آخرین اخبار

کمبود و گرانی دارو به برخی واکسنها رسید

معضل کمبود و گرانی دارو در کشور موضوع تازه ای نیست و در طول سال‌های اخیر مردم بارها برای تامین داروهایشان از این داروخانه  به آن داروخانه پاس کاری شده‌اند.

در کنار قصه پرفراز و نشیب کمبود داروهای حساس، گاهی ساده‌ترین داروهای مردم مثل شربت سرماخوردگی نایاب شده و باعث نگرانی خانواده‌ها می‌شود.

البته چالش ‌‌کمبود دارو دلایلی مختلفی دارد، گاهی تغییرات قیمتی نرخ ارز منجر به این نابسامانی شده و گاهی سیاستگذاری نادرست و عدم پیش‌بینی دقیق.

بررسی‌ها نشان می‌دهد طی روزهای گذشته واکسن کزاز نیز در برخی مراکز بهداشت پیدا نمی‌‎شود.

پیگیری خبرنگار گروه شبکه‌های اجتماعی «دنیای اقتصاد» از مراکز بهداشت مناطق مختلف نشان می‌دهد در برخی مراکز این واکسن موجود نیست یا تمام شده است.

همچنین برخی از این مراکز این واکسن را فقط در منطقه خود عرضه می کنند و می گویند به افرادی که ساکن آن منطقه نباشند این واکسن تعلق نمی گیرد.

گرانی دارو چالشی برای سلامت

یک مرکز بهداشت در جنوب تهران نیز با اعلام اینکه واکسن کزاز در این مرکز تمام شده، متقاضیان را برای تهیه این واکسن به مرکز بهداشت دیگری ارجاع داد.

این در حالی است که ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور تیر ماه سال گذشته در گفتگو با خبرگزاری ایرنا، از بازتولید واکسن کزاز پس از ۱۶ سال خبر داده بود.

واکسن کزاز برای ایمن‌سازی بدن کودکان و بزرگسالان در سنین خاصی و با توجه به یک برنامه دقیق تزریق می‌شود. برای مثال این واکسن باید پس از پایان ۱۵سالگی برای نوجوانان تزریق شود و در غیر این صورت مدارس از ثبت‌نام دانش‌آموزان خودداری خواهند کرد. 

در چنین شرایطی،‌ نایاب شدن این واکسن در فصل ثبت‌نام مدارس چالش‌های فراوانی را برای والدین و دانش‌آموزان به وجود می‌آورد.

ساده‌ترین راه برای تزریق این واکسن مراجعه به مراکز بهداشت و واکسیناسیون شهرها و بخش‌های مختلف استان‌ها است که به نظر می‌رسد این روش در حال حاضر با موانعی مواجه شده است.

به گزارش سرمایه فردا، کمبود و گرانی دارو در سال ۱۴۰۳ به واکسن کزاز رسید. البته داروهای دیگر همچون شربت سرماخوردگی و… نیز در بازار نایاب شده است./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

6 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

6 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

6 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

6 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

6 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

6 ساعت ago