آخرین اخبار

مقایسه شهر خلاق در ایران و ویتنام

به گزارش سرمایه فردا، تجربیات موفق فراوانی در حوزه شهر خلاق وجود دارد و بر اساس بررسی ها کشورهای کوچک و بزرگ و اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه به شدت بر این حوزه ها متمرکز شده اند و با جدیت تمام در آن سرمایه گذاری می کنند.

حجت الله مرادخانی پژوهشگر صنایع خلاق ویتنام را یک نمونه موفق در حوزه بهره گیری  از ظرفیت شهرهای خلاق، می داند که تا چند سال پیش شاید در چرخه های گردشگری و صنایع وابسته به آن (محصولات خلاق و…) چندان توسعه یافته نبود و در کانون توجه جهان قرار نداشت اما سال گذشته به عنوان پایتخت گردشگری و یکی از مراکز مهم گردشگری آسیا برگزیده شد.

این کارشناس حوزه صنایع خلاق اضافه می کند:  شهر هوشی مین و هانوی این کشور به عنوان مراکز موفق و پویا در جذب گردشگر و توسعه کسب و کارهای خلاق و فرهنگی معرفی شدند و جایگاه بسیار برجسته ای به ویتنام بخشیدند در حالی که ویتنام در گذشته و به دلیل وقوع جنگ، تقریبا نابود شده بود.

شهر خلاق در ایران

این کارشناس حوزه صنایع خلاق در پاسخ به این سوال که تاکنون چقدر از ظرفیت شهرهای خلاق کشور برای توسعه و رشد اقتصادی و اجتماعی استفاده شده، می گوید: علیرغم سختی عضویت در این زنجیره، خوشبختانه پنج شهر اصفهان، رشت، سنندج، بندرعباس و کرمانشاه هم در آن عضو هستند. اصفهان و بندرعباس به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای بومی، رشت و کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی و سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی به زنجیره شهرهای خلاق یونسکو پیوسته اند، گواهی بین المللی و جهانی دارند و در فهرست جهانی به ثبت رسیده اند اما متاسفانه بعد از گرفتن گواهی بین المللی این ظرفیتها به فراموشی سپرده شده اند به طوری که می توان گفت تاکنون عملکرد موفقی در این زمینه نداشته ایم.

مرادخانی اضافه می کند: موقعیت و پراکندگی جغرافیایی این پنچ شهر بسیار مطلوب است و می توان از رهگذر این قابلیت، جشنواره های منطقه ای، ملی، استانی و حتی بین المللی برگزار و توجه سرمایه گذاران، گردشگران و علاقمندان به حوزه صنایع خلاق را جلب کرد. علاوه بر این سرمایه های سرگردان بسیار زیادی که به دنبال حوزه های جدید هستند و شرکتها و موسسات بزرگ ملی که در راستای مسوولیتهای اجتماعی، فعالیتهای توسعه محور انجام می دهند، را هم می توان برای فعالیت در این حوزه ها مجاب کرد اما متاسفانه تاکنون نگاه چندان آگاهانه و فعالیت عملیاتی برای به فعلیت رساندن این قابلیتها نداشته ایم و این ظرفیت چشمگیر در برنامه های توسعه و لوایح بودجه سالانه جایگاهی هم ندارد.

فرصتهای ارزشمند برای سرمایه گذاری

به باور وی دلیل اصلی غفلت از این ظرفیتهای عظیم، عدم آگاهی و نبود معلومات کافی در متولیان و برنامه ریزان کشور است به طوری که تمام هیاهوی ما که قبلا روی توسعه سایپا و ایران خودرو و زیرساختهای پتروشیمی و نفت متمرکز بود، امروز به سمت کسب درآمد از محل مالیات و تهدید کسب و کارهای کوچک و بزرگ کشور تغییر کرده و این رفتار به جای فرصت آفرینی احتمالا تهدیدی جدی برای اشتغال خواهد بود.

پژوهشگر حوزه صنایع خلاق خاطر نشان می سازد: پنج شهر خلاق ایران در سواحل شمال و جنوبی، مرز غربی و قلب ایران قرار دارند و می توانند دستاوردهای ناب اقتصادی و فرصتهای ارزشمند برای سرمایه گذاری و رشد کسب و کارهای خلاق این شهرها و نواحی جغرافیایی اطراف آن کسب کنند اما فقط باید خودمان بخواهیم و دلمان بسوزد تا با صرف کمی آگاهی، مختصری انصاف و اندکی وجدان می توان “ممکن” های بالقوه اقتصادی ایران در این حوزه را به فعلیت برسانیم.

modir

Recent Posts

راهنمای شروع یک شغل خلاقانه

راه‌اندازی یک شغل خلاقانه نیازمند توجه به فرصت‌های جدید بازار است. در این گزارش ۳۰…

9 ساعت ago

راهبرد مقابل جنگ در خاورمیانه

اسرائیل هیچ نگرانی از کمبود مهمات نظامی و سایر ادوات جنگی ندارد. از طرف دیگر…

9 ساعت ago

جدیدترین تحلیل قیمت اونس طلا

قیمت اونس طلا عدم قطعیت های جهانی طلا را از نقطه عطف بی سابقه ۲۷۰۰…

9 ساعت ago

چرا روند بازار طلا جهانی صعودی است؟

کشورهای بریکس و دوستانشان به سرعت در حال جمع‌آوری طلا هستند.این موضوع سرمایه‌گذاران غربی را…

10 ساعت ago

تغییرات بزرگترین اقتصادهای دنیا

به گزارش سرمایه فردا، بزرگترین اقتصادهای دنیا از امپراتوری روم گرفته تا ایالات متحده و…

11 ساعت ago

وعده اعطای وام بانکی به مردم

بیماری مزمن اعطای وام بانکی به خودی ها و زیر مجموعه ها در نظام بانکی…

11 ساعت ago