زمان اختتامیه جشنوارههای ملی زایندهرود
رئیس شورای سیاستگذاری جشنوارههای زایندهرود و مسئول دبیرخانه فرهنگی زایندهرود گفت: جشنواره ملی زایندهرود ایران و جشنواره ملی عکس زایندهرود با هدف حساسسازی جامعه درباره مسئله زایندهرود برگزار شده است.
مهدی عسکری با اشاره به اینکه لزوم جریان دائمی آب زایندهرود باید به یک موضوع ملی و دغدغه همه مردم ایران تبدیل شود، تصریح کرد: زایندهرود متعلق به همه ایران است. از شهریور ماه ۱۴۰۳ تلاش کردیم تا جشنواره ملی زایندهرود را با موضوعات مختلف و با هدف برقراری جریان دائمی زایندهرود برای اصحاب رسانه و عکاسان خبری و غیرخبری در کل کشور برگزار کنیم.
ایجاد شبکه سفیران زایندهرود
وی افزود: ایجاد شبکه مردمی از دغدغهمندان و فعالان محیط زیستی، اصناف، اقشار و سایر تودههای مردمی از سراسر ایران، آگاهسازی عمومی و توانمندسازی گروهها و نهادهای مردمی، تشویق مردم برای تغییر الگوی مصرف آب شرب و اصلاح مصرف و افزایش سرمایه اجتماعی از مهمترین اهداف این جشنوارهها است. عسکری تصریح کرد: جاری شدن دائمی رودخانه زایندهرود باید به یک مطالبه عمومی در سطح کشور تبدیل شود و رسانهها در انعکاس پیامدها و تبعات زیستمحیطی، فرونشست، سلامت ناشی از خشکی رودخانه زایندهرود ایران تلاش کنند.
آثار ارسالی به جشنواره
در ادامه دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی زایندهرود ایران گفت: از ابتدای آبان ماه تاکنون ۵۱۲ اثر به دبیرخانه فرهنگی زایندهرود ارسال شده است. زهره قندهاری افزود: قالب اثرها در بخش گزارش خبری از رسانههای مختلف اصفهان و کشور است. وی افزود: این جشنواره در ۷ بخش مصاحبه، گفتوگوی خبری، یادداشت، مقاله، پرونده خبری، گزارش تحلیلی و تحقیقی و گزارش میدانی طراحی شد.
موضوعات جشنواره ملی زایندهرود
دبیر اجرایی نخستین جشنواره ملی زایندهرود خاطرنشان کرد: خشکی زایندهرود و ارتباط موثر آن با گردشگری در اصفهان، خشکی زایندهرود و ارتباط آن با زیست حیوانات و گیاهان، خشکی زایندهرود و اثرات مخرب زیستمحیطی، خشکی زایندهرود و مساله فرونشست زمین، کشاورزان، قربانیان خشکی زایندهرود، آلودگی آبها، خشکی زایندهرود، بحران ملی کشور، مصائب تالاب گاوخونی و ریزگردها، دولتها و احیای زایندهرود، مسئله انتقال آب زایندهرود، هنر، فرهنگ و زایندهرود و بحران بیآبی در اصفهان از موضوعات این جشنواره است.
جشنواره ملی عکس زایندهرود
دبیر اولین جشنواره ملی زایندهرود گفت: پس از جلسات متعدد در دبیرخانه فرهنگی زایندهرود و تدوین سیاستهای جشنواره عکس با محوریت زایندهرود، فرونشست و آلودگی هوا، فراخوان نخستین جشنواره ملی عکس زایندهرود تدوین و در تاریخ ۷ آبان ماه ۱۴۰۳ از طریق وبسایت اصفهان فرهنگ و فضاهای مجازی دبیرخانه فرهنگی زایندهرود و شهرداری اصفهان منتشر شد و در مرحله اول، هنرمندان تا ۲۵ آبان ماه مهلت داشتند تا آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند.
تمدید مهلت ارسال آثار
وحید مومنزاده افزود: با توجه به بازگشایی رودخانه زایندهرود در آذرماه و درخواستهای مکرر از سمت هنرمندان و علاقهمندان شرکت در جشنواره، مهلت ارسال آثار تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ تمدید شد. وی با بیان اینکه مجموع کل آثار رسیده در همه بخشها ۱۸۰۵ اثر است، خاطرنشان کرد: در این جشنواره هنرمندان در بخشهای نگاه مردمی و تکعکس و مجموعهعکس و بخش عکسهای آرشیوی از سراسر ایران شرکت نمودند. دبیر اولین جشنواره ملی زایندهرود تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع جشنواره و موضوع زایندهرود که فرااستانی و ملی است، دبیرخانه جشنواره قصد دارد به زودی نمایشگاه منتخب آثار را در شهر تهران برپا کند.
لازم به ذکر است اختتامیه نخستین جشنواره ملی زایندهرود پایان دی ماه برگزار خواهد شد.