شرایط ساخت و ساز در شمال کشور با کلانشهری چون تهران متفاوت است
شرایط ساخت و ساز در شمال کشور با کلانشهری چون تهران متفاوت است

کاربرد آموزش های دانشگاهی در حوزه کسب و کار به ویژه در حوزه صنعت ساختمان مهم است، زیرا شرایط ساخت و ساز در شمال کشور با کلانشهرها متفاوت است.

به گزارش سرمایه فردا، مجید رحیمی مدیرعامل شرکت گنجینه تاسیسات در پنل “بنای برتر و آموزش” با اشاره به کاربرد آموزش های دانشگاهی در حوزه کسب و کار به ویژه در حوزه صنعت ساختمان اظهار داشت: نقش دانشگاه در این زمینه آموزش علوم پایه است و به تنهایی در این زمینه کافی نیست؛ بلکه باید مهارت های لازم را نیز فراگرفت که مهمترین‌ آن مهارت های نرم همچون بحث مارکتینگ، فن بیان و غیره برای حل مساله است.

وی ادامه داد: برای نمونه سازنده باید ضمن آگاهی از شرایط جغرافیایی اجرای پروژه، از نحوه اجرا و نیاز بازار مناطق مختلف نیز اطلاعات کاملی داشته باشد؛ چرا که قطعا شرایط ساخت و ساز در شمال کشور با کلانشهری چون تهران متفاوت خواهد بود.

مدیرعامل شرکت گنجینه تاسیسات تصریح کرد: دانشگاه دید اولیه را می دهد، اما در شرایط تجربی و بعد از فارغ التحصیلی افراد باید به مهارت های تخصصی روی آورند. برای مثال فرض کنید انبار محصولی را در اختیار دارید، اگر ویترین خوب نداشته باشید بهترین جنس هم در انبار به فروش نمی رسد، بنابراین هرچقدر از تحصیلات دانشگاهی برخورده باشید باید مهارت های نرم را هم کسب کنید.

لزوم شبکه سازی با بهره گیری از نیروی انسانی متخصص و حرفه ای

رحیمی با تاکید بر ضرورت شبکه سازی افزود: گسترش تعامل با افراد مختلف نیازمند شبکه سازی با بهره گیری از نیروی انسانی متخصص و حرفه ای است، بحث استخدام در اینجا دارای اهمیت بسیار است که افراد قدرت حل مسئله را داشته باشند که این امر قطعا با آموزش مهارت کسب و کار همراه است.

وی سپس با اشاره به چالش های آموزش در بخش تاسیسات گفت: چالش جدی در حوزه تاسیسات این است که افراد غافل از جزئیات هستند و صرفا به اطلاعات کلی بسنده می کنند، غافل از اینکه جزییات است که جایگاه افراد را تعیین می کند.

مدیرعامل شرکت گنجینه تاسیسات ادامه داد: بین شرایط آموزش دانشگاه و مهارت های بازار، یک خلایی وجود دارد، مهمترین مشکل ما در پروژه ها این است که متاسفانه مجریان ما فاقد دید اجرایی هستند و اینگونه است که نقشه زمانی وارد فاز اجرا می شود به ناچار تغییر می کند که این امر بسیار هزینه بر و زمانبر است، متاسفانه در کشور ما پروژه های طراحی نهایت ۲ ماه زمان میبرد اما فاز اجرا بیش از ۲ سال طول می کشد که این شرایط را سخت می کند.

رحیمی در پایان خاطرنشان کرد: در بحث آموزش در تاسیسات باید جایگاهی تعریف شود که تخصص افراد دخیل در یک حوزه تعریف شود و بتوان سعی و خطا رو کم کرده و آسیب راحله حداقل رساند.

استفاده از نرم افزار Revit برای طراحی تاسیسات فاضلاب

در ادامه این پنل آرش ذکاوت مدیر واحد فنی و مهندسی پلی ران با اشاره به نحوه ارتباط صنعت با دانشگاه ها اظهار داشت: در کشور ما، ارتباط صنعت و دانشگاه ضعیف است و اگر صنعت یه سمت و سویی می رود از پیشرفت های کشورهای غربی استفاده می کنیم که با تاخیر چند ساله اتفاق می افتد.

وی در مورد روند پیشرفت تاسیسات فاضلابی افزود: سیستم نسل قدیم چدن بود و با توسعه پتروشیمی محصولات ارزان تر، سبک تر و با طول عمر بیشتری به وجود آمد که در کشور ما هم این امر رخ داد و به سمت پلمیری رفتیم و با سرعت خوبی پیش رفت و پلی ران در این زمینه نقش پیشگام داشت که از ۵۲ سال قبل با آینده نگری تا آینده صنعت تاسیسات به سمت لوله‌های پلمیری رفتیم که تکنولوژی از آلمان به ایران منتقل شد.

مدیر واحد فنی و مهندسی پلی ران عنوان کرد: به مروز زمان و به موازات پیشرفت های دنیا، تکنولوژی های جدید در پلی ران مورد استفاده قرار گرفت و از لوله‌های پلی اتیلن به سمت پوش‌فیت رفتیم و امروز آخرین نسل لوله‌های فاضلابی در سه دسته محصول را تولید می کنیم که در سطح خاورمیانه مشابه آن تولید نمی شود و قابل رقابت با کشورهای اروپایی است.

ذکاوت سپس در مورد از استفاده مهندسین تاسیسات از نرم افزارهای جدید گفت: خلا آموزش های دانشگاهی، سبب می‌شود تا مهندسین به دوره های آموزشی خصوصی یا فنی و حرفه ای روی بیاورند؛ در همین راستا پلی ران چنین آموزش‌هایی را برای پرسنل انجام می‌دهد تا با تحولات و بروز ترین نرم افزارهای دنیا آشنا شوند.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا نرم افزار رویت Revit را مورد استفاده قرار می‌دهیم، چون آینده طراحی تاسیسات بر اساس این نرم افزار است که خلأها و نقاط کور را بیان می کند و تداخلات را به حداقل ممکن می رساند و از آنجا که این نرم افزار بر اساس الگوهای کشورهای اروپایی بود و متناسب با الگوهای اتصالات فاضلابی کشور نبود، بومی سازی کردیم و با شرکت های مشاور ارتباط و به طور رایگان در اختیار آنها قرار دادیم تا سطح دانش استفاده از نرم افزارهای فاضلابی ارتقا پیدا کند که مورد استقبال قرار گرفت تا در طراحی‌ها استفاده شود.
از ضرورت اهمیت آموزش در پلی ران تا نظارت بر اجرای پروژه ها

علی رهنمون ناطر ارشد پلی ران در ادامه این پنل اظهار داشت: از زمانی که سیستم پوش فیت وارد بازار شد نکته ای که همواره مورد توجه تیم فنی قرار داشت، موضوع آموزش بود.

وی بیان کرد: در سال های اولیه هر محصولی که در پروژه ها مورد استفاده قرار می گرفت همراه با نظارت مستقیم روی پروژه ها بود که از این جهت با چالش های بسیاری روبه رو بودیم؛ چرا که تا پیش از این سیستم های چدنی به شیوه سنتی مورد استفاده قرار می‌ گرفت، بنابراین پذیرش سیستم پوش فیت برای آن ها بسیار مشکل بود.

ناظر ارشد پلی ران ادامه داد: نکته حائز اهمیت برای پلی ران، آموزش رایگان برای جامعه مهندسین و مجریان بود که مصرف کنندگان دانش فنی لازم را داشته و طراحی دقیقی را انجام بدهند.

رهنمون تصریح کرد: یکی از نکات مهم در سیستم پوش فیت، استفاده از بست برای هر یک از محصولاتمون بود؛ برای مثال در سیستم چدنی، با سیم آن را نگه می‌داشتند اما پلی ران در سیستم پوش فیت برای هر محصول بست ویژه آن محصول طراحی شده بود؛ بنابراین سعی ما این است که برای پیشبرد درست پروژه، موضوع آموزش و نظارت را در کنار مجریان داشته باشیم.