سیاستگذار خودرو از روند واردات خودرو اظهار گلایه مندی کرده چرا که معتقد است به جای خودروهای لوکس باید خودروهای ارزان قیمت با ارزبری کمتر و قابل رقابت وارد کشور شود.
طبق مستندات و شواهد موجود، واردات خودرو در هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم تحت تاثیر تصمیمات وزارت صمت نبوده است.
حالا نیز دخالت های همه جانبه در واردات خودرو ، ظاهرا بازهم دولت را راضی نکرده چرا که روز گذشته عباس علی آبادی وزیر صمت در مراسم روز ملی صنعت و معدن تلویحا عنوان کرده که از مسیر ورود خارجی ها ناراضی است و بهتر بود خودروهایی وارد می شد که مشابه داخل دارند نه اینکه محصولات لوکس وارد کشور شود.
اینکه چه شرکت هایی صلاحیت واردات دارند و خرید خودرو خارجی در صلاحیت چه کسانی است و چه میزان ارز به ورود خارجی ها اختصاص یابد و در نهایت اینکه خودروهای وارداتی با چه قیمتی و چه کیفیتی وارد بازار شود، تماما از سال ۱۴۰۱ با نظارت دولت انجام شده است.
حالا به نظر می رسد که با اظهارنظر وزیر صمت ورود خودرو از برقی ها به ارزان قیمت هایی با ارز کمتر شیفت پیدا کرده است.
در دو ساله آزادسازی واردات خودرو، سیاستگذار با ایده ها و آرمان هایی همچون ورود خودروی ارزان، واردات در ازای انتقال تکنولوژی، ورود خارجی ها با هدف تنظیم بازار، واردات ۲۰۰ هزار خودروی خارجی، خود و مردم را سرگرم کرده است.
حال در راستای اظهارات وزیر صمت دو سوال مطرح است، پرسش اول اینکه آیا امکان واردات خودروی ارزان به کشور وجود دارد؟ و سوال دوم اینکه آیا محصولات داخلی و خارجی توان رقابت دارند؟
دولت در حالی تاکنون حدود ۲۵ هزار خودرو واردات کرده، اما قیمت خودروهای وارداتی تغییر نکرد. سیاستگذار معتقد است محدوده قیمت گرانترین و ارزانترین خودروهای وارداتی سال ۱۴۰۳ بالا بوده است./دنیای اقتصاد
چند عامل همچون سیگنال های مثبت سیاسی، ثبات ارز و ... باعث شده که ورود…
انتشار دادههای تورمی آمریکا که کمتر از پیشبینیها بوده است، موجب افزایش ریسکپذیری در بازارهای…
رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی حکایت از این دارد که استیضاح وزیر کار نزدیک است.…
بانک مرکزی با بهروزرسانی تعرفههای خدمات بانکی و اعمال تخفیفهای ویژه برای گروههای مختلف، تلاش…
با هدایت اتاق بازرگانی تهران و مشارکت شرکتهای برجسته ایرانی، نمایشگاه نفت، گاز و انرژی…
دبیر سندیکای صنعت برق گفت: ساختار اقتصادی معیوب صنعت برق، مانع سرمایهگذاری و بهرهوری شده…