رئیس جمهور ایران در جریان سخنرانی خود در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر از گفتمان تنشزدایی دولت چهاردهم رونمایی و سیگنال مذاکره با آمریکا از جایگاه برابر را مجددا مخابره کرد.
مسعود پزشکیان در جریان این سخنرانی به چند مسئله مهم سیاست خارجی ایران یعنی سیاست همسایگی، جنگ غزه، جنگ اوکراین و مذاکرات احیای برجام اشاره کرد.
وی در این سخنرانی که بامداد چهارشنبه به وقت تهران صورت گرفت، اظهار داشت: من قصد دارم موانع و چالش ها را برطرف و مناسبات کشورم را بر اساس ملزومات واقعی دنیای امروز ساماندهی کنم. من قصد دارم بنیان های استوار برای ورود کشورم به عصر جدید و نقش آفرینی سازنده و موثر در نظام در حال ظهور جهانی پایهریزی کنیم.
همچنین پزشکیان به محور همسایگان اشاره و با بیان اینکه نظم جدید منطقه باید فراگیر و به سود همسایگان باشد، گفت: ما از ضرورت اتحاد منطقه و تشکیل یک «منطقه قوی» سخن گفتهایم.
در ادامه پزشکیان از بحث منطقه گریزی به تحولات مهم غزه و لبنان زد و با تاکید بر اینکه وحشی گری دیوانهوار اسرائیل در لبنان باید متوقف شود، افزود: جنایات علیه بشریت را محکوم می کنیم. جامعه جهانی باید فورا خشونت را برطرف کند. وی با بیان اینکه پیشنهاد میکنیم تمامی مردم فلسطین در یک همه پرسی سراسری آینده خود را تعیین کنند، ابراز داشت: تنها از این طریق است که می توان به صلح پایدار دست یافت.
او در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات مهم جنگ اوکراین پرداخت و افزود: بحران اوکراین تنها از طریق گفتگو پایان مییابد. ایران در ماجرای جنگ اوکراین از هرگونه راهحل صلحآمیز حمایت میکند.
سپس پزشکیان در محور آخر اظهارات خود به موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم پرداخت و با اشاره به اینکه ما آماده تعامل با اعضای برجام هستیم، افزود: اگر تعهدات برجامی به طور کامل و با حسن نیت انجام شود، میتوان درخصوص سایر مسائل نیز وارد گفتگو شد.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…