خودرو و حمل و نقل

تزلزل صف‌های گروه خودرو: چرا وعده‌های پوچ خودروسازان تحقق نمی‌یابد؟

در روزهایی که بازار بورس تحت تاثیر نوسانات مداوم گروه خودرو قرار گرفته است، سرمایه‌گذاران با نگرانی به تماشای خروج منابع مالی خود می‌پردازند. از سویی دیگر، حضور سهامداران خصوصی در هیات مدیره ایران‌خودرو و شکایت‌های مطرح شده، مزید بر علت شده تا تاثیرات این رویدادها بر صنعت خودرو بیشتر از همیشه محسوس باشد. در این میان، داده‌های آماری نشان می‌دهد که وعده‌های افزایش تولید خودروسازان در آذرماه عملی نشده و دلیل این ناکامی چه بوده است؟

انتخاب اعضای هیات مدیره ایران خودرو

در عین حال، سایر صنایع و شرکت‌ها نیز تحت تاثیر تزلزل صف‌های گروه خودرو و ارسال سیگنال منفی این گروه به کلیت بازار، شاهد خروج منابع مالی سرمایه‌گذاران خود بودند به نحوی که بیش از ۷۰ درصد از نمادها در محدوده قرمز حضور پیدا کردند.

از جمله اخبار حائز اهمیت در گروه خودرو، سهامداران خصوصی ایرانخودرو در اعضای هیات مدیره است. در شرایطی که موضوع واگذاری ایرانخودرو در صدر فهرست اخبار حائز اهمیت در این صنعت قرار دارد، طبعا تعیین کرسی‌ و انتخاب اعضای هیات مدیره در فرجام این صنعت تاثیر بسزایی خواهد داشت. حالا باید دید که شکایت ایران خودرو از بورس برای پذیرش مجمع عمومی این شرکت چه تاثیری در سرنوشت حضور کروز در این شرکت دارد.

وعده خودروسازان پوچ بود، تولید در آذرماه زیاد نشد. انتظار افزایش تولید خودروسازان آن هم، فقط یک‌ماه پس از افزایش نرخ‌های فروش، شاید تصور بسیار خوشبینانه باشد.

۸ آذر ۱۴۰۳ بود که علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو گفت علاوه‌بر کسب درآمد ۳همتی از افزایش قیمت در آذر، ۲همت دیگر نیز از یک بانک دریافت می‌کنیم و کل این ۵همت را فقط به سمت قطعه‌سازی می‌بریم تا جهش تولید را در این ماه رقم بزنیم.

اما حالا داده‌های ماهانه نشان می‌دهد در آذرماه، در گروه ایران‌خودرو تولید کاهش ۳۳۰۰ دستگاهی داشته است. البته تولید گروه سایپا فقط ۱۳۹۸ دستگاه نسبت به آبان افزایش یافته است.

به‌نظر می‌رسد موضوعات مختلفی می‌تواند منجر به عدم تحقق وعده خودروسازان شده باشد. علاوه‌بر موضوعات فنی و مدیریتی، شاید افزایش قطعی‌های برق نیز در آن نقش داشته باشد.

همچنین طی ۹ماهه امسال مجموع تولید گروه ایران‌خودرو نزدیک به ۳۷۵ هزار دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نزدیک به ۵/۲ درصدی و این تعداد در گروه سایپا ۳۷۱ هزار دستگاه بوده که رشد ۳/۵ درصدی دارد.

نتیجه‌گیری از معاملات گروه خودرو

با بررسی داده‌های تولید ماهانه و نه‌ماهه خودروسازان بزرگ کشور، مشخص می‌شود که وعده‌های پوچ خودروسازان برای افزایش تولید در آذرماه تحقق نیافته‌اند. علاوه‌بر مسائل فنی و مدیریتی، عواملی مانند قطعی‌های برق نیز ممکن است در این ناکامی نقش داشته باشند. با وجود این، لازم است تا اقدامات جدی‌تری برای بهبود وضعیت صنعت خودرو و رفع موانع موجود انجام گیرد تا بتوان به تحقق وعده‌ها و انتظارات سرمایه‌گذاران امیدوار بود.

 

modir

Recent Posts

وضعیت هوا در ۲۴ ساعت آینده

درباره وضعیت هوا در ۲۴ ساعت آینده گفت: هشدار نارنجی برای بارندگی و هشدار زرد…

11 ساعت ago

فروش سهام نشانه هیجان یا ریسک

فروش سهام در حال حاضر به دو دلیل افزایش یافته‌است؛ نخست بازدهی درصدی که نوسانگیرها…

12 ساعت ago

واکنش بازار طلا و ارز به حادثه بندر رجایی

بازار طلا و ارز به دلیل عدم قطعیت‌های ناشی از انفجار بندرعباس و پیچیدگی مذاکرات…

21 ساعت ago

چالش‌های حقوقی بانکداری؛ نقد قانون بانکداری بدون ربا از منظر فقهی و اقتصادی

وزیر علوم، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بررسی قانون عملیات بانکداری بدون ربا،…

1 روز ago

بانکداری ستون اقتصاد ملی؛ ضرورت بازتعریف رابطه نظام بانکی با حقوق

آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه، در اولین همایش ملی حقوق بانکی…

1 روز ago

نخستین همایش ملی حقوق بانکی؛ راهکاری برای شفافیت و قانون‌مداری در نظام بانکی ایران

یاسر مرادی، دبیرکل نخستین همایش ملی حقوق بانکی، در افتتاحیه این رویداد به ضرورت بازتعریف…

1 روز ago