آخرین اخبار

کدام کالاها از رفع تعهدات ارزی معاف شده اند؟

عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران با اشاره به مشکلات ناشی از قانون رفع تعهد ارزی، گفت: در گام نخست می‌توان برخی کالاها نظیر محصولات کشاورزی، فرش و صنایع‌دستی را که مجموع صادرات آنها حدود هفت تا هشت‌میلیارد دلار بوده و چندان چشمگیر نیست، از رفع تعهدات ارزی معاف کرد و بعد از ارزیابی نتایج، به‌صورت تدریجی، سایر گروه‌های کالاهای بیشتری مشمول این معافیت شود.

کیوان کاشفی در آیین روز ملی صادرات استان کرمانشاه،با بیان اینکه در سراسر کشور رفع تعهدات ارزی اولین و بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی صادرات است، گفت: اگرچه بازگشت ارز حاصل از صادرات حرف درستی است و همه به اهمیت آن واقف هستیم؛ اما تنگناهایی که در این زمینه وجود دارد شرایط را بر صادرکنندگان دشوار کرده‌است.

او ادامه داد: از سال‌۱۳۹۷ تاکنون با رفع تعهدات ارزی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم و هر آنچه در توان داشتیم برای تعدیل این سیاست‌ها انجام دادیم؛ اما درمجموع، در این دوره بانک‌مرکزی در صدر دستگاه‌هایی قرارگرفته که فضای کسب‌وکار را برای بخش‌خصوصی تنگ کرده‌است. عضو هیات‌رئیسه اتاق ایران اظهار کرد: اگر این نحله فکری که در بانک‌مرکزی بنیان گذاشته شده، اصلاح نشود حداقل تا پنج سال‌آینده نیز چالش رفع تعهدات ارزی ادامه خواهد داشت.

کاشفی به تشکیل کمیته اقدام ارزی هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زمان با سیاست‌های رفع تعهدات ارزی نیز اشاره کرد و گفت: این کمیته که ابتدا در اتاق ایران تشکیل و سپس به سازمان توسعه‌تجارت منتقل شد، امکان برخی انعطاف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را فراهم می‌کرد؛ اما از سال‌۱۴۰۰ که رفع تعهدات ارزی به قانون تبدیل شد، کمیته اقدام ارزی نیز به بانک‌مرکزی منتقل شد و عمده ترکیب آن نیز به بخش دولتی اختصاص یافت؛ به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای که هم‌اکنون از ۱۰ عضو این کمیته، فقط یک نفر از بخش‌خصوصی است. او تغییراتی که در کمیته اقدام ارزی ایجادشده را اشتباه خواند که شرایط رفع تعهدات ارزی را بازهم  دشوار کرده‌است.

نایب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رئیس اتاق کرمانشاه اظهار کرد: در حال‌حاضر دو گروه اصلی برای بازگشت ارز داریم که گروه اول صنایع بزرگ فولاد، پتروشیمی و… هستند که عمدتا خصولتی بوده و باید صد‌درصد ارز خود را صرفا در سامانه نیما برگردانند. گروه دوم شامل SME‌ها، بخش کشاورزی و… هستند که باید ۹۰‌درصد ارز خود را برگردانند و می‌توانند از هفت روش این کار را انجام دهند که متاسفانه ۶ روش آن محدود شده و روشی که باقی‌مانده بازگشت از طریق سامانه نیما است. به گفته کاشفی، بازگشت ارز از طریق سامانه نیما باعث‌شده امروز صادرات کشور با حداقل سود صورت بگیرد و تراز تجاری منفی ۱۰‌میلیارد دلاری در چنین شرایطی دور از انتظار نبوده‌است.

او همچنین با اشاره به ضعیف‌شدن تجارت خارجی کرمانشاه به دلیل تاثیر سیاست‌های رفع تعهدات ارزی، گفت: در گذشته حدود ۵۰‌درصد سهم صادرات کرمانشاه مربوط به فعالیت تجار بود و این سهم‌اکنون کمرنگ شده و برای جبران آن باید بر صنایع صادرات‌محور بیشتر تمرکز کنیم و با استفاده از ظرفیت شتاب‌دهنده صادرات، صنایعی که ظرفیت بالقوه صادرات را دارند پای‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار بیاوریم./دنیای اقتصاد

modir

Recent Posts

محور اصلی توسعه پایدار اقتصادی کشور

محور اصلی توسعه پایدار اقتصادی کشور تولید است که میتواند به تعادل بازار و ایجاد…

11 ساعت ago

تعرفه‌های جدید و تصمیمات اوپک پلاس؛ چشم‌انداز مبهم اقتصاد جهانی

اعمال تعرفه‌های سنگین توسط دولت ترامپ و افزایش عرضه نفت توسط اوپک پلاس، اقتصاد جهانی…

12 ساعت ago

چرا نامه ترامپ را دیپلمات اماراتی به ایران آورد؟

نامه ترامپ به تهران از طریق امارات متحده عربی، نقطه‌ای جدید در میانجی‌گری منطقه‌ای رقم…

13 ساعت ago

معافیت مالیاتی سهام: قدمی به سوی تقویت بازار

در شرایطی که بازار بورس ایران با چالش‌های گوناگون مواجه است، معافیت سهام از مالیات…

15 ساعت ago

از شعار تا واقعیت؛ روایت تصمیمی دشوار در پایان جنگ ایران

در میانه‌ی جنگ ایران و عراق، گزارش‌هایی تلخ و واقعیت‌هایی تکان‌دهنده، آیت‌الله خمینی را وادار…

15 ساعت ago

تحلیل جامع بازارهای جهانی و تأثیرات صلح روسیه و اوکراین

به گزارش سرمایه فردا، در هفته‌های اخیر، اخبار مربوط به نزدیک شدن به صلح میان روسیه و…

15 ساعت ago