به گزارش سرمایه فردا،علیرضا زاکانی در مراسم نکوداشت بنیان گذاشته صنعت هستهای کشور گفت: قدرت دین، قدرت مردم و قدرت رهبری دینی که پیوست مردم و رهبری را فراهم می کند. مردم با حضور در اقدامات جمعی مانند انتخابات و دفاع مقدس یا نهادسازی مانند بسیج و یا توسط فرهیختگان و پرچمدارانی است که زندگی بخش هستند. یعنی خودشان دارای ویژگی هستند یا دیگران را از این مسیر هدایت می کنند. درواقع هم بصیرت دارند و قدرت برخواستن برای تغییر و تحول دارند نقش اساسی در طول تاریخ دارند. همانطور که بر تارک مقاومت منطقه شهید سلیمانی می درخشد. یا نام شهیدانی مانند نصرالله و شهید صفی الدین و شهید سنوار که محدوده هستند اما آثار آنها ماندگار است.
او افزود: در صنعت هستهای نقش شهید فخری زاده بی بدیل است همانطور که شهید تهرانی در صنعت موشکی نقش موثری داشته اند. لذا در ستارگان شهر ابتدا به شهید فخری زاده پرداختیم.
شهردار تهران ادامه داد: این افراد خاص تجلی خودباوری متکی بر ایمان هستند که خاصیت آن یک هویت پایدار و ماندگار بدون تزلزل و سستی است. از او یک عنصر راسخ و دارای هدف ایجاد می کند. وقتی چنین عنصری چشم امید خود را به جز خدا به چیزی دیگری قرار نداد خدا راه هدایت را برای او روشن کرد. او نیز مسیر و راهنمای دیگران شد. خاصیت این مسیر این است که خدا از این ظرفیت برخوردار می کند که صاحب یک پرچم میشود که تاریخ را با آنها تعریف کرد و هم محدود بر تاریخ نیستند و در تمام ادوار میتوان را و روش را از او آموخت. شهید مقاومت بر حق داشت. خداوند فرمود من او را از آب سیراب می کنم و ما آمدهایم در کنار او جرعهای آب بنوشیم.
زاکانی گفت: شهید فخری زاده پرچمدار خودکفایی ملی است. لذا مدیون او هستیم. چراکه استعمار ۲۰۰ سال اخیر استعمار بر این خاک چنبره زده بود و این انسان ها ایران را رهانیدن. در قالب پیشرفت علمی و دفاعی صیانت از کشور و استثمار نوینی که برای جامعه نقشه کشیده بود دست و پای آن را قطع کردند. به همین دلیل قهرمان استقلال ملی است.
همچنین در ادامه او گفت: موضوع فناوری و صنعت هستهای که دانشمندان کشور در آن نقش داشتند افتخاری را کسب کردند که ایران دائما در لبه دانش حرکت کند. به همین دلیل برای ایران و جهان اسلام و جهان مستضعفین یک اقتضا و توانی را ایجاد خواهد کرد. در حوزه انرژی و حوزه پزشکی و… که در راستای خدمت رسانی به مردم است صنعت هستهای نقش موثری دارد. به همین دلیل توفیقی شد تا در نخستین برنامه ستارگان شهر به ابعاد شخصیت شهید فخری زاده بپردازیم.
عباسی نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس اسبق سازمان انرژی هستهای در همایش ستارگان شهر و نکوداشت شهید پیشرفت در محسن فخری زاده گفت: حدود ۳۰ سال با شهید فخری دوست بودم و همانند برادر خودم می دانستم و حتی شاهد بزرگ شدن بچه های او بودم. در دوران جنگ تحمیلی دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی بود ولی در عملیات مختلف دفاع مقدس در غرب کشور حضور داشت.
عباسی درباره بنیانگذار صنعت هستهای ایران گفت: سال ۱۳۶۶ مدتی از فارغالتحصیلی ایشان گذشته شده بود و وارد عرصه علمی شد. در آن زمان رژیم صدام به دنبال سلاحهای کشتارجمعی بود و از تسلیحات شیمیایی استفاده می کرد. به همین دلیل باید روی پدافندی این بخش کار میشد. به همین دلیل شهید فخری زاده شش سال در این عرصه و صنعت هستهای نقش داشتند بدون اینکه فعالیت اجرایی داشته باشد تنها روی مباحث علمی تمرکز داشت.
او افزود: تا سال ۱۳۷۲ به عنوان یک متخصص اندازهگیری تابشهای هستهای بود و اگر امروز به صادرکننده تجهیزات این بخش داریم بنیانگذاران آن شهید فخری زاده و شهید شهریاری بودند. شهید فخری زاده ۲۲ سال در زمینه دفاعی فعالیت داشتند و زمینه توسعه علوم پایه و حتی علوم انسانی نقش داشتند. حتی در زمینه ادبیات و شهر حافظ و مثنوی معنوی علاقمند بود. در دانشگاه جلسات فلسفه علم در کنار تدریس فیزیک برگزار میکرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تیم ترور شهید فخری زاده از سال ۱۳۸۷ وارد کشور شده بود. اقدام گروه ترور بارها خنثی شده بود، اما از آنجایی که پیمانه پر شده بود ایشان شهید شدند و حیف بود اگر شهید نشوند.
عباسی تصریح کرد: نقشه راه هستهای کشور از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ در کشور ایجاد شد که مدیریت آن بر عهده شهید فخری زاده قرار گرفت. از سال ۱۳۷۶ شکوفایی در صنعت هستهای ایران آغاز شد. کمتر کسی داریم که مدیریت پیوستهای در صنعت هستهای داشتهایم. حتی پژوهشکده آکوستیک در زمینه صوت با مدیریت شهید فخری زاده ایجاد شد. حتی در زمینه راداری و پهبادی نیز مسیر جدیدی را در زمینه تسلیحات دفاعی کشور ایجاد کرد.
سردار طلایی نیک معاون توسعه مدیریت و منابع و امور مجلس وزارت دفاع در همایش ستارگان شهر و نکوداشت شهید پیشرفت در محسن فخری زاده گفت: در چهارمین سالگرد دانشمند دفاع هستهای قرار داریم. ۴۵ سال از بنیانگذاری بسیج توسط امام خمینی «ره» گذشته و شهید فخری زاده از این مکتب و تفکر مقاومت خودش را نشان داد. امروز این تفکر تمام دشمنان انسانیت متزلزل شده است.
او افزود: مراسمی که شهرداری تهران برای شهید فخری زاده برگزار کردهاند نشان میدهد که شهید زنده است. زنده بودن شهید خود دستاوردهای پس از شهادت است. مهمترین برجستگی شهید فخری زاده تنوع زندگی جهادی بوده که از زمان رژیم پهلوی در قم مبارزه انقلابی خود را آغاز کرد. در رویدادهای بعد از پیروزی انقلاب مانند دفاع مقدس و اتفاقات کردستان حضور داشت و در ادامه به جهاد علمی روی میآورد.
معاون توسعه مدیریت و منابع و امور مجلس وزارت دفاع گفت: شهید فخری زاده باعث جهش پیشرفت در صنعت هستهای کشور شد و فاصله زیاد ایده تا محصول را پر کرد. نخبه سازی از دیگر اقدامات شهید فخری زاده بود. همچنین تبدیل قابلیتها به توانمندی های ملی از دیگر اقدامات او بود و امروز دهها پروژه شهید استمرار دارد. همین سازمان پژوهشهای دفاعی به یک ساختار بنیادی تبدیل شده که دانشگاهها با میدانها پیوند خورده و این از اقدامات شهید فخری زاده است.
سردار طلایی نیک افزود: دانشمندی که ایمان و عمل را در زندگی و فرهنگ سازمانی بنا نهاده بود و امروز او الگوی جهادی تبدیل شده که با اتکا به شهادت طلبی اتفاق افتاده است. او همیشه می گفت هر لحظه آماده شهادت هستم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در همایش ستارگان شهر و نکوداشت شهید پیشرفت در محسن فخری زاده گفت: دکتر فخری زاده هم زندگی کرد و هم زندگی بخشید. شرایطی که ایشان به وجود آورد بسیار متفاوت بود.
او افزود: از سال ۱۳۶۲ باهم همکلاسی بودیم و به دلیل اینکه درگیر جنگ بودیم با همدیگر خیلی مانوس بودیم. حتی یک ماه قبل از شهادتش با ایشان دیدار داشتیم. شهید فخری زاده در مباحث علمی جدیت خاصی داشت.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: بعد از پایان تحصیلات خارجی به کشور برگشتم و دیداری با هم داشتیم و برنامههای خود را تشریح کرد که نشان داد زندگی هدفمندی دارد. درواقع همیشه یک برنامه داشت. الان مرکزی در قشم با عنوان مرکز بیوتکنولوژی وجود دارد که ایده شهید فخری زاده بود. صحبت و کار او همیشه برای زندگی بخشیدن بود. همان موقع که مردم او را نمی شناختند مجله فارن پالیسی شهید را به عنوان ۵۰۰ فرد قدرتمند معرفی کرده بود.
آقامیری گفت: شهید فخری زاده همواره تلاش میکرد که موانع را از پیش پای محقق در حوزه مطالعات هستهای بردارد اگر دکتر فخری زاده نبود به جایگاه کنونی در صنعت هستهای نرسیده بودیم.
خسروپناه دبیر انقلاب فرهنگی، در همایش ستارگان شهر و نکوداشت شهید پیشرفت در محسن فخری زاده گفت: چه شد که شهید فخری زاده نقش کلیدی در پیشرفت کشور داشت. درحالی که دکتری خود را کمی قبلتر از شهادتشان اخذ کرده بود؟ شهید مقدم نیز یک فوق دیپلم و لیسانس از دانشگاه تربیت معلم داشت و بعد یک دکترای افتخاری گرفت. اما بعد به دانشمند موشکی تبدیل شد.
او افزود: پنج ویژگی باعث شد که او در پیشرفت نقش موثری داشته باشد. نخست اینکه دانشمند در فیزیک هستهای بود. طبق ادعای اساتید این حوزه فهم دقیق و عمیقی داشت. دوم اینکه دغدغه تبدیل دانش به صنعت را داشت و نگاه او از ایده تا صنعت بود. علم را برای علم نمیخواست و تنها به دنبال مباحث تئوریک نبود. درواقع به دنبال این بود که دانش صنعتی شود و نیازی از دغدغههای کشور را برطرف کند.
دبیر انقلاب فرهنگی ادامه داد: ویژگی سوم حرکت بنیان و عقلانی بودن او بود. مطالعات گسترده ای در زمان در فلسفه داشت و عمقی فلسفی به اصل عدم قطعیت داشت. گاهی از مباحث ملاصدرا و حرکت جوهری در تبیین استفاده میکرد. فهم درست از مباحث فلسفی و پیوند آن با کوانتوم از مهمترین ویژگیهای شهید فخری زاده بود. همچنین در دوران کرونا روی موضوع فلسفه و علوم شناختی وارد شد و بعد به تولید واکسن فخرا رسید. در نقش فلسفه در زمینه های مختلف به صورت تشکیلاتی دنبال میکرد.
خسروپناه گفت: ویژگی چهارم مدیریت با رویکرد حکمرانی بود. بعضی مدیریت بر مبنای حکومتداری هرمی و برخی مدیریت برمبنای حکمرانی با مشارکت نخبگان دارند. شهید فخری زاده مدیریت در حوزه حکمرانی داشت. کاهش عدهای الگوی حکمرانی شهید تدوین شود.پنجمین ویژگی او نگاه توحیدی او بود. موحد عرفانی داشت، درحالی که نگاه توحیدی برخی کلامی و فلسفی است.
حاشیه سود خالص نماد ساراب ۵۸ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
حاشیه سود خالص نماد شخارک ۴۰ درصد بوده که نشاندهنده سودآوری بالای شرکت و مدیریت…
در سال جاری زیان خالص نماد اوان به ازای هر سهم به ۵۹ ریال رسیده…
این گزارش با تحلیل دقیق قیمت انواع سکه، طلای ۱۸ عیار و دلار، به بررسی…
در روزهای اخیر، معاملات بورس تهران شاهد نوسانات چشمگیری بوده است. این تحولات به دلیل…
شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) با ظرفیت تولید ۶۰ هزار تن در سال بهعنوان بزرگترین…