آخرین اخبار

تامین برق سیستان و بلوچستان با پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر

علیرضا پرنده مطلق معاون فنی و مهندسی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق در نشست خبری افتتاح طرح‌های آب و برق استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است، گفت: در تمام استان سیستان و بلوچستان ظرفیت انرژی خورشیدی، در منطقه میل نادر انرژی بادی، در منطقه تفتان انرژی زمین گرمایی و در جنوب استان ظرفیت انرژی امواج دریا وجود دارد.او با تاکید بر نیروگاه بادی میل نادر در پایان ۱۴۰۱ به شبکه سراسری برق متصل شد، گفت: این نیروگاه سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹ مگاوات برق به شبکه تزریق کرد، پنجشنبه هفته جاری به صورت رسمی افتتاح می‌شود.
پرنده با بیان اینکه در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان ۶۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر نصب شده وجود دارد، اظهار کرد: ۱۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در منطقه زاهدان به صورت خورشیدی در گذشته نصب شده و ۵۰ مگاوات دیگر در شمال استان در منطقه میل نادر در سال‌های اخیر به صورت انرژی بادی احداث شده است.

۲۱۰ هزار مگاوات ساعت برق تولیدی در سیستان و بلوچستان

او با تاکید بر اینکه در این منطقه در حال حاضر به صورت سالانه ۲۱۰ هزار مگاوات ساعت برق تولید می‌کند که معادل ۷۰ درصد مصرف برق سه کارخانه سیمان سیستان، خاش و تیس در استان است، گفت: در حال حاضر وزش باد مناسب و یکنواخت امکان تولید انرژی بادی به صورت مطلوب وجود دارد، به همین دلیل ۵۰ مگاوات نیروگاه بادی نصب شده است. همچنین ۵۵۰ مگاوات انرژی بادی دیگر نیز در این منطقه ظرف ۱۰ روز آینده طی مناقصه به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار خواهد شد که پیش بینی می‌کنیم طی دو سال آینده این ظرفیت نیز به بهره برداری کامل برسد.
او افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد منحنی باد در حال وزش در میل نادر در زمان اوج بار مصرف برق کشور یعنی اواسط خرداد تا اواخر شهریور به بالاترین حد ممکن می‌رسد. از این رو در نزدیکی منطقه میل نادر یک برنامه ریزی برای احداث نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی دیگری نیز انجام شده که در مجموع ظرفیت تولید انرژی بادی استان سیستان و بلوچستان را به ۷۰۰ مگاوات افزایش خواهد داد.

سهم سیستان و بلوچستان از انرژی خورشیدی

پرنده مطلق با بیان اینکه سهم استان سیستان و بلوچستان از ظرفیت ۱۳ هزار ساختگاه تولید انرژی خورشیدی کشور ۷۸۰ ساختگاه است، گفت: همچنین وزارت نیرو برای احداث ۵۵۰ هزار سامانه ۵ کیلوواتی انرژی خورشید با همکاری بسیج سازندگی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برنامه‌هایی را در دستور کار دارد.در واقع دولت با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه و توسعه انرژی‌های خورشیدی احداث ۵۵۰ هزار سامانه حمایتی برای خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را در دستور کار قرار داده است.
او با تاکید بر اینکه از ۳۰۰۰ سامانه در حال نصب در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد گفت: با تکمیل شدن ۵۵۰ هزار سامانه کشور این رقم در استان سیستان و بلوچستان به ۵۰ هزار سامانه خواهد رسید.

modir

Recent Posts

تاثیر معاملات بورس انرژی در ناترازی

عبدالخالق زاده گفت: معاملات بورس انرژی به دلیل وابستگی دولتی در منافع عرضه کنندگان تاثیر…

4 ساعت ago

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

24 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

1 روز ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

1 روز ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago