به نظر میرسد که بانک مرکزی اروپا قصد دارد تا در تصمیم خود مبنی بر دو مرحله کاهش نرخ بهره تا انتهای سال جاری تجدید نظر کند.
در دوران گذار از آسیبهای کرونا، بانک مرکزی اروپا ناچار شد تا نرخ بهره خود را تا ۴٫۵ درصد افزایش دهد. این موضوع موجب شد که نرخ بهره در بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۱ به بعد قرار گیرد.
در ماه ژوئن، این بانک نرخ بهره اصلی خود یعنی نرخ بهره عملیات ریفایننس را به میزان ۲۵ صدم واحد درصد کاهش داد و در ژوئیه هم این نرخ را حفظ کرد.
اما دادههای تورمی آن طور که پیشبینی میشد کاهشی نبود و این موضوع موجب نگرانی سیاستگذاران اروپائی شده است.
البته این عوامل موقتی بوده و بزودی رفع خواهند شد؛ لکن به اندازهای کافی بودهاند تا مانع دو مرحله کاهش نرخ بهره در اروپا شوند.
مهمترین عامل نگرانکننده برای ECB، رشد بالای حقوق و دستمزدها است. این موضوع به افزایش تقاضا مصرفکننده نهایی منجر شده و میتواند در صورت کاهش بیشتر نرخ بهره، نرخ تورم را صعودی کند. در نتیجه بانک مرکزی اروپا فعلا قصدی برای کاهش نرخ بهره خود ندارد.
اما گفتههای منابع مطلعی از بانکمرکزی به بلومبرگ که نخواستند نام آنان فاش شود نشان میدهد که بانک مرکزی اروپا قصد دارد تا انتهای سال جاری، تنها یک مرحله دیگر نرخ بهره را کاهش داده و از انتظارات خود مبنی بر دو مرحله کاهش نرخ بهره عقب نشینی داشتهاند.
نرخ بهره قرار بود تا پایان سال میلادی در اروپا دو بار کاهش یابد. اما به دلیل انتظارات تورمی احتمالا تورم ۲۵ صدم درصد بیشتر کم نشود./دنیای اقتصاد
در نظریههای اقتصادی نئوکلاسیک، «نقص اطلاعاتی» یکی از دلایل اصلی مداخله دولت در بازار محسوب…
اقتصاد ایران تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله تحریمها، نوسانات ارزی و سیاستهای داخلی، بهشدت…
موضوع تغییر ساعت کار همچنان میان کارشناسان و تصمیمگیران ادامه دارد. موافقان به مزایای کاهش…
تفاهمنامهای برای جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت بنزینی با موتورسیکلتهای برقی به امضا رسید. این طرح…
براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت هوای تهران از جمعه تا یکشنبه، افزایش…
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: با توجه به چالشهای ناترازی گاز در کشور، وزارت نفت…