آخرین اخبار

معمای نفوذ در حزب‌الله

‍به گزارش سرمایه فردا،  جزئیاتی از تئوری‌های اطلاعاتی و امنیتی که منجر به معمای نفوذ در حزب‌الله و ترور شهید سید حسن نصرالله، دبیر کل فقید حزب الله لبنان منجر شد، گزارش شد. بر مبنای آن چند سوال مطرح است که آیا آنگونه که رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند، پای یک نفوذی ایرانی درمیان بود؟ آیا فرماندهان ارشد حماس در این ترور دست داشتند؟   
  شهید سید حسن نصرالله در طول سه دهه فرماندهی بر حزب‌الله لبنان بارها و بارها هدف توطئه و سوءقصد قرار گرفت که نشانه نفوذ در حزب‌الله بود اما همگی خنثی شد. 
رویدادهای بعد از عملیات «طوفان‌الاقصی» به‌ویژه در چند ماه اخیر مانند ترور فرماندهان مقاومت در سوریه، عراق و لبنان و آتش رو به گسترش جنگ در مرزهای شمالی اراضی اشغالی شد. این انتظار را ایجاب کرده بود که لایه‌های حفاظتی از سیدحسن نصرالله بیشتر و محتاطانه‌تر شود.  
به همین دلیل بعد از ترور شهید سید حسن نصرالله، تئوری معمای نفوذ در حزب‌الله پررنگ‌تر شد و بر پایه همین پیش‌فرض شماری از رسانه‌های غربی مدعی شدند فردی با ملیت ایرانی در لودادن محل جلسه دبیر کل حزب‌الله با فرماندهان دست داشته است. 

نفوذ در حزب‌الله از کجا بود؟

این ادعا با یادآوری ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران تقویت شد. تا این تلقی را به وجود بیاورد که یا ایران در این توطئه دست داشته یا دست‌کم نفوذ به بالاترین سطح در لایه‌های اطلاعاتی کشورمان رسیده است. 
در رد این ادعا و برای درک بهتر موضوع می‌توان به اطلاعاتی که درباره انفجار پیجرها منتشر شد، استناد کرد. چراکه بر اساس گزارش‌ها، رژیم اسرائیل سه سال پیش یعنی ماه‌ها قبل از طوفان الاقصی اقدام به تولید این پیجرها کرده. اما آن را هفته گذشته و بعد از مدتها منفجر کرد. 
بر این مبنا برخی معتقدند رژیم اسرائیل برای اولین بار نبود که از محل حضور سیدحسن نصرالله باخبر شده بود. اما هزینه اقدام علیه فرماندهان و در رأس آن دبیرکل حزب‌الله لبنان، مانع اقدام می‌شد. البته تلاش برای اشراف اطلاعاتی و توفیق در آن در انحصار تل‌آویو نبود. چنانکه حزب‌الله لبنان همین چند هفته پیش پهپاد هدهد را بدون اینکه پدافند رژیم صهیونیستی مطلع شود، بر فراز مراکز مهم نظامی و غیرنظامی در اراضی اشغالی به پرواز درآورد و بخشی از تصاویر آن را منتشر کرد.

هدف اسرائیل از حماث جاسوس در عملیات لبنان چیست

  علاوه بر تجهیزات پیشرفته کسب اطلاعات، یکی از متهمان اصلی نفوذ در یکی دو دهه گذشته ابزارهای ارتباطی ازجمله گوشی‌های هوشمند، پیجر، بی‌سیم، لپ‌تاپ و… همچنین فضای مجازی اعم از وب و سوشیال‌مدیاست که نقاط قابل رسوخ و سوءاستفاده‌ای دارد. و بر کسی پنهان نیست، اما حذف آن با توجه به پیچیدگی‌ها و گستردگی‌های روابط به ویژه در سطوح نظامی و امنیتی ساده نیست. 
مروری بر این واقعیات حکایت از این دارد که در دنیای امروز کسب اطلاعات، از شیوه‌های سنتی نظیر جاسوسی در زمان جنگ سرد فاصله زیادی گرفته است. چه بسا در بسیاری موارد، افراد یا نهادهایی که نفوذ مثلا از طریق تلفن همراه آنها انجام می‌شود، اصلا از ماجرا خبر ندارند.
  بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت اولا عملیاتی که به پشتیبانی بمب‌های سنگرشکن و حملات چندباره و سنگین آن هم در زمان نطق بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل رخ داد، حاصل نفوذ یک فرد یا خبرچینی لحظه‌آخری نیست. از همه مهمتر اینکه متهم کردن ایران، سران حماس و … بخشی از ترور رسانه‌ای و بمباران بدبینی میان فرماندهان جبهه مقاومت است. 
دست‌آخر اینکه معمای نفوذ در حزب‌الله سناریویی نیست که رژیم اسرائیل با پنهان‌شدن پشت آن از عواقب و مجازات ترور سید مقاومت و عبور از تمامی خط قرمزها  در امان بماند. 
منبع: پشت_پرده

modir

Recent Posts

خودروهای ارزان‌قیمت وارداتی

مسیح فرزانه گفت:خودروهای ارزان‌قیمت وارداتی ۹ هزار دلاری به ایران وارد می شوند اما ۱۵…

4 ساعت ago

اصلاحات در نظام مهندسی

وزارت راه و شهرسازی انتخابات سازمان اصلاحات در نظام مهندسی را به تعویق انداخت اما…

4 ساعت ago

مشاوره‌ کسب‌وکارها از تدوین استراتژی تا بازاریابی

مشاوره‌ کسب‌وکارها فرصتها را کشف و به تدوین استراتژی کمک می‌کند و مدیریت مالی بهینه‌تری…

6 ساعت ago

وعده‌های شهردار تهران تحقق نیافت

عضو سابق شورای شهر گفت: عملکرد زاکانی به عنوان شهردار تهران طی سه ساله گذشته…

20 ساعت ago

کاهش ریسک بورس با رشد چه گروهی اتفاق می‌افتد؟

با تخلیه هیجانات تنش‌های سیاسی و افزایش عرضه ابتدا باید کاهش ریسک بورس اتفاق بیفتد…

21 ساعت ago

نحوه پیش‌بینی آینده‌های اقتصادی

پیش‌بینی آینده‌های اقتصادی در سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت فناوری‌های نوین و زیرساخت‌های پایدار، به عنوان راهبردی کلیدی…

1 روز ago