تجارت

همکاری تجاری و صنعتی ایران و آذربایجان

به گزارش سرمایه فردا، هادی مقدم زاده در جمع خبرنگاران در نمایشگاه بین المللی ایران اکسپو ۲۰۲۵ در پاسخ به همکاری ها ایران و آذربایجان در سفر اخیر رئیس جمهور گفت:همایش مشترک بین جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران موید این است که این تعاملات و مراودات را در حوزه های مختلف، خاص حوزه های تجاری و صنعتی گسترش دهیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا منطقه مشترک با آذربایجان داریم، افزود: با توجه به زمینه هایی که به لحاظ موقعیت و هم مرزی با کشورهای حوزه قفقاز و اروسیا داریم با توافقات صورت گرفته یعنی همان راه های مواصلاتی آذربایجان به نخجوان و خط ریلی ک سایر موضوعاتی که در توافق نامه کلی است بستری است که می توانیم از آن در حوزه های مختلف استفاده کنیم.

مدیرعامل منطقه آزاد ارس تصریح کرد:منطقه آزاد مشترک هم یکی از موضوعاتی است که با توجه به زمینه های همکاری‌ می توانیم در آنجا تعریف کنیم می تواند در قالب پیشنهاد از طرف دولت جمهوری اسلامی در صورت صلاحدید داده شود.

وی با اشاره به اینکه روند و فرآیندهای مشترک اقتصادی می تواند در بستر منطقه آزاد مشترک تعریف شود، گفت: تا به این وسیله سرمایه گذاران ایرانی و آذربایجانی متناسب با ظرفیت های کشور سرمایه گذاری کنند.

مقدم زاده ادامه داد: منطقه آزاد ارس ظرفیت های منحصر بفردی در حوزه های مختلف صنعتی، کشاورزی به دلیل منابع پایدار آبی دارد و همچنین حوزه گردشگری دارد.

تجارت بین ایران و آذربایجان

وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰میلیون دلار صادرات از منطقه آزاد ارس داشتیم، گفت: برای کشور آذربایجان در سال ۱۴۰۳ میزان صادرات۱۱میلیون دلار و واردات ۱۲ هزار دلار بوده است. اگرچه صادرات به آذربایجان با این عدد و رقم انجام می شود ولی قابل قبول نیست زیرا منطقه آزاد ارس یکی از صنعتی ترین مناطق آزاد است و باید با رویکرد سرمایه گذاری بیشتر بتوانیم بازار هدف و نیازهای کشور همسایه را تامین کنیم‌.

وی همچنین به تکمیل زیرساخت ها نیز اشاره کرد: زیرساخت های جاده ای به نحو احسن فراهم است. منطقه آزاد در تکمیل اتوبان مشارکت کرده است. مسیر کلاله به جلفا زیرساخت ارزشمندی است. همچنین اگر اتصال زون سیهرود به کلاله اتفاق بیوفتد به نوعی پیوند کریدور شرق با غرب شمال به جنوب اتفاق می افتد و ارس می‌تواند هاب لجستیک منطقه باشد.

مقدم زاده افزود:منطقه آزاد ارس ظرفیت های منحصر بفردی در حوزه گردشگری دارد و در سال ۱۴۰۴ ارس در بین مناطق آزاد بر اساس مولفه‌ها و شاخص‌ها از دبیرخانه مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. همچنی باید بر بسترسازی و تامین زیرساخت‌های مربوطه ببیشتر تمرکز کنیم. بر زیرساخت‌های گردشگری،حوزه‌های اقامتی، تسهیل تردد با تکمیل زیرساخت‌ها در حوزه جاده‌ای ریلی نیز باید بیشتر توجه شود.

انتهای پیام

modir

Recent Posts

تبادل دانشجو بین ایران و جمهوری آذربایجان

استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: تبادل دانشجو میان دانشگاه‌های ایران و جمهوری آذربایجان و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی…

7 ساعت ago

منطقه آزاد ارس پل ارتباطی ایران با کشور آذربایجان

مقدم‌زاده گفت: منطقه آزاد ارس در حوزه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، احداث اتوبان و تکمیل مسیر ریلی…

7 ساعت ago

نمایشگاه کیش اکسپو ظرفیتی برای جذب سرمایه گذار خارجی

قادری گفت: در نمایشگاه کیش اکسپو دور اول، ۱۷۶ شرکت از حوزه‌های مختلف حضور داشتند…

7 ساعت ago

احتمال تغییر بازار خودروهای هیبریدی و برقی

تعرفه خودروهای هیبریدی و برقی در بودجه ۱۴۰۴ تغییر کرده اما هنوز دستورالعمل اجرای آن…

13 ساعت ago

افق‌های جدید صنعت فولاد ایران؛ تاثیر چالش‌های زیرساختی بر صادرات

صنعت فولاد ایران، باوجود تحریم‌ها و چالش‌های زیرساختی، توانسته سهم قابل‌توجهی در صادرات غیرنفتی کشور…

24 ساعت ago

بحران در قیمت محصولات کشاورزی

نوسانات شدید قیمت محصولات کشاورزی مانند پیاز و سیب‌زمینی، دوباره زنگ خطر ناکارآمدی سیاست‌های کشاورزی…

1 روز ago