به گزارش سرمایه فردا، بررسی نشان میدهند که سرمایهگذاران طلای ۱۸ عیار، ۳٫۱۳ درصد و سکه طلا طرح جدید ۲٫۳۱ درصد سود کردند. اما سرمایهگذاران در بورس ۶٫۸ درصد و در دلار ۱٫۴۹ درصد ضرر کردهاند.
به دلیل کاهش سطح ریسکهای سیاسی نوسانات کاهش داشته است. در ده روز دوم و سوم فروردین، درگیریهای نظامی با رژیم صهیونیستی موجب افزایش انتظارات تورمی شد. ۱۳ درصد دلار رشد کرد. اما با پایان مناقشات، بازارها به حالت عادی بازگشتند و نرخها تثبیت شد و بازدهی دلار هم پس داده شد.
در خرداد، دلار آزاد با ۳ درصد رشد بالاترین بازدهی را داشت. سود سپرده بانکی با ۲٫۵ درصد در رتبه دوم قرار گرفت. اما شاخصهای طلایی و بازار بورس بازدهی منفی داشتند. کاهش نرخ طلای جهانی (۳٫۵ درصد کاهش) به افت شاخصهای طلایی منجر شد.
این تحلیلها نشان میدهد که کاهش ریسکهای سیاسی و افت انتظارات تورمی به سود بیشتر سپردههای بانکی و رکود در سایر بازارها منجر شده است.
نخستین فصل سال به پایان رسید و شاخصکل بورس تهران در سه ماه گذشته، ۶.۸۷درصد از ارتفاع خود را از دست داد.
در فصل بهار، شاخصکل با کاهش ۳.۲۳درصدی همراه شد. شاخص هموزن نیز در فصل بهار، افت ۴.۱۷درصدی داشت و شاخصکل فرابورس هم با افت ۵.۴۱درصدی مواجه شد. بررسیها نشان میدهد که TTM P/E بازار سهام به حوالی ۶.۵ رسیدهاست. که کمترین میزان این متغیر آماری از آذر سال۱۴۰۱ به بعد است.
در فصل بهار فعل و انفعالاتی در بازار سهام اتفاق افتاد که سبب شد جریان تقاضا از بازار سهام رخت بربندد و بازار با افت شاخصها و قیمتها همراه شود.
تحلیل بازدهی بازارهای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که سپردههای بانکی با سود ۷٫۵ درصدی، از بازارهایی مانند دلار و طلا پیشی گرفتهاند.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…