Categories: آخرین اخبار

کنسرسیوم معدنی ایران بزرگترین کنسرسیوم منطقه منا

به گزارش سرمایه فردا، ایمیدرو سازمانی پیشرو در اقتصاد مقاومتی است. این امر به سبب عملکرد این سازمان در جلب مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری، افزایش فعالیت های اکتشافی و رشد ظرفیت های تولید ایجاد شده است.

ایمیدرو با همکاری سازمان زمین شناسی و وزارت صنعت معدن و تجارت، عملیات اکتشافی را انجام داده اند که در تاریخ فعالیت های اکتشافی کشور بی سابقه است و رکوردی بی سابقه محسوب می شود.
مقدم علی معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی با بیان اینکه اگر اکتشاف از یک روند شفافی داشته باشد به راحتی می تواند ظرفیت های سرمایه گذاری را محقق کند، گفت: در حال حاضر دو بحث کلی در اکتشافات معدنی و توان فناوری کشور وجود دارد این است که نخست باید مشخص شود که اولویت های کشور در اکتشاف و بهره برداری از معادن چیست؟ طبق پروژه های تحقیقات ایمیدرو دسته بندی عناصر استراتژیک انجام شد که بر مبنای آن ۱۶ ماده معدنی استراتژیک در اولویت اکتشاف و فرآوری قرار گرفته است و مواد معدنی مانند سه پهنه برای کبالت و تنگستن شناسایی و امیدواریم با فراهم سازی وزارت صنعت بستر مطالعات آنها آغاز شود.
او افزود: اکتشاف و فرآوری عناصر نادر خاکی زمان بر تر از بهره برداری از پهنه سنگ آهن است، به همین دلیل روی آزمایشگاه ها هم کار کرده ایم و تجهیزاتی اضافه شده تا امکان بهره برداری از این ظرفیت ها فراهم شود، هرچند تحریم ها موانعی برای برقراری روابط پویای خارجی ایجاد کرده است.
مقدم علی با تاکید بر اینکه مذاکراتی با شرکت های چینی و روسیه شده است، اطهار کرد: پیش بینی می شود که با یک شرکت روسی به توافق برسیم تا علاوه بر تامین تجهیزات بتواند نقش ناظر در پروژه ها را ایفا کند تا از این طریق دانش فنی اکتشافات و بهره برداری از عناصر نادر خاکی فراهم شود.
او با اشاره به اینکه شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی ایران در مزایده ای در افغانستان شرکت کردند، گفت: کنسرسیوم ایرانی نتوانست در مزایده افغانستان موفق نشد و دو مجموعه بزرگ خارجی و دو مجموعه داخلی افغانستان در مزایده برنده شدند، با این حال کنسرسیوم ایرانی برای همکاری معدنی در افغانستان هنوز پابرجاست و رایزنی ها دنبال می شود زیرا کنسرسیومی از شرکت های فولاد مبارکه، چادرملو و گل‌گهر بزرگترین کنسرسیوم منطقه منا است و اگر معدنی به این کنسرسیوم تعلق نگیرد باید به مزایده شک کرد.

۹۴ پهنه به ایمیدرو واگذار شد
همچنین احمد فتاحی مدیر اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی با اشاره به اینکه اکتشاف معادن دارای ۴ مرحله است، گفت: در مرحله اول و دوم پروانه بهره برداری صادر می شود و ایمیدرو به نیابت از دولت وارد پروژه های اکتشافی می شود و طبق قانون در مناطق کمتر توسعه یافته که بخش خصوصی حضور ندارد پروژه های اکتشافی را پیش می برد.
او با تاکید بر اینکه از سال ۹۲ عملیات اجرایی اکتشافات معدنی در مناطق محروم آغاز شد که پهنه های در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی آغاز شد، افزود: از ابلاغ قانون تاکنون ۹۴ پهنه به ایمیدرو واگذار شد که شامل وسعتی ۵۴۶ هزار کیلومتری هست.
فتاحی تصریح کرد: بخش اعظمی از پهنه های ایمیدرو طبق مدت زمان قانونی مطالعات شناسایی آن تموم شده است و مابقی هم تا پایان سال سایر پهنه ها از کجاست آزاد می شوند و البته تمام پهنه های تهیه و تولید تاکنون طرح مطالعاتی آن پایان یافته و از کاداستر آزاد شده اند.

براساس گزارش ایمیدرو، بخش معدن ایران تحولاتی اساسی طی کرده که آثار رشد تولید،‌ سرمایه گذاری و صادرات نمایان شده و نتایج بخش هایی همچون اکتشاف در سال های آتی بیش از پیش نصیب حوزه معدن و صنایع معدنی می شود.

ایمیدرو بازوی کمکی وزارت صنعت معدن و تجارت در توسعه است و اخیرا نیز با نهایی کردن نقشه راه معدن و صنایع معدنی ایران،‌ مسیر حرکت و توسعه در این بخش را مشخص کرده است.

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

9 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

9 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

9 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

9 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

10 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

10 ساعت ago