سیاستگذار خودرو از روند واردات خودرو اظهار گلایه مندی کرده چرا که معتقد است به جای خودروهای لوکس باید خودروهای ارزان قیمت با ارزبری کمتر و قابل رقابت وارد کشور شود.
طبق مستندات و شواهد موجود، واردات خودرو در هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم تحت تاثیر تصمیمات وزارت صمت نبوده است.
حالا نیز دخالت های همه جانبه در واردات خودرو ، ظاهرا بازهم دولت را راضی نکرده چرا که روز گذشته عباس علی آبادی وزیر صمت در مراسم روز ملی صنعت و معدن تلویحا عنوان کرده که از مسیر ورود خارجی ها ناراضی است و بهتر بود خودروهایی وارد می شد که مشابه داخل دارند نه اینکه محصولات لوکس وارد کشور شود.
اینکه چه شرکت هایی صلاحیت واردات دارند و خرید خودرو خارجی در صلاحیت چه کسانی است و چه میزان ارز به ورود خارجی ها اختصاص یابد و در نهایت اینکه خودروهای وارداتی با چه قیمتی و چه کیفیتی وارد بازار شود، تماما از سال ۱۴۰۱ با نظارت دولت انجام شده است.
حالا به نظر می رسد که با اظهارنظر وزیر صمت ورود خودرو از برقی ها به ارزان قیمت هایی با ارز کمتر شیفت پیدا کرده است.
در دو ساله آزادسازی واردات خودرو، سیاستگذار با ایده ها و آرمان هایی همچون ورود خودروی ارزان، واردات در ازای انتقال تکنولوژی، ورود خارجی ها با هدف تنظیم بازار، واردات ۲۰۰ هزار خودروی خارجی، خود و مردم را سرگرم کرده است.
حال در راستای اظهارات وزیر صمت دو سوال مطرح است، پرسش اول اینکه آیا امکان واردات خودروی ارزان به کشور وجود دارد؟ و سوال دوم اینکه آیا محصولات داخلی و خارجی توان رقابت دارند؟
دولت در حالی تاکنون حدود ۲۵ هزار خودرو واردات کرده، اما قیمت خودروهای وارداتی تغییر نکرد. سیاستگذار معتقد است محدوده قیمت گرانترین و ارزانترین خودروهای وارداتی سال ۱۴۰۳ بالا بوده است./دنیای اقتصاد
تهران بعد از یک سال درگیری با آلایندگی و خاموشی حالا بسته حمل و نقل…
تحلیل جنگ در خاورمیانه به دو منبع عظیم گازی برمیگردد که تحت مالکیت فلسطین است…
عملکرد مالی آلومینا با رشد چشمگیر فروش، به عنوان یکی از ویژگیهای شرکت در رویکرد…
از حذف ناگهانی کوپایلوت در ویندوز ۱۱ تا پروژه ماهوارهای گوگل برای مقابله با آتشسوزی…
شرکت شهید قندی، در معاملات خود با وزارت اتصالات سوریه متحمل زیانهای قابلتوجهی شده است.…
روند صعودی قیمت طلا و ارز در بازار داخلی نشاندهنده نگرانیهای تورمی و تمایل سرمایهگذاران…