اقتصاد کلان

سیاست دولت برای بازار ارز از زبان وزیر

به گزارش سرمایه فردا، زیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه جلسه روز چهارشنبه، ۹ آبان ماه شورای ملی تأمین مالی در زنجیره تامین به پشتوانه اسناد اعتباری، گفت: وزارت اقتصاد مسئول پیگیری سازمانی اف‌ ای‌ تی‌ اف است و طبق سیاست دولت و خواسته رئیس جمهور، درحال پیگیری آن هستیم.

عبدالناصر همتی با اشاره به زیاندهی شرکت های دولتی گفت: باید زیاندهی شرکت‌های دولتی کاهش پیدا کند برای حل این مساله نخست باید از مدیریت‌ها شروع کرد.  بانک‌های ناتراز هم دولتی و هم خصوصی هستند وظیفه داریم این مساله را پیگیری کنیم و افزایش سرمایه بانکها ابتدا بدهی‌های دولت به آنها پرداخت شود. در بودجه سال آینده ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق پیش‌بینی شده است تا دولت از این طریق بدهی خود به بانک‌ها را پرداخت کند، برای بانک‌های خصوصی اختیار در دست بانک مرکزی است. بانک مرکزی برنامه‌هایی برای رفع ناترازی بانک های خصوصی دارد تا بانک‌هایی که ناترازی آنها آسیب به اقتصاد کشور وارد می کنند مشکلشان رفع شود.

همتی افزود: از طرف دیگر تغییر همه مدیران بانک ها در دستور کار نیست چرا که خیلی از آنها هستند و کار خواهند کرد و تغییرات در این حوزه خیلی اندک خواهد بود.

سیاست دولت برای ارز تک نرخی

زیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه سیاست دولت برای ارز تک نرخی برای رفع رانت است، اظهار کرد: آنهایی که مخالف کاهش قشار قیمت ارز دولتی و ارز آزاد هستند به دنبال حفظ رانت هستند. براساس شرایط تحریمی سیاست دولت این است که از ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی استفاده کنیم و دولت از ادامه این روند حمایت می کند. از طرف دیگر  معنا ندارد ارز مابقی کالاها متفاوت باشد.تجربه نیز نشان داده که اختلاف نرخ ارز تنها باعث رانت، فشار تورمی و سفته بازی می‌شود.

او تصریح کرد: حوادث هفته های گذشته که حالت نیمه جنگی داشت باعث شد تا در کنار انتظارات تورمی اثر روانی بر بازار داشته باشد. به همین دلیل موضوعی که درباره سیگنال ارز نیمایی به بازار مطرح شده هیچ ربطی به قیمت ارز نیمایی ندارد. چرا که اول مرداد ماه که ارز نیما در حال افزایش بود. از طرف دیگر تجربه نیز نشان داده هرچقدر ارز نیما و بازار آزاد به هم نزدیک شوند، قیمت‌ها پایین‌تر می‌آید. مخالفان می‌خواهند از این خبرها استفاده کنند و بالا رفتن قیمت قیمت ارز در بازار آزاد را به ارز نیمایی نسبت دهند. در حالی که اگر ارز نیمایی هم بالا نمی‌رفت قیمت ارز در بازار با توجه به شرایط روانی بالا می‌رفت.

همتی مهمترین شاخص اصلی بودجه را جامعیت و شفافیت آن دانست و گفت: در بودجه ۱۴۰۴  هدفمندی یارانه ها و بودجه نیروهای مسلح و مابقی دیده می شود که نشانه شفافیت است. هرچند کشور شرایط خاصی دارد و درآمد کشور کاهش پیدا کرده است. باید توجه داشت که برای تامین آن نمی توانیم فشار مالیاتی وارد کنیم. از این رو تصمیم گرفته ایم که بودجه متعادلی داشته باشیم.

 

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

11 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

12 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

12 ساعت ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

16 ساعت ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

1 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

1 روز ago