قادری گفت: در نمایشگاه کیش اکسپو دور اول، ۱۷۶ شرکت از حوزههای مختلف حضور داشتند که موجب انعقاد ۴۰ تفاهمنامه تجاری شد. از این میان، ۸ تفاهمنامه به قرارداد رسمی تبدیل شدهاند که مربوط به حوزههای پتروشیمی، گردشگری، صنایع فولاد و صنایع غذایی بودهاند. پیشبینی میشود در سال جاری، میزان مشارکت دو برابر شود و تعداد بیشتری از شرکتهای خارجی در این نمایشگاهها حضور یابند. ایران تمامی کشورهایی که روابط دیپلماتیک با آن دارند را به نمایشگاههای تجاری دعوت میکند. ۱۳۰ کشور در لیست دعوت قرار دارند که ۳۰ کشور از آنها بیشترین تعاملات اقتصادی را با ایران دارند. ۷ تا ۸ کشور مانند روسیه، هند، چین، امارات و عراق شرکای استراتژیک ایران محسوب میشوند و تمرکز بر سرمایهگذاری از سوی این کشورها بیشتر است. ایرانیان مقیم خارج کشور نیز بهعنوان چهارمین گروه سرمایهگذار در کشور مطرح هستند و نقش مهمی در جذب سرمایه ایفا میکنند.
مدیرعامل شرکت چهار فصل در ادامه تصریح کرد: از سرمایهگذاریهای انجامشده توسط کشورهای خارجی میتوان به سرمایهگذاری ایرانیان مقیم آلمان در پروژههای داخلی، سرمایهگذاری مشترک کشورهای آفریقایی در حوزه پتروشیمی و سرمایهگذاری کشور عراق در حوزه مواد غذایی اشاره کرد. برخلاف نمایشگاههای عمومی، نمایشگاه تخصصی سرمایهگذاری متمرکز بر جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.
وی افزود: این نمایشگاهها بهصورت هدفمند برگزار شده و فرصتهای سرمایهگذاری بهطور دقیق معرفی میشوند. تمامی شرکتکنندگان سرمایهگذارانی هستند که قصد ورود به بازار ایران را دارند. آفریقا ظرفیتهای بالایی در حوزه معادن، هوش مصنوعی، مهندسی و گردشگری دارد. ایران تلاش میکند با ارتباطات مستقیم، پروازهای بینالمللی و گسترش دیپلماسی اقتصادی، مسیر همکاری با کشورهای آفریقایی را هموار کند. در مجموع، ایران با برنامهریزی منسجم و توسعه روابط اقتصادی و جذب سرمایهگذاری خارجی میتواند نقش مهمی در اقتصاد منطقهای و جهانی ایفا کند.