آخرین اخبار

محیط زیست ایران در خطر است

به گزارش سرمایه فردا، حمید رضا حاجی اشرفی: زمانیکه همه دانشمندان محیط زیست و کارشناسان توسعه صنعتی پی بردند که در مسابقه ثروت و قدرت و جنون ( من برتری ) بلوک های سیاسی جهان ، آنچه که در حال فناست و از بین رفتن آن موجب نابودی تمدن بشری خواهد شد.
از بین رفتن محیط زیست و آلودگی آب و هوا و از بین رفتن جنگل هاست ، تقریبا فاصله کمی تا حداکثر تاب آوری گرمایش اتمسفر زمین باقی مانده بود. اجلاس های کیوتو – پاریس – گلاسگو سه گردهم آیی بزرگ و تصمیم جمعی همه کشورهای جهان برای کنترل ریسک های آب و هوایی و حفاظت از محیط زیست ، مام بشر یعنی کره زمین بود .سه اجلاس اصلی که تحت نظارت سازمان ملل متحد تحت عنوان [ کنفرانس تغییرات آب و هوایی با هدف جلوگیری از گرم شدن اقلیم ] به ترتیب ؛ اجلاس کیوتو ۲۰۰۵ – اجلاس پاریس ۲۰۱۵ – اجلاس گلاسکو ۲۰۲۱ در زمان اپیدمی کرونا برگزار شدند .

دانشمندان محیط زیست ، زنگ خطر را به شدت به صدا در آوردند و دولتمردان و سیاستمداران و سرمایه داران صنعتی که به مصرف هر چه بیشتر انرژی فسیلی و تخریب محیط زیست و جنگل ها یا بهتر است بگوییم ریه های زمین را تخریب میکردند و بجای آنها [ خوابگاه ویلاها ] می ساختند را با استدلال های علمی از خواب بیدار کردند.

زنگ خطر برای محیط زیست

لیکن اما در همین فاصله ۲۰۰۵ اجلاس کیوتو تا ۲۰۲۱ گلاسکو ؛ اثرات سیل های ویرانگر ادواری چندین ده ساله ، خشکسالی ، آتش سوزی گسترده جنگل ها در هر پنج قاره ، گرمایش و سرمایش شدید و نامتقارن زمانی ناشی از پدیده [ النینو] صحت زنگ‌ هشدار باش دانشمندان درباره محیط زیست را پیش روی چشمان جهانیان به تصویر کشید.
در ۲۰۰۸ انقلاب چهارم صنعتی تحت عنوان هوش مصنوعی شروع شد . انگار یکبار دیگر بشریت سرمست از پیشرفت های دیجیتال بخواب رفت. اما در اجلاس ۲۰۲۱ گلاسکو به همت دانشمندان محیط زیست ،بشریت از خواب بیدار شد .۲۰۲۳ انقلاب پنجم صنعتی تحت عنوان ؛ نجات محیط زیست کلید خورد . ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشت درختان و توسعه جنگل ها و حفاظت از عرصه های جنگلی به ۱۲ کشور دنیا اختصاص یافت تا اورژانسی به نجات [ زیست بشر و حفظ صلح جهانی بکوشند ] .
در ایران ، یک دانشمند ایرانی ، بدون توقع و صرفا بعنوان یک وظیفه ملی ، برای حمایت و حفاظت از جنگل ها ، مراتع ، بیشه زارها ، عرصه های ساحلی هشدارهای لازم را داده‌اند. درواقع با تولید دهها مقاله و چندین کتاب و جزوات آموزشی برای دفاع و هشدار باش ضرورت حفظ علمی جنگل ها و عرصه های جنگلی به منظور توسعه پایدار و متوازن را اعلام کرده‌اند اما چرا دولت واکنش مناسبی به این مسأله ندارد؟

modir

Recent Posts

وضعیت بنیادی نماد سخزر

سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…

6 ساعت ago

عملکرد نماد شکبیر در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت در…

6 ساعت ago

آیا نماد لطیف سودآور است

حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینه‌ها و…

6 ساعت ago

نماد دزهراوی سودآور است؟

امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشان‌دهنده افزایش کارآمدی و کاهش…

6 ساعت ago

ارزیابی عملکرد نماد پارتا در ۱۴۰۳

ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشان‌دهنده افزایش ارزش شرکت…

6 ساعت ago

نماد خشرق چگونه سهامی است؟

حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشان‌دهنده تأثیر منفی هزینه‌های مالی و…

6 ساعت ago