آخرین اخبار

قرارداد نهایی با اپراتور هندی بندر شهید بهشتی به امضا می‌رسد

 به گزارش سرمایه فردا، فعالیت هندی‌ها در چابهار با اما و اگر مواجه بود و گاهی تحریم‌ها و بعضا تعلل این کشور مانع ادامه فعالیت در این بندر شده است؛ به‌تازگی مسئولان کشور اینطور مطرح کردند که موارد مورد اختلاف با هند برطرف شده و این کشور آماده ادامه فعالیت در بندر چابهار است و بدین‌ منظور قراردادی بلندمدت برای توسعه این بندر منعقد خواهد شد.

با وجود این چند روز پیش بود که اعلام شد شرکت دولتی هندی IPGL که برای توسعه و اداره بندر شهید بهشتی چابهار با سرمایه هند در ایران تشکیل شده، مناقصه‌ خود را برای خرید جرثقیل‌های ساحلی و سایر تجهیزات جابه‌جایی کانتینر در چابهار لغو کرده است. 

قرارداد هندی‌ها ۱۲ سال معطل مانده بود

در آخرین اظهارنظرها درباره بندر چابهار، علی‌اکبر صفایی در جمع خبرنگاران درباره فعالیت هندی‌ها در بندر شهید بهشتی چابهار توضیح داد: قرارداد هندی‌ها بعد از ۱۲ سال که معطل مانده بود، کامل جمع‌بندی شد و همین هفته یا هفته آینده، این جمع‌بندی را برای معاونت حقوقی ریاست جمهوری می‌فرستیم که در فرآیند قرارداد حضور داشتند تا در نهایت تایید شود. پس از آن همین فرآیند در مجموعه هندی‌ها هم تایید می‌کنند تا شکل قرارداد بین دو طرف نهایی شود.

وی درباره اخباری مبنی‌ بر لغو مناقصه خرید تجهیزات از سوی اپراتور هندی توضیح داد: مذاکرات قبلی با هندی‌ها برای سال‌های پیش بوده و هنوز خبر رسمی از تصمیم جدید هند به ما نرسیده است. اما منافع جمهوری اسلامی ایران در این قرارداد دیده شده و به محض اینکه امضا شود، جزییات آن را تشریح خواهیم کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه آیا این تصمیم هندی‌ها می‌تواند بر انعقاد قرارداد تاثیر بگذارد،‌ گفت: قرارداد ما طوری است که در هر شکل منافع جمهوری اسلامی ایران را تامین می‌کند. اجازه دهید که خبر دقیق شود.‌ معاونت بندری و اقتصادی سازمان در این باره صحبت خواهند کرد.

هندی‌ها درباره کریدور چابهار مصمم هستنند

صفایی با بیان اینکه کشورهای مختلف در راستای منافع خودشان فعالیت‌ می‌کنند، اظهار کرد: هم در مذاکراتی که داشتیم، اینطور به نظر می‌رسد که هندی‌ها درباره کریدور چابهار مصمم هستند. ما هم در چارچوب منافع ملی خودمان موارد را بررسی می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کریدور ترکیبی از حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و بندری است و از نظر فنی، قیمت تمام‌شده و زمان نیاز به بررسی دارد و شاید مقداری مباحث سیاسی وزن بیشتری در اعلام این کریدور داشته باشد. تیم راهبردی ما این موضوع را از نظر عملیاتی رصد می‌کند و فرصت‌ها و امکاناتی که در اختیار داریم را به کار می‌گیریم. اما درنهایت این مساله باید به‌صورت دقیق‌تر بررسی شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به اینکه آیا تحریم‌ها تاثیری در لغو مناقصه شرکت دولتی هندی IPGL برای خرید تجهیزات در بندر چابهار داشته، بیان کرد: از طرف هندی باید سوال پرسیده شود. در جلساتی که داریم درباره این موضوع بحث خواهیم کرد.

بندر چابهار برای هر کشوری جذاب است

همچنین مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی- درباره انعقاد قرارداد نهایی با اپراتور هندی در بندر شهید بهشتی چابهار،‌ اظهار کرد: به‌زودی قرارداد نهایی با اپراتور هندی بندر شهید بهشتی به امضا می‌رسد، مذاکراتی با هندی‌ها انجام شده و طرف هندی برای ادامه کار در بندر چابهار مصمم است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر هم هند تمایلی به ادامه فعالیت در بندر چابهار نداشته باشد، این بندر آنقدر جذاب است که هر کشوری تمایل سرمایه‌گذاری در این بندر را دارد و با اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی به ارزش افزوده این بندر اضافه می‌شود./ایسنا

modir

Recent Posts

کریدور زنگزور؛ پروژه‌ای ژئوپلیتیکی برای بازطراحی مرزهای منطقه

تحولات اخیر در روابط جمهوری آذربایجان با قدرت‌های جهانی نشان از تغییرات عمیق در معادلات…

6 ساعت ago

کتاب‌سوزی پایان سال؛ زنگ خطر برای آموزش ایران

صحنه‌های آتش‌زدن کتب درسی توسط دانش‌آموزان ایرانی در پایان سال تحصیلی، نشانه‌ای از فرسودگی نظام…

11 ساعت ago

بی‌توجهی به سوءپیشینه رانندگان؛ خطر در کمین مسافران تاکسی‌های آنلاین

آیا در ایران نظارتی واقعی بر سابقه کیفری رانندگان تاکسی وجود دارد؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد…

11 ساعت ago

مافیای آب ایران؛ حکمرانی آشکار بر منابع زیرزمینی

در این گزارش هشدارآمیز از یک ساختار قدرتمند و پنهان‌نشده می‌گوید که بحران آب و…

11 ساعت ago

تعیین حقوق با رسته بندی مشاغل

تعیین حقوق با رسته بندی مشاغل باعث ماندگاری متخصصان می شود هرچند  نظام تأمین اجتماعی…

12 ساعت ago

چشم انداز ملی شدن اینترنت

ملی شدن اینترنت از تصمیم به استقلال دیجیتال آغاز شد، با الهام از دیوارهای اطلاعاتی…

12 ساعت ago