آخرین اخبار

بورس نتوانسته در کنترل قیمت و توزیع کالا عادلانه نقش آفرینی کند

به گزارش سرمایه فردا، محمدرضا رضایی کوچی درباره اظهارات اخیر وزیر راه و شهرسازی و اینکه بورس نتوانسته در کنترل قیمت و توزیع کالا عادلانه نقش آفرینی کند گفت: خروج سیمان و فولاد از بورس کالا برای کنترل قیمت تمام شده ساخت مسکن ضروری است. افزایش ۴۰ درصدی قیمت این اقلام در بورس باید بررسی شود.

او تاکید کرد: در قانون جهش تولید مسکن در کنار ارائه زمین رایگان و تسهیلات بانکی، به وزارت اقتصاد و وزارت صمت وظایفی برای تحقق این قانون محول شده‌ که یکی از آنها ارایه مصالح ارزان قیمت برای ساخت مسکن و اجرای این قانون است. 

رضایی با بیان اینکه مصالح ساختمانی نقش مهمی در قیمت تمام شده مسکن دارد اما بورس محلی برای تنظیم بازار با قیمت‌های عادلانه نیست، اظهار داشت: مدیریت بورس به گونه‌ای است که هر کالایی که امکان افزایش قیمت آن وجود دارد را وارد بورس می‌کنند و در بورس رقابت برای افزایش قیمت‌ها است، نه برای کنترل قیمت و توزیع کالا با قیمت عادلانه بین مردم و این ایراد در بورس کالا وجود دارد.

قیمت تمام شده مسکن افزایش یافت

رییس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در بحث مسکن و ساخت‌وسازها مصالح ساختمانی نقش ویژه‌ای دارد. مدیریت آن باید با هماهنگی وزارت صمت، وزارت اقتصاد و وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شد. متاسفانه انجام نشد. در حال حاضر، مصالح ساختمانی با قیمت‌های بسیار بالاتر از قیمت پایه به دست مصرف‌کننده می‌رسد. همین افزایش قیمت مصالح ساختمانی قیمت تمام شده مسکن را هم افزایش می‌دهد. این در تضاد با قانون جهش تولید مسکن است.

رضایی کوچی افزود: دولت باید ساز و کاری را تعیین کند که مصالح ساختمانی خارج از قیمت‌های بورس‌ کالا یا قیمت مناسب و عادلانه به دست مصرف‌کننده برسد.

رییس کمیسیون عمران مجلس گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مسکن به دلیل همین مسائل از جمله عرضه مصالح با قیمت‌های بورسی بالاست. ارایه تسهیلات با نرخ ۲۳، افزایش نرخ آب، برق، گاز و … به شدت بالا رفته است. به همین دلیل همین گرانی‌ها تولید مسکن وضعیت خوبی ندارد. 

افزایش قیمت کالاها در بورس کالا

وی با اشاره به افزایش قیمت کالاها در بورس کالا، تاکید کرد: این افزایش قیمت‌ها در بورس به این دلیل است که تمام کالاها در بورس عرضه نمی‌شوند. اتفاقی که می‌افتد این است که درصد کمی از این کالاها را در بورس عرضه می‌کنند. افرادی بورس‌ بازی می‌کنند، قیمت را بالا می‌برند. آن را به عنوان کشف قیمت اعلام می‌کنند. این کشف قیمت که غیر واقعی و گران است به عنوان قیمت پایه محسوب می‌شود. با قیمت کالا را در بورس عرضه می‌کنند. 

رضایی کوچی گفت: بورس نتوانسته در کنترل قیمت و توزیع کالا عادلانه نقش آفرینی کند. عاملی برای گرانی‌ کالا بود. در واقع مدیریت بورس ایراد دارد و برخلاف انتظاری که از بورس وجود دارد خود بورس عاملی برای گرانی‌ کالا شده است./ایلنا

modir

Recent Posts

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تولید محصولات بهداشتی

نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…

24 ساعت ago

مدیریت سیستمی از شغل تا برنامه ملی

مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامه‌های…

24 ساعت ago

تبعات فیلترینگ فضای مجازی

تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسب‌وکارهای ایرانی نشده،…

1 روز ago

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟

در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…

1 روز ago

قیمت حامل‌های انرژی در ۱۴۰۴

در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…

2 روز ago

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳

بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…

2 روز ago