«من یک زن هستم که از مزارع پنبه در جنوب آمدهام، از آنجا به محیط منزل رسیدم، بعد در آشپزخانه رشد کردم و در آنجا بود که توانستم کسبوکار خودم را در تولید محصولات بهداشتی مو آغاز کنم؛ من کارخانه خودم را روی زمین خودم ساختم. اکنون هم ثروتمندترین زن کارآفرین در آمریکا هستم؛ یعنی در جایی که حقوق سیاهپوستان به رسمیت شناخته نمیشد و بهعنوان یک زن از حقوق برابر برخوردار نبودم؛ اما تسلیم نشدم».
این بخشی از سخنان مادام سی. جی. واکر در جمع زنان سیاهپوست در سال ۱۹۱۷ است. واکر نخستین زن کارآفرین آفریقاییتبار در آمریکا بود که با کسبوکار خود توانست در فهرست میلیونرهای آن کشور قرار گیرد.
سی. جی. واکر بیش از یک دهه به عنوان یک رختشور با دستمزد ناچیز کار کرد. در آن زمان، مادام واکر دچار اختلالی در پوست سرش شد و بیشتر موهای خود را به دلیل این بیماری از دست داد. علت این بیماری، کار طولانیمدت در رختشویی و تماس با مواد شوینده بود.
مادام واکر در سال ۱۹۰۸ برای تولید لوازم آرایشی و آموزش فروشندگان، چند آزمایشگاه تاسیس کرد. سپس با تاسیس یک کارخانه و انستیتو زیبایی، عملیات تجاری خود را ارتقا داد و در سال ۱۹۱۰ تجارتش را به ایندیاناپولیس منتقل کرد.
درآمد شرکت واکر در سال ۱۹۱۰ به بیش از ۱۰ هزار دلار رسید که این روند افزایشی ادامه داشت و در سال ۱۹۱۳ به سه هزار دلار در ماه بالغ شد(حدود ۸۴ هزار دلار امروز).
دیری نگذشت که شرکت واکر، چندین هزار نماینده در سراسر آمریکا داشت و علاوه بر تقویتکننده شگفتانگیز موی، محصولاتی دیگر شامل شامپوی گیاهی، گلوسین (روغن فشرده) و نوعی دارو برای بهبود پوست سر تولید و عرضه میکرد.
در زمانی که مشاغل برای زنان سیاهپوست نسبتاً محدود بود، او استعدادهای زنانه را ارتقا داد. او سخاوتمندانه به اهداف آموزشی و موسسات خیریه سیاهپوستان کمک مالی کرد.
کسب و کار واکر، تولید و فروش محصولات مراقبت از مو برای زنان سیاهپوست بود. شرکت او تنها در عرض ۱۳ سال، به فروش معادل نزدیک به ۱۰ میلیون دلار رسید.
واکر به دنبال افزایش ثروت و شهرت به یک بشردوست مشهور و مدافع حقوق سیاهپوستان تبدیل شد و بخش بزرگی از ثروت خود را برای کمکهزینه تحصیلی زنان به نهادهای آموزشی و موسسههای خیریه اهدا کرد.
شرکت تولیدی مادام سی. جی. واکر پس از مرگ بنیانگذارش در سال ۱۹۱۹ به حیات خود ادامه داد و حتی برای مدتی در دهه ۱۹۲۰ رشد کرد، اما در جریان رکود بزرگ به شدت آسیب دید. با این حال تا اوایل دهه ۱۹۸۰ دوام آورد تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۸۱ تعطیل شد.
بسیاری از مردم هر روز به این سوال فکر می کنند که چگونه پولدار شویم. زندگی میلیونر سیاهپوست پاسخی به این سوال است./تجارت فردا
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…