پتروشیمی

ارزیابی عملکرد شبندر

به گزارش سرمایه فردا، شرکت پالایش نفت بندرعباس (شبندر) به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکت‌های پالایش نفت در ایران، نقش مهمی در تأمین نیازهای بازار داخلی و خارجی ایفا می‌کند. این شرکت با تولید محصولات متنوع و با کیفیت و تلاش‌های مداوم در جهت بهبود فرآیندهای تولید و افزایش سودآوری، نقش مهمی در صنعت نفت و گاز کشور ایفا می‌کند. در این گزارش، عملکرد شبندر در فصل پاییز ۱۴۰۳ بررسی شده است.

پالایش نفت بندرعباس در فصل پاییز موفق به فروش ۱۰۲ همت شد که بیشترین فروش فصلی شرکت در سال جاری به شمار می‌رود. فروش بهار شرکت ۹۴.۵ همت و در تابستان فروش ۹۵.۱ همت بود. این افزایش فروش به دلیل تقاضای بالا و قیمت‌های مناسب محصولات پالایشی در بازارهای داخلی و خارجی بوده است. حاشیه سود ناخالص شرکت در سه ماهه پاییز به ۵ درصد رسیده است، در حالی که در فصل تابستان حاشیه سود شرکت ۲.۳ درصد و در فصل بهار ۴.۱ درصد بود. این افزایش حاشیه سود به دلیل بهبود در فرآیندهای تولید و کاهش هزینه‌های عملیاتی بوده است.

عملکرد شبندر در ۹ ماهه پاییز

پالایش نفت بندرعباس در ۹ ماهه پاییز با سود خالص ۱۰ همت معادل ۷۴.۶ تومان به ازای هر سهم گزارش کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۵۹ درصدی را نشان می‌دهد. این کاهش سود خالص به دلیل افزایش هزینه‌های تولید و تغییرات در قیمت مواد اولیه و نوسانات بازارهای جهانی بوده است. درآمد عملیاتی شبندر در ۹ ماهه پاییز حدود ۲۹۲ همت بود که نسبت به فروش ۲۱۹ همتی سال گذشته رشد ۳۳ درصدی را نشان می‌دهد. این افزایش درآمد به دلیل بهبود در فرایندهای تولید، افزایش تقاضا برای محصولات پالایشی و اجرای استراتژی‌های جدید بازاریابی و فروش بوده است.

در ۹ ماهه پاییز نسبت به سود ۱۷۷ میلیارد تومانی تابستان امسال کاهش ۳ درصدی را نشان می‌دهد. این زیان عمدتاً به دلیل مشکلات فنی و تعمیرات دوره‌ای بوده که باعث کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها شده است. همچنین، درآمد شرکت در فصل پاییز با رشد ۸ درصدی نسبت به تابستان به ۱۰ همت رسید. این رشد درآمد نشان از بهبود وضعیت بازار و افزایش تقاضا برای محصولات شرکت دارد.

سود هر سهم در فصل بهار: ۲۳.۶ تومان سود هر سهم در فصل تابستان: ۱۱.۶ تومان سود هر سهم در فصل پاییز: ۳۹.۶ تومان

modir

Recent Posts

عوارض مذاکره غیرمستقیم با آمریکا

تحریف پیام ها از سوی میانجیگرایان، گرایشات متفاوت میانجیگران، عدم درک کامل منافع از سوی…

7 ساعت ago

شوک مجدد انس طلا به بازار فلزات

هر اونس طلا طی روز گذشته به بالاترین حد خود رسید؛ اما بازار داخلی ایران…

7 ساعت ago

تحلیل بازارهای داخلی و جهانی در شرایط کنونی

بازارهای جهانی با نوسانات شدید در قیمت طلا و نفت و تأثیر سیاست‌های تجاری ترامپ،…

8 ساعت ago

چشم انداز همکاری چین با کشورهای خاورمیانه

با توجه به جنگ تجاری چین و آمریکا که به تعرفه ۱۴۵ درصدی و ۱۲۵…

8 ساعت ago

چالش‌های جهانی و بحران‌های داخلی: اقتصاد جهانی و داخلی در یک نگاه

از نوسانات تورمی در چین و آمریکا تا رکود شدید بازارهای سهام ایران، هفته‌ای پرچالش…

8 ساعت ago

مدیریت ریسک و فرصت‌سازی با استراتژی‌های آپشن

استراتژی‌های آپشن، از کاورت کال گرفته تا اسپردهای پیچیده، ابزارهای مؤثری برای مدیریت ریسک و…

9 ساعت ago