کتاب ساخت ایران که توسط نشر چشمه چاپ شده یکی از معدود آثاری است که فضای صنعت را به زبانی ساده و شیوا برای مخاطبان غیرصنعتی تشریح میکند.
به گزارش سرمایه فردا، احسان نوروزی در مسیر نوشتن این کتاب پای صحبتهای صنعتگران و پژوهشگران زیادی نشسته است.
یکی از افرادی که درباره صنعت در ایران با نوروزی گفتگو کرده، دکتر فرشاد مومنی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی بوده است. این اقتصاددان درباره مرز میان مونتاژکاری و تولید مبتنی بر زنجیره تامین، معتقد است، قدر چانهزنی دولتها در بازار جهانی است که آنها را در سطح مونتاژکار نگه میدارد و یا به عضوی کلیدی از زنجیره تامین ارتقا میدهد. او در تشریح نظر خود به شرکت بوئینگ اشاره میکند و میگوید: «همین الان بوئینگ که یکی از موفقترین شرکتهای هواپیماسازی دنیاست، ۸۷ درصد قطعات مورد نیاز ساخت بوئینگ رو از ۳۴ کشور وارد میکنه. ولی هیچکس نمیگه آمریکا یه کشور وابستهست. چرا؟ چون این قدرت چونهزنی رو داره که زیر بار زور اون عرضهکنندههای قطعات نره».مومنی عقیده دارد آمریکا چون پایههای علمی و فنی لازم و همچنین زیرساختهای فیزیکی و منابع مالی لازم را در اختیار دارد، در زمان مواجه شدن با تهدیدها به راحتی میتواند راه جایگزین پیدا کند. او تاکید میکند که صنعت در ایران چنین وضعیتی را ندارد و در صورت مواجه شدن با چالش، دچار آسیب میشود؛ او میگوید: «این همه درباره خودروسازی هارت و پورت کردیم ولی دو روز پژو رابطهش رو با ما قطع کرد اوضاع به هم ریخت».
کتاب ساخت ایران، از سال ۱۳۹۹ تاکنون سه بار زیر چاپ رفته است. این کتاب ۱۴۸ صفحهای میتواند دانشجویان و نیروهای آماده ورود به بازار کار را با شرایط صنعت در ایران به خوبی آشنا کند. کتاب ساخت ایران و سایر کتابهای نشر چشمه را میتوان به صورت آنلاین از سایتهای ایرانکتاب، ۳۰بوک، نهنگ و شهرکتاب آنلاین سفارش داد.
نقش استارتاپ های بخش کشاورزی در تنظیم بازار و جلوگیری از تولید محصولات غیربهداشتی و…
مدیریت سیستمی کاربرد فراوانی پیدا کرده که تنها مربوط به شغل نیست. بلکه در برنامههای…
تبعات فیلترینگ فضای مجازی تنها منجر به خسارت دو میلیارد دلاری به کسبوکارهای ایرانی نشده،…
در این روند سهام کوچک یا بزرگ بخریم؟ این مهمترین سوال سرمایه گذاران است. در…
در کمیسیون تلفیق هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی ارائه نشده، اما دولت طبق…
بازار لوازم خانگی در ۱۴۰۳ کاملا با رکود همراه بود. تولیدکننده ارز نداشت و مصرف…