شاخص کل بورس تهران برخلاف هفته آخر تیرماه ،مرداد را نزولی و رو به افول آغاز کرد.دماسنج اصلی بازار همزمان با آغاز مردادماه ۱٫۲۴ درصد عقب نشست و نتوانست در کانال ۲٫۲ میلیون واحد تابآوری چندانی نشان دهد.
همانطور که مشاهده کردیم؛بازار بر مدار خروج پول حقیقی میچرخد.
در هفتهای که گذشت مبلغی به میزان ۶۱۹ میلیارد تومان از بازار خارج شد تا به این ترتیب ورود پول قدرتمند به تالار سهام به رویایی دست نیافتنی مبدل شود.در شرایط فعلی، ابهامات و ریسکهای موجود، فضای نامتعادلی را بر معاملات سهام حاکم کرده است.
موضوعی که سبب شد تا معاملهگران از رفتار تحلیلی دور بمانند و دست به عصا حرکت کنند و در حالت انتظاری قرار بگیرند.
نگاهی به ارزش معاملات روزانه سهام نیز نشان میدهد؛همچنان پولهای تازه در بازار جریان ندارد.
کارشناسان بازار سرمایه میگویند؛انتظار میرود این جریان در کوتاهمدت و تا زمانی که ابهامات موجود باقی است، ادامه یابد.اما سرانجام این وضعیت پایان خواهد یافت. به این صورت که بازار سهام نیز چارهای جز رشد نخواهد داشت.
نگاهی به تغییرات شاخصهای سهامی نیز درهفته اخیر نشان از افت همه شاخصها در بورس و فرابورس دارد . شاخص هموزن نیز طی ایثن مدت ۱٫۳۹ درصد کاهش ارتفاع را ثبت کرد تا به این ترتیب نمادهای کوچک نیز در خطر ریزش قیمت قرار داشته باشند.
همانطور که اشاره شد؛جریان معاملات روزهای اخیر، حکایت از غلبه فروشندگان بازار دارد. نگاهی به روند معاملات روزانه بورس تهران به روشنی بر این موضوع تاکید می کند.امری که از عدم قطعیتها و نااطمینانی به روند آتی بازار نشات میگیرد. به بیانی دیگر، در شرایط فعلی، سرمایهگذاران به دلیل ترس از ریزش سنگین قیمتها با احتیاطی مضاعف رفتار میکنند.
نوسان های کوچک در بازار سرمایه ایران، معمولا واکنشی به سطوح حمایت و مقاومت است. در چند ماه اخیر شاخص کل هروقت به محدوده ۲میلیون تومان یا پایینتر سقوط کرده است، با خبردرمانی دوباره به ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد رسیده است.
اما روندهای بزرگ که منجر به ثبت سقف جدید می شود، ریشه بنیادی دارد. سقف اردیبهشت ۱۴۰۲ با حمایت رشد قیمت دلار در سامانه نیما به ثبت رسید. همه روندهای بزرگ بازار محرک دلاری داشتهاند.
آیا بورس تهران میتواند در هفته آینده از رخوت معاملاتی عبور کند؟در همین رابطه کارشناسان بازار سرمایه با اشاره به وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار میگویند؛بهنظر نمیرسد در هفته آینده شاهد تغییر مسیر بورس به طور جدی باشیم.
بازیگران بازار سهام در ماههای اخیر نتوانستند نقش قابلقبولی در جریان داد و ستدهای بورسی ایفا کنند، از اینرو بررسی روند معاملات این بازار از افت چشمگیر تقاضا حکایت میکند.
با توجه به از دست رفتن کانال ۲.۲میلیون واحد و ابهامات پیرامون تیم اقتصادی دولت جدید ،فعلا شرایط برای تغییر کلی روند بازار مهیا نیست؛ یعنی انتظار میرود هفته آیند نیز شاهد رفت و برگشتهای فرسایشی شاخصهای سهامی باشیم.
افزون بر آن کامودیتیها نیز در شرایط غیرقابل پیشبینی بسر میبرند که میتواند تهدید جدی برای بازار سرمایه محسوب شود.
اظهارات کارشناسان بورسی نشان میدهد؛بورس در هفته آینده هم روندی شبیه به همین هفته را در پیش خواهد داشت.هرچند منفیهای سنگین در انتظار بازار نیست.اما بهنظر میرسد بازار تاحدودی سمت و سوی نزولی و متعادل به خود بگیرد.
در حالحاضر با توجه به حجم پایین معاملات و محدوده کنونی میانگین ارزش معاملات خرد،نمیتوان انتطار داشت؛سرمایهگذاران با خیالی آسوده وارد بورس شوند.
در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخصکل بورس با افت ۰.۱۲درصدی همراه شد و در سطح ۲میلیون و ۱۷۵هزارواحدی کار خود را به اتمام رساند.
نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی دارد ؛کاهش ۰.۲۶درصدی را تجربه کرد. همچنین شاخصکل فرابورس نیز کاهش ارتفاع ۰.۱۰درصدی را تجربه کرد. در روز چهارشنبه، ۱۳۸میلیاردتومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و ارزش معاملات خرد بازار نیز رقم ۲هزار و ۴۳۸میلیاردتومان را ثبت کرد.
شاخص کل بورس در هفتههای اخیر درگیر مقاومت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد بود. هرچند در میانه تیر گذشت. اما به دلیل سیگنال قطعی برق عقبنشینی کرد./دنیای اقتصاد
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کمکاری بانکها در پرداخت وامهای ساخت…
به گزارش سرمایه فردا، رئیس کمیسیون شوراهای مجلس خبر داده که انتخابات شورای شهر احتمالا…
خسارات ناترازی برق با افزایش هزینهها و اختلال در فرآیند تولید، وزارت صنعت، معدن و…
بازدهی بالایی که از سال ۹۹ تاکنون داشته است، ممکن است نتیجهی کوتاهمدت باشد و…
تحلیل نمادهای دارویی نشان می دهد که افزایش قیمت دارو ممکن است به رشد درامد…
بازار دلار و طلا تحت برای سرمایهگذاری و حفظ ارزش دارایی امن است. اما آیا…