بازار

مدیریت کیفیت اخلاق و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها

به گزارش سرمایه فردا، وحید ترابی: من مدیریت کیفیت اخلاق را به عنوان روشی پیشنهاد می‌کنم که شرکت‌ها و تولیدکنندگان مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها را در توسعه و کاربرد محصولات و سیستم‌ها بر عهده بگیرند. این بر اساس دیدگاه یکپارچه‌ای از شرکت در یک رویکرد رویه‌ای است که شامل دیدگاه اجتماعی است و شرکت را در جامعه‌ای تعبیه می‌کند که به اعضای آن محصولات خود را می‌فروشد.

وظیفه اصلی رویکرد مدیریت کیفیت اخلاق: شناسایی و ارائه راه‌حل ساختاریافته برای تعارضات اخلاقی در توسعه و کاربرد سیستم‌های فنی. اخلاق را می‌توان به عنوان یک منبع اجتماعی غیرمادی برای شرکت‌ها در نظر گرفت.

دو جنبه پارادایم منابع:

  1. مقبولیت اجتماعی محصولات: شرکت‌ها برای فروش محصولاتشان به حداقل مقبولیت نیاز دارند. محصولات غیرقابل قبول اجتماعی معمولاً با فاجعه اقتصادی مواجه می‌شوند (رامرت ۱۹۹۳).
  2. چارچوب اخلاقی پایدار: شرکت‌ها به یک چارچوب اخلاقی هنجاری ثابت و پایدار نیاز دارند که مشتریان و تولیدکنندگان را به آن متعهد کند. فقدان امنیت در معاملات یا فرآیندهای فروش به عنوان “ریسک” مالی تلقی می‌شود که منجر به قیمت‌های بالاتر و/یا درآمدهای کمتر می‌شود.

تمرکز مدیریت کیفیت اخلاقی: تمرکز بر مقبولیت فناوری و محصولات به عنوان یک ارزش مرکزی. برای موفقیت، شرکت‌ها نیاز به پذیرش فناوری خود، خریداران و تصویری مثبت دارند. مثال بارز، پلتفرم شل برنت اسپار است که فناوری آن با مشکلات اجتماعی مواجه شد و منجر به زیان‌های اقتصادی بزرگی شد.

پذیرش محصولات و سیستم‌ها: از نظر یک شرکت، مقبولیت محصولات و سیستم‌ها در چشم جامعه بسیار مهمتر از موفقیت واقعی محصول است. پذیرش محصولات ممکن است محدود به مشتریان شرکت باشد، اما زمانی که روش‌ها، سیستم‌ها یا محصولات غیرقابل قبول شوند، مشکلات اجتماعی بروز می‌کند.

ارتباط با مشتریان: توجه به مشتریان منجر به سود یا دستیابی به اهداف کسب‌وکار می‌شود. عرضه محصول با کیفیت خود، ایجاد رابطه بلندمدت با مشتریان است.

ویژگی‌های مدیریت کیفیت اخلاق در عرضه محصول:

  • ارزش‌گرا: تجزیه و تحلیل مشکلات اخلاقی بر اساس ارزش‌هایی که یک محصول نقض می‌کند مانند صداقت، استقلال، حریم خصوصی و شفافیت.
  • ذینفع‌گرا: تجزیه و تحلیل مشکلات اخلاقی بر اساس اینکه یک محصول بر چه کسانی تأثیر می‌گذارد مانند مصرف‌کنندگان، رقبا و جامعه به عنوان یک کل.
  • فرآیندگرا: تجزیه و تحلیل مشکلات اخلاقی بر اساس فرآیند محصول. رابطه بین تولیدکننده/مصرف‌کننده یا خریدار/فروشنده مشارکتی است.

اهمیت اخلاق در تولید محصول: رعایت اخلاقیات و پایبندی به ارزش‌های اخلاقی در تولید محصول یکی از مهمترین پدیده‌هایی است که در شرکت‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. اصول اخلاقی بخشی از سیاست‌های رسمی و فرهنگ غیر رسمی سازمان‌ها است.

در دنیای کسب و کار امروز، مدیریت کیفیت اخلاق و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها اهمیت بسزایی دارد. این رویکرد نه تنها به شرکت‌ها کمک می‌کند تا محصولات و سیستم‌های خود را به گونه‌ای توسعه دهند که به جامعه خدمت کنند، بلکه تعارضات اخلاقی را نیز شناسایی و حل می‌کند. با پذیرش فناوری و محصولات، ایجاد چارچوب‌های اخلاقی پایدار و تمرکز بر ارزش‌های اجتماعی، شرکت‌ها می‌توانند از نظر اقتصادی و اجتماعی موفقیت بیشتری کسب کنند و رابطه‌ای بلندمدت و مثبت با مشتریان خود برقرار کنند.

modir

Recent Posts

بازگشت تعادل به بازار سرمایه؛ رشد شاخص هم‌وزن و تغییرات در گروه‌های بانکی و خودرویی

بازار سرمایه امروز شاهد تحولات مهمی بود؛ شاخص کل بورس تحت فشار عرضه‌ها افت کرد،…

4 ساعت ago

دیپلماسی نوین ایران؛ بهره‌گیری از قدرت نرم برای تعاملات منطقه‌ای

پس از سال‌ها تأکید بر قدرت سخت، ایران اکنون در موقعیتی قرار دارد که با…

13 ساعت ago

امنیت و قدرت؛ عوامل تعیین‌کننده مسیر آینده ایران در فضای بین‌المللی

در جهانی که رقابت‌های سیاسی و امنیتی نقش مهمی در توسعه کشورها دارد، ایران با…

20 ساعت ago

هاب ترانزیتی جنوب به شمال از منطقه آزاد قشم می‌گذرد؟

سرمایه‌گذاری در توسعه کریدورهای ریلی و پایانه‌های بندری منطقه آزاد قشم می‌تواند علاوه بر افزایش…

22 ساعت ago

منطقه آزاد انزلی در مسیر اتصال به کریدورهای تجاری

به گزارش سرمایه فردا، حمل‌ونقل دریایی به‌عنوان ارزان‌ترین و کارآمدترین شیوه جابه‌جایی کالا، نقش حیاتی…

22 ساعت ago

آلارا چپترز چگونه در صنعت مد موفق شد

توسعه متاورس و فضای دیجیتال روش‌های جدیدی برای تعامل میان برندها و مشتریان ایجاد خواهد…

23 ساعت ago