به گزارش سرمایه فردا، در سالهای اخیر اقتصاد ایران در تنگنای تحریم قرار داشته است. با وجود پتانسیل های بالا بسیاری از سرمایهگذاران خارجی از ورود به پروژههای ایرانی خودداری کردهاند. مگر اینکه دیپلماسی اقتصادی فعالی برای حضور سرمایه گذاران بکار گرفته شده باشد. مدیران منطقه آزاد ماکو در سه سال گذشته تمرکز خود را بر توسعه زیرساختهای منطقه آزاد ماکو قرار دادند. بر همین مبنا عبور از دیوار تحریم در ماکو محقق شد. این منطقه آزاد علاوه بر سرمایهگذاران داخلی را در پروژههای خود همراه کرد. سرمایهگذاران خارجی را مشتاق به همکاری کرد.
در واقع ۱۰۴ طرح سرمایه گذاری به ارزش ۹۴۰۰ میلیارد ریال معرفی شد. در این مدت با توجه به طرحهای پیشنهادی منطقه آزاد ۴۳.۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در طرحهای منطقه آزاد ماکو به بهره برداری رسید.
جزئیات پروژههای منطقه آزاد ماکو از این قرار است که ۳۰ طرح توسط سرمایه گذاران داخلی در سال ۱۴۰۰ انجام شد. ارزش این پروژهها در زمان اجرا ۱۸۴ میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین در سال ۱۴۰۰ حدود ۳.۳ میلیون دلار پروژه با سرمایه گذاری خارجی به بهره برداری رسید.
براساس ارزیابی ها میزان سرمایه گذاری داخلی در منطقه آزاد ماکو سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۰ طرح با ارزش ۳۲۵ میلیارد تومان بود. همچنین سرمایه گذاری خارجی ۱۰ میلیون دلار در اجرای پروژههای اقتصادی بکار گرفته شد.
سال ۱۴۰۲ در ۴۴ طرح سرمایه گذاری داخلی و خارجی جذب شد که ۴۳۱ میلیارد تومان آن مربوط به سرمایهگذاران داخلی بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در پروژه های منطقه آزاد ماکو اجرایی شد. در یک سال گذشته منطقه آزاد ماکو توافقاتی را با ماهان در حوزه گردشگری، یک شرکت چینی برای تولید خودرو و ماشین آلات و… داشته است.
بررسی روند جذب سرمایه در سه سال گذشته نشان می دهد که تسهیل گری و ارایه بسته های سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو کارساز شده است. به طوری که در سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در منطقه آزاد ماکو انجام شده است.
منطقه آزاد ماکو دارای ظرفیتهای بالایی در زمینه صنعتی، معدنی و گردشگری است. به همین دلیل بیشترین سرمایه گذاری ها در سه سال اخیر در حوزه های صنایع و معادن، کشاورزی، گردشگری و ورزشی، لجستیک، صنوف، تجارت و ساخت و ساز انجام شده است.
همچنین ۵۷۳ میلیون دلار صادرات از منطقه آزاد ماکو به خارج از کشور انجام شده است. در مجموع ۵ هزار و ۶۳۵ میلیون دلار از منطقه آزاد ماکو صادرات شده است.
در بخش سرمایهگذاری نیز از تعداد ۱۱۰ بسته سرمایه گذاری به ارزش ۲۸۴۲۰ میلیارد تومان، ۶۴ متقاضی با حجم سرمایه گذاری ۱۰۱۲۷ میلیارد تومان مراحل فعالیت خود را آغاز کرده اند. با بهره برداری از این طرح ها برای ۴ هزار و ۹۰۰ نفر اشتغال در منطقه ایجاد می شود.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…