به گزارش سرمایه فردا، دوران بی تفاوتی به محیط زیست و پسماند در تهران گذشته است. مدیریت پسماند تهران در دوره گذشته به یکی از بحرانهای اساسی تبدیل شد. دفن غیر اصولی زباله در کهریزک آلودگی آبهای زیرزمینی و اجرای ناقص طرحهای تفکیک زباله از مبدأ نشان دهنده نبود اراده جدی برای حل این معضل بود.
به طور کلی در کلانشهر تهران به صورت میانگین روزانه ۶۵۰۰ تن زباله تولید میشود که این عدد چند برابر میانگین جهانی تولید زباله است که متأسفانه اغلب به صورت تفکیک نشده و درهم در مخازن زباله قرار میگیرند این عدم تفکیک زباله تر و زباله قابل بازیافت در این حجم باعث مشکلات متعددی میشود.
با توجه به آمار و اطلاعات موجود، ۷۰ درصد این زبالهها تر و ۳۰ درصد زبالههای کلان شهر تهران خشک هستند که از این ۳۰ درصد حدود ۱۰ درصد قابل بازیافت و ارزشمندند وقتی این زبالههای قابل بازیافت در مبدا تفکیک نمیشوند و به همراه بقیه زبالهها در مخازن ریخته میشوند. مافیای زباله از این فرصت نهایت استفاده را میکند و با استخدام زباله گردها که عموماً از اتباع بیگانه و غیر مجاز هستند این طلای کثیف را از مخازن زباله خارج میکنند و با فروش آن به مراکز غیرقانونی بازیافت چرخه تولید محصولات خطرناک را تکمیل میکند برنامه کاربردی شهرزاد با خرید زبالههای قابل بازیافت از مردم ضمن کمک به درآمد انها برنامه خدمات متنوعی را در اختیار آنها قرار میدهد.
جهش در حمایت از محیط زیست و مدیریت پسماند درباره توسعه فضای سبز از سال ۶۵ تا ۱۴۰۰ از طرح ۵۰ هزار هکتاری کمربند فضای سبز شهر تهران ۴۴ هزار هکتار طی ۳۵ سال اجرا شده بود؛ یعنی به طور میانگین سالی ۱۲۵۰ هکتار این در حالی است که تنها از سال ۱۴۰۰ به این طرف به طور میانگین سالی ۱۷۰۰ هکتار از این طرح تکمیل شده است. همچنین طی این سه سال سرانه فضای سبز تهران برای هر نفر از ۱۵/۸ متر مربع به ۱۷/۳ متر مربع افزایش یافته است. درخالی که در یک دهه گذشته رشد اندک سرانه فضای سبز و کم توجهی به توسعه پارکهای محلی نتوانسته بود به طور چشم گیری کیفیت زندگی در محلهها را افزایش دهد.
یکی از مهمترین طرحهای احیای فضای سبز پاکسازی رود دره فرحزاد از معتادان متجاهر و فضاسازی آن به عنوان یک بوستان و افزوده شدن ۵۴ هکتار به فضای سبز شهر تهران است همچنین در این دوره طرح نوماند با هدف تفکیک زباله از مبدأ و کاهش پسماند در تهران از طریق سکوی الکترونیکی شهرزاد اجرا شد.
پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران درباره برنامه شورای ششم برای افزایش فضای سبز تهران در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق سیاست گذاری، دولت قرار بود ۵۰ هزار هکتار به فضای سبز پیرامونی تهران افزوده شود. در سه سال گذشته حدود ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار به این فضا اضافه شده که از این میزان ۳ هزار هکتار آن در سال ۱۴۰۳ که در نیمه اسفند ماه با حضور آقایان قالیباف و زاکانی افتتاح شد. همچنین یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله درخت در سطح شهر تهران کاشته خواهد شد این موضوع علاوه بر افزایش فضای سبز و بهبود کیفیت هوا از گسترش ساخت و سازهای بی رویه در حاشیه شهر جلوگیری می. کند
وی درباره مهمترین کار شهرداری تهران و شورای شهر در حوزه آسیبهای اجتماعی گفت: ساماندهی معتادان متجاهر از جمله مهمترین اقدامات در حوزه کنترل آسیبهای اجتماعی. است در گذشته نقاطی مانند خیابانهای مولوی و، شوش میدان، محمدیه دره فرحزاد و محله هرندی شاهد حضور گسترده معتادان متجاهر خصوصاً بعد از غروب آفتاب بودند در حال حاضر با یک سلسله اقدامات جهادی کلونیهای این افراد در تهران برچیده شده و با راه اندازی یاور شهرها و پویاشهرها این معضل به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
اقدامات شهرداری تهران برای تأمین آب
همچنین حسین اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ در باره اقدامات شهرداری تهران در زمینه تأمین و تصفیه آب گفت: تصفیه خانه خلیج فارس به عنوان یکی از مهمترین پروژههای شهرداری تهران با مساحتی بیش از ۲ هکتار در قسمت جنوبی منطقه ۱۹ شهرداری تهران و در محدوده صالح آباد احداث شده که فاز اول این تصفیه خانه تابستان ۱۴۰۳ افتتاح شد اکنون فاضلاب میدان میوه و تره بار مرکزی که قبل از احداث این تصفیه خانه وارد کانال بهشتی میشد توسط خط لوله مجزا به این تصفیه خانه منتقل و تصفیه میشود
وی افزود: عدم تکمیل الگوی شهری در ناحیه ۳ به دلیل عدم امکان انتقال فاضلاب این محدوده به تصفیه خانههای موجود و احداثی شرکت آبفای تهران رها شدگی فاضلاب خانگی در، نفوذ فاضلاب به خاک این محدوده و نشت فاضلاب به زیر ساختمانها در برخی موارد به داخل انباریها و چالهای پایتخت، آسانسورها، اصلی ترین مشکل شهروندان در این ناحیه از منقه ۱۹ بود. با توجه به بحرانی شدن معضل فاضلاب خانگی و پس از جلسات متعدد با شرکت، فاضلاب ستاد بحران شهر تهران و نماینده دادستان تصفیه خانه خلیج فارس به عنوان مناسبترین و سریعترین راهکار جهت رفع این معضل شناسایی شد و تکمیل تصفیه خانه به همراه ایستگاه پمپاژ با عمقی حدود ۲۵ متر در دستور کار قرار گرفت و در دو فاز با ظرفیت ۷۰۰۰ متر مکعب به بهره برداری رسید.
شهردار منطقه ۱۹ گفت: همچنین شرکت فاضلاب مکلف به اجرای خط لوله از ناحیه ۳ به محل ایستگاه پمپاژ شد با برنامه ریزی های صورت گرفته پروژههای مذکور در کمتر از ۵ ماه آینده تکمیل خواهد شد و تمامی فاضلاب ناحیه ۳ در این تصفیه خانه تصفیه شود. از سوی دیگر بحران آب در کشور خصوصاً کلان شهر تهران نیاز به مدیریت مصرف و بازچرخانی آب را پر رنگ تر کرده است.
در این راستا احداث چندین مخزن آب از جمله مخزن، ۲۲ بهمن مخزن پارک افرا مخزن بوستان ایرانیان مخزن بوستان ولایت و مخزن بوستان شقایق با مجموع ظرفیت ۸۰۰۰ متر مکعب در دستور کار قرار گرفت که به همت تمامی عوامل به زودی بهره برداری خواهد رسید. وجود سه کانال اصلی این منطقه شامل کانالهای بهشتی دولت خواه و خیام در محدوده تصفیه خانه خلیج فارس امکان تصفیه روان آبهای موجود در این کانالها را نیز میسر میکند افزایش ظرفیت این تصفیه خانه در آینده نزدیک این منطقه را جهت آبیاری فضای سبز از چاهها بی نیاز میکند که نقطه عطفی در بازچرخانی آب و حفظ منابع آبی زیرزمینی جنوب غرب تهران به حساب میآید.
تجربه گذشته، بهویژه در زمستان ۱۳۹۸، نشان میدهد که ایرانخودرو توانسته بود پس از یک…
روش صرف سهام در افزایش سرمایه به شرکتها کمک میکند که با جذب منابع مالی…
یارانه سنگین ۴۰ هزار تومانی دولت برای هر لیتر قیمت بنزین و ناترازیهای گسترده در…
از صنعت دارو و خودروسازی تا روانکارها، تأثیر قیمتگذاری دستوری بر اقتصاد ایران غیرقابلانکار است.…
تورم تولیدکننده صنعتی در پنج سال اخیر ۷۰ درصد جهش داشته است. با برنامهریزی برای…
بودجه سال ۱۴۰۴ با رویکردی شفاف و واقعیتر نوشته شده است، اما کسری ۳۵۰ همتی،…