌روند که انرژی پایه هستند چون انرژی در ایران ارزان است. بعد که آلودگی ایجاد شد می‌گویند حالا چگونه جلوی انتشار آلودگی را بگیریم. در شرایطی که هزینه جلوگیری از انتشار آلودگی ده برابر بیشتر از استفاده از تجهیزات فناورانه در مبدا است.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه تجهیزات فناورانه انرژی کمتری نیز استفاده می‌کنند، اظهار کرد: توجه صنعت به محیط‌زیست باعث می‌شود آنها به سمت فناوری حرکت کند. بنابراین در مباحث محیط‌زیست باید صنایع را ملزم به حرکت به سمت فناوری کرد.

افزایش بهره‌وری صنایع با هوش مصنوعی

او تاکید کرد: برای افزایش بهره‌وری صنایعی باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم. با کمک هوش مصنوعی می‌توان میزان استفاده از مواد اولیه، اصلاح فرایند تولید، جلوگیری از پرت مواد اولیه، کاهش پسماند و… را انجام داد. پس باید فناوری در خدمت کاهش مصرف انرژی و تولید بیشتر باشد.

در ادامه افشین با تاکید بر اینکه در قبال آلودگی هوا در کلان شهرها تنها صنایع مسئول نیستند بلکه شهروندان نیز باید اقداماتی انجام دهند، گفت: وقتی شهروندان انرژی بیشتری مصرف می‌کنند در مسیر آلایندگی گام برداشته‌اند. ولی هوشمندسازی خانه‌ها می‌تواند به کاهش آلایندگی منجر شود.

همچنین تصریح کرد: پس مقابله با آلودگی تنها تکلیف برای صنایع نیست و همه در قبال آن مسئول هستند. دربین صنایع نیز هلدینگ خلیج فارس در هوشمندسازی پیشقدم شده است. سایر صنایع نیز می‌توانند برای اجرای آن وارد عمل شوند همانطور که در سال‌های گذشته در بخش دانش‌بنیانی صنایع وارد شدند.

همچنین افشین درباره استفاده صنایع از فناوری در نمایشگاه محیط زیست تصریح کرد: انتظار ما از صنایع بیشتر از آن چیزی است که در این نمایشگاه از صنایع دیدم.

او درباره وضعیت نمایشگاه شهر آفتاب نیز تصریح کرد: برای انتقال همه نمایشگاه‌های کشور به شهر آفتاب باید از نظر دسترسی بهتر شود تا بازدیدکنندگان با بار ترافیکی آزادراه قم تهران مواجهه نشوند. راهکار این موضوع ایجاد مسیری مجزا برای نمایشگاه شهر آفتاب است تا در آخر هفته‌ها با ترافیک روبرو نشود.

بهانه مدیران صنایع آلاینده در ایران

به گزارش سرمایه فردا، در ماه‌های اخیر موضوع ناترازی انرژی و استفاده نیروگاه‌های برق کشور از سوخت مازوت بار دیگر توجه کشور را به سمت صنایع آلاینده جلب کرده است. چراکه بسیاری از آنها به دلیل استفاده از تجهیزات فرسوده و قدیمی نه تنها انرژی زیادی مصرف می‌کنند بسیار آلاینده نیز هستند.

به همین دلیل استفاده آنها تجهیزات فناورانه با بهره وری بالا می‌تواند تا حدودی مشکل آلایندگی و ناترازی انرژی را برطرف کند. البته بهانه مدیران صنایع آلاینده در ایران  کمبود سرمایه در گردش و نرخ بهره بانکی بالا به عنوان مانعی بر سر راه نوسازی صنایع مطرح می‌شود.

modir

Recent Posts

تاثیر رشد جمعیت بر تغییر ساختار اجتماعی

رشد جمعیت در سال‌های اخیر مورد توجه حکمرانان ایران قرار گرفته اند. چراکه معتقدند این…

4 ساعت ago

خطر زوال حرمت اجتماعی تجار

تجار ایرانی در دوره قاجاریه، نه تنها در امر تولید و صنعت، سرمایه گذاری نکردند…

5 ساعت ago

رونمایی از مرجع تخصصی حوضه زاینده رود

مرجع تخصصی حوضه زاینده رود در راستای اطلاع رسانی دقیق درباره تالاب گاوخونی و زاینده…

6 ساعت ago

خطر افزایش ریزگردهای سمی در ایران

ریزگردهای سمی در ایران با خشکی تالاب‌ها افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر گزارش…

13 ساعت ago

واکنش رادیاتور ایران به ضعف عملکرد

مدیران ایران رادیاتور در پاسخ به کاهش تناژی تولید آن را ناشی از کاهش تقاضای…

1 روز ago

گزارش تصویری سومین جشنواره موسیقی صبا

در سومین جشنواره موسیقی صبا در فرهنگسرای نیاوران کنسرت منتخبی از آثار آهنگسازان ایرانی، به…

1 روز ago