به گزارش سرمایه فردا، مونا موسوی: بازار خیلی بدهکارتر از این حرفهاست که با دو روز مثبت خوشحال باشیم. دیروز بازار به واسطه اندک کاهش ریسکها و حال خوش برخی لیدرهای بورس شرایط خوبی را داشت و در عین این که در روزهای پیش رو تعطیلی را در پیش داریم به واسطه ارزندگی باز هم خوب حرکت کردند.
تا حدودی فضای متفاوتی که این دو روز وجود داشته میتواند دریچههای جدیدی از تغییر و تحولات را پیش روی بازار باز کند. صد البته افزایش عمق بازار، افزایش حجم معاملات و فعالیت بیشتر حقیقی و حقوقیهای لیدرهای بورس یکی از مهمترین آن است. البته این موضوع دیروز نیز به چشم میآمد که صندوقهای اهرمی و بانکیها و فلزاتیها و برخی سهمهای دیگر بار دیگر محرک بازار شدند. در اهرمیها با شایعه افزایش دامنه نوسان به این وضعیت رسیده بودند مشکل ساختار بازار و مشکلات ساختاری خود صندوقها هستند که مشکلات فعلی را رقم زده. به نظر تغییر دامنه نوسان آنها دوباره چرخهای معیوبی است که مشکلات را رقم میزند و کار را دوباره دشوار خواهد کرد.
به نظر به دلیل فشرده شدن بیش از حد این فنر ارزندگی است که اصلا دیگر فروشنده انگیرهای برای فروش ندارد قطعا این سرعت رشد و پرش وقتی بیشتر میشود که در ۳ گانه بالا احساس امنیت کند.
عامل اولی که باعث فروش کمتر و کاهش فشار فروش و افزایش خرید در بازار شده این موضوع ارزندگی و فشرده شدن فنر قیمتها و جذابیت بازار است. گزارشهای ماهانه در این موضوع اثر بسیار قوی و مهمی داشتند و معتقدیم این گزارشها پیش زمینه انتشار گزارشهای ۱۲ ماهه خوب و قوی را خواهند داشت و ریسک به ریوارد بازار را جذابتر میکنند و انتشار آنها تا حدودی کف بازار را برای بسیاری از سهمها بسته و انگیزهها برای خرید را افزایش میدهد همین حالا نیز رد پای بسیاری حرکتها و خرید و فروشها در بازار همین موضوع را نمایندگی میکند و اثر کدال را در بازار یک بار دیگر نشان میدهد. البته بسیاری هنوز این موضوع را قبول ندارند اما معتقدیم در یک بستر آرام سیاسی این موضوع آثار فزاینده و معتبر و مطمئنی در بازار خواهد داشت.
اما عامل دوم که همه آن را دنبال میکنند و این روزها نقل هر محفل و مجلسی است، بحثهای سیاسی است بازاری که از نظر ارزندگی در وضعیت بسیار جذاب و جالبی قرار دارد با کوچکترین خبر و آرامش سیاسی بال و پر گرفته و وضعیت خوبی پیدا میکند که امروز آن را شاهد بودیم. آرامش نسبی باعث تردید به صندوقهای طلا و توجه به سهام میشود.
البته این بدان معنی نیست که ما یک چرخش خاص در موضوع سیاست را داریم خیر همین فردا با کوچکترین اظهارنظر همه چیز ممکن است تغییر کند. به خصوص این که دوباره میشنویم که درخواست ایران مذاکره غیرمستقیم بوده و به مذاکره مستقیم تن نمیدهد. ترامپ اهل رفتارهای غیرمستقیم و لاسزدنهای این چنینی نیست. زمان برای او بسیار تند و سریع میگذرد و درک این موضوع که تا مهلت زمانی ۲۲ اردیبهشت چیزی باقی نمانده کمی برای بسیاری قابل درک نیست.
اکر سرمایهگذار نیز در هر تصمیمی خارج از بحث اقتصاد صرفا به موضوع سیاسی چشم بدوزد خیلی زود محکوم به شکست خواهد بود و این دقیقاً امروز خود را به طور کامل نشان داده است.
در این چند وقت بازارهای بورس و طلا به واسطه صفبندی اخبار روبروی هم قرار گرفتند و هر خبری میتواند اثار متفاوتی دراین دو بازار به وجود اورد. چه بسا یک خبر در بازار سرمایه اثر مثبت و در طلا منفی و برعکس.
باید مراقب این دست خبرها و شایعات بود. باید کمی با هیجان کمتری این اخبار را دنبال کرده و ابتدا کمی با دیده عقل و منطق به خبرها نگاه کرده و بعد آن را بررسی کرد.
اهمیت به سرمایهگذاری و تدوین قوانین مقررات به سود تولیدکنندگان و صنعتگران فعلی، مشوقهای مالیاتی و تعرفهای و به خصوص روشن کردن بلندمدت قواعد و قاعده ارتباط دولت با صنایع یکی از مهمترین این راهکارهاست
نهادههای مهم تولید نظیر برق و گاز و مواردی از این دست باید هم در دسترس و هم قابل پیشبینی در قیمت باشند و هم مزیت رقابتی را ایجاد نمایند.
چند روز پیش بود که وزیر نیرو گفته بود مردم در نیروگاهها و پروژههای نیروگاهی سرمایهگذاری کنند اتفاقا این صنعت نمونه و مصداق کامل ندانم کاری و جهالت و مهمل گونه رفتار کردن در بین صنایع و بحث شعار سال است. یک مثال واضح و آشکار برای اثر قیمتگذاری دستوری در اقتصاد صنعت برق و نیروگاههای کشور هستند که امروز وضعیت برق کشور را به قهقرا و به این وضعیت اسفناک بردند.
یکی از اولین و مهمترین راهکارها برای جذب سرمایههای خرد در حوزه صنعت نیروگاهی سودآور شدن است. دولت میتواند برای رونق این صنعت پذیرهنویسیهای متعدد نیروگاهی پروژهای داشته باشید و سرمایههای مردم را به این سمت بیاورید.
پس یک تغییر اساسی و عمده در نحوه سیاستگذاریهای فعلی در مواجهه دولت با صنایع نیاز است تا بتوان به افزایش سرمایهگذاری در این حوزه امیدوار بود تسهیل فضای کسب و کار است.
یکی دیگر از راه های پیاده کردن شعار سال اجرای قوانین مقررات مالیاتی و یا به عبارتی پر ریسک کردن بازارهای غیرمولد و هدایت غیر مستقیم منابع به سمت بازارهای مولد و در راستای تولید است.
به نظر پیاده کردن جریانهای مالیاتی از فعالیتهای سوداگرانه در بازارهایی نظیر ملک مسکن ماشین طلا دلار و غیره میتواند تا حدودی ریسک این فعالیتها را بالا برده و فضای بهتری برای بازار ترسیم کند
حالا سوال این است که این پول راهی بازار سهام خواهد شد؟! خیر اما میتواند به سمت فعالیتهای غیر مولد هم نرود پس یکی دیگر از کارهایی که دولت میتواند انجام دهد ایجاد قوانین سختگیرانه بر فعالیتهای سوداگرانه و سفته بازی در بازارهایی است که غیر مولد بوده و غیر موثر هستند و معیشت مردم را هدف گرفتند
اتفاق بعد تعریف ابزار است وقتی شما فعالیتهای سوداگرانه را منع میکنید و یا بر آن مالیات وضع میکنید باید جایگزینی داشته باشید تا جریان پول بتواند در آن حضور یابد. صندوقهای طلا یکی از ابزارهای موفق ایجاد شده برای پوشش و حضور بخشی از جریان پول در این حوزه است. جریان پولی که میتوانست صرف فعالیتهای سوداگرانه فیزیکی این بازار شود با شکل واقعیتری در بازارهای مالی حضور یافته و عین آن بازدهی را اینجا لمس کرده است.
این پتانسیل وجود دارد تا با تعریف این ابزارها اعم از عرضههای اولیه و سلب حق تقدم و سهام پروژه تا پذیرهنویسی ریز و درشت قابلیت جذب پول به بازار را ایجاد کرد. اما باز هم تاکید میکنیم ابتدا باید این ویرانههای فعلی را آواربرداری کرد و روی این ویرانهها و زمین آن کار کرد. در حالی که نصف این سقف ریخته و همه در حال فرار کردن هستند چنین ابزارهایی جواب نمیدهد.
اگر واقعاً ارز، طلا، زمین، مسکن بازی خوبی برای سرمایهگذاری نیست، بهتر است این مجموعهها از خود آغاز کنند تا الگوی بقیه شوند. فروش این داراییها و صرف آن در تولید و یا خرید پذیره نویسی و سهام پروژه شرکتهای مختلف و به واقع جنبه عملیاتی گرفتن این شعار یکی از مواردی است که میتواند نگاه همه به اجرایی شدن این شعار را تغییر دهد.
بازار سرمایه توانایی و قابلیت این تجهیز سرمایه و حرکت در مسیر شعار سال را دارد یا خیر؟ اگر به واقع اینطور بود و جواب همه آری بود به نظر تقویت این بازار با حضور خود و به نوعی رسمیت بخشیدن به آن میتواند امری مهم و مفید و سیگنالی مهم برای بازارها باشد. باید مسیر بهتری را برای افزایش تولید و افزایش سرمایهگذاری ایجاد کرد.
کمآبی تهران در آستانه بحران رسیده است چون بارشها ۴۵ درصد کاهش داشته، و کشاورزی…
به گزارش سرمایه فردا، در دور جدید مذاکرات پرونده هستهای حذف روسیه، اروپا و چین…
بررسی وضعیت بازار ارز و طلا پس از مذاکرات ایران و عمان نشان میدهد که…
محدودیت دامنه نوسان گواهی شمش و سکه بهعنوان داراییهای صندوقهای طلا، به بحران نقدشوندگی و…
ابراهیم بامدی گفت: در حال حاضر، حجم کنونی مخزن سد قوچم ۹ میلیون متر مکعب…
بازار ارز، سکه و طلا پس از دو روز نوسان ریزشی، در روز دوشنبه روند…