برای آگاهی از این موضوع وضعیت قیمت خودروهای اقتصادی بازار آمریکا در این گزارش بررسی شده است. با توجه به اینکه واردات خودرو در ایران به صورت محدود انجام می شود، به دلیل اینکه میزان تقاضا در بازار برای خودرو بیشتر از میزان عرضه است، همین موضوع باعث شده تا قیمت برخی خودروهای داخلی در بازار ایران دو برابر نرخ کارخانه معامله شوند.
بر این اساس بسیاری از مصرف کنندگان اعتقاد دارند که با همین قیمت هایی که خودرو در ایران معامله می شود می توان خودروی خارجی هم خرید. اما باید توجه داشت در صورتی که قیمت کارخانه مبنا قرار بگیرد اختلاف قیمت بین خودروهای ایرانی و خارجی بسیار زیاد است. برای نمونه پژو پارس که قیمت کارخانه آن ۳۰۰ میلیون تومان است با نرخ دلار حدودی ۵۵ هزار تومان تقریبا ۴۵۰۰ تا ۵ هزار دلار ارزش خواهد داشت.
در حال حاضر خودروهای خارجی هم با قیمت های متنوعی در بازار حضور دارند، برای نمونه چینی ها که در تولید خودروهای اقتصادی معروف هستند در شرایط کنونی خودرو با قیمت ۷ هزار دلار هم در بازار دارند، اما با در نظر گرفته تعرفه و هزینه حمل ۱۵ درصدی همان خودرو در بازار ایران بالای ۱۲ هزار دلار قیمت پیدا می کند.
درباره برندهای اروپایی و آمریکایی شرایط کمی متفاوت تر است، به طوری که در گزارش سایت cars قیمت خودروهای اقتصادی حاضر در بازار آمریکا کمتر از ۱۷ هزار دلار نیست که با در نظر گرفتن قیمت کارخانه محصولات ایرانی، تقریبا سه برابر پژو پارس قیمت دارند. حتی اگر بازار آزاد را در نظر بگیریم بازهم قیمت خودروهای ایرانی با خودروهای خارجی حاضر در بازار آمریکا تفاوت چشمگیری دارند.
وضعیت خودروهای اقتصادی حاضر در بازار آمریکا
البته باید توجه داشت هم اکنون بسیاری از همین خودروهای اقتصادی حاضر در بازار آمریکا مربوط به شرکت های آسیایی هستند، برای نمونه خودروی کره ای و چینی در بازار این کشور بسیار ارزانتر از محصولات آمریکا عرضه می شوند. خودروی کیا ریو طبق گزارش سایت cars قیمتی ۱۷۸۰۰ دلاری، قیمت نیسان ورسا ۱۸۷۰۰ دلار، میتسوبیشی قیمتی ۱۷۷۹۰ دلار دارند.
اما به طور کلی اگر همین قیمت فروش کارخانه مبنای محاسبه قرار بگیرد با این قیمت پژوپارس در بازار آمریکا می توان اسکوتر یا یک موتور وسپا خرید که هم اکنون در بازار آمریکا بین ۵ تا ۶ هزار دلار قیمت دارند.
در حال حاضر موتورهای برقی وسپا در بازار ایران هم حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارند. هرچند نباید فراموش کرد که باید توجه داشت که هر کدام از این مدل های خودرو دارای کیفیت های متفاوتی هستند، به همین دلیل شرکت های ایرانی تولیدکننده خودرو به طور قطع محصولات ارزانتر و متناسب با بازار ایران تولید می کنند و شرکت های خارجی از آپشن های بیشتری برای موتورهای خود استفاده می کنند.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…