نرخ رسمی دلار در بازار روز گذشته وارد کانال قیمتی ۴۶هزار تومانی شد. هر برگ اسکناس دلار مرکز مبادله ارز و طلا که در بازار روزهای پایانی هفته گذشته در رقم ۴۵هزار و ۹۴۵تومان معامله میشد، در بازار روز گذشته ۵۶ تومان رشد کرد و در رقم ۴۶هزار و یک تومان نرخ خورد. بررسیها نشان میدهد که نرخ این شاخص از ابتدای سال جاری با یک شیب ملموس در حال افزایش است. دلار مرکز مبادله از روزهای ابتدایی فروردینماه تاکنون از رقم ۴۳هزار و ۴۷۲تومان به کانال ۴۶هزار تومانی رسیده و با ۲هزار و ۵۲۹تومان افزایش، نرخ رشد ۵٫۸درصدی را به ثبت رسانده است. این در حالی است که با توجه به بازدهی بازارهای دارایی میتوان مشاهده کرد این میزان رشد از نرخ رشد تمامی قطعات سکه طلا و همینطور دلار آزاد بیشتر است.
تحلیلگران بر این باورند که بازارساز قصد دارد در یک روند طولانیمدت، اختلاف میان ارقام رسمی و غیررسمی بازار را کاهش دهد. البته که وجود سیاستهای ارز ترجیحی همواره مانع از بین رفتن فاصله میان ارقام رسمی و غیررسمی میشود، اما کارشناسان کاهش اختلاف میان نرخها را به فال نیک گرفته و معتقدند این امر در نهایت به کاهش رانت ارزی موجود در اقتصاد کشور منجر میشود.
به طور کلی روند سیاستگذاری دولتها در مبحث ارز به گونهای بوده که احتمال آزادسازی نرخ ارز منتفی است و همواره بازارساز در تلاش است با ایجاد و توسعه بازار مرجع موردتایید خود (بازار متشکل ارزی، مرکز مبادله ارز و طلا و…) اقدام به کنترل نرخ ارز کند. اما با فرض عدم رهاسازی نرخ ارز نیز میتوان گفت که با از بین رفتن فاصله چشمگیر میان نرخهای رسمی و غیررسمی، سود فعالیتهای رانتمحور کاهش یافته و فرآیند هدایت جریان ارزی کشور به نحو احسن صورت میپذیرد. گفتنی است که روز گذشته اختلاف میان نرخ رسمی و غیررسمی اسکناس دلار به ۲۸٫۲درصد رسید.
دیروز شنبه ۲ تیرماه روند نرخ شاخصهای ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران کاهشی بود. دلار آزاد در راستای جبران رشد نرخ هفته گذشته خود در بازار دیروز افت ۱۰۰تومانی دیگری را تجربه کرد و در مرز ۵۹هزار تومان به فروش رسید.
یورو و پوند نیز با افت نرخهای ۲۰۰ و ۳۵۰ تومانی به ترتیب در ارقام ۶۳هزار و ۴۰۰تومان و ۷۴هزار و ۸۰۰تومان معامله شدند. شایان ذکر است که روند بازار سکه در روز گذشته افزایشی بود. هر یک از قطعات ربع، نیم و تمامسکه طلا طرح جدید در بازار دیروز با رشد نرخ مشترک ۱۰۰هزار تومانی بهترتیب در ارقام ۱۴میلیون و ۶۰۰هزار تومان، ۲۲میلیون و ۶۰۰هزار تومان و ۴۰میلیون و ۱۰۰هزار تومان معامله شدند.
اختلاف بین قیمت دلار رسمی و بازار آزاد به ۲۸ درصد رسیده است. دولت تصمیم گیری کرده فاصله نرخ ارز رسمی و آزاد را کاهش دهد./دنیای اقتصاد
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…