نگاهی به نوسانات شاخص ارزی تهران در طول هفته آخر تیر ماه نشان می دهد که اسکناس آمریکایی در بازار آزاد سوخت کافی برای صعود نداشته است.
گفتنی است نرخ دلار در هفته یاد شده با عقب نشینی از مرز ۵۸ هزار تومان تا نزدیک محدوده ۵۷ هزارو ۲۰۰ تومان پایین آمد.
از نگاه فعالان اقتصادی، نیمه تعطیل شدن بازار به دلیل ایام محرم به شرایط رکود دامن زد و ثبت نام خودرو نیز بخشی از نقدینگی را به سمت بازار موازی هدایت کرد.
از سوی دیگر برخی از تحلیلگران در توجیه روند کاهشی بازار ارز از یک نیروی مختلف سخن به میان میآورند. از نظر این افراد یکی دیگر از عوامل افت نرخ ارز، بهبود سطح درآمدهای نفتی کشور و دست پر نهاد بازارساز است.
به عبارت دیگر به عقیده این دسته، سیاستگذار پولی با اتکا به همین توان ارزی، سیاست مداخله در بازار ارز را در دستور کار قرار داده و مصمم است در هفته های پایانی دولت در نقش بازارساز قویتر ظاهر شود.
در این میان هرچند همچنان انتقادهایی از سیاستهای مبتنی بر ارزپاشی مطرح است، اما محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی بارها گفته که هدف، ایجاد ثبات در بازار ارز است.
در کنار نرخ دلار، قیمت درهم نیز در این هفته تا ۱۵ هزارو ۹۴۰ تومان بالا رفت اما در نهایت بر روی ۱۵ هزارو ۷۰۰ تومان ایستاد.
بررسی ها نشان می دهد که بازدهی نرخ دلار منفی ۰.۷۷ درصد و درهم امارات منفی ۱.۲۶ درصد بوده است.
در این میان راه بازار طلا و ارز از هم جدا شد و انس جهانی طلا میان دلار تهران و اقلام طلا فاصله انداخت.
به این ترتیب، قیمت اونس طلا در این هفته رکورد شکنی کرد و تا بالای ۲۴۶۰ دلار پیش رفت و با رشد ۳.۴ درصدی بیشترین بازدهی هفتگی در خانواده طلا را به خود اختصاص داد.
البته قیمت طلای جهانی در پایان هفته آرایش نزولی به خود گرفت و تا محدوده ۲۳۹۴ دلار پایین آمد و در زمان تدوین این گزارش با ۲۴۰۲ دلار معامله شد.
همچنین سایر اقلام طلای داخلی با کاهش قیمت دلار و حباب رشد کمتری را نسبت به اونس جهانی طلا تجربه کردند.
در این هفته رشد سکه امامی ۱.۲۵ درصد، نیم سکه۰.۴ درصد، ربع سکه ۰.۶ درصد و سکه یک گرمی۱.۴ درصد بوده است.
بازار ارز تهران در ماه های سال جاری نوسانات قیمتی چشمگیری را تجربه کرده است. رویدادهای مختلفی سبب افزایش و یا کاهش انتظارات تورمی فعالان بازار شد که در نتیجه آن نرخها نیز نوسان داشتند.
برخی از شاخص های ارز غیر رسمی در همین راستا به قله های تاریخی خود رسیدند و پس از آن مجددا به سطوح قیمتی پایین تر بازگشتند.
مجموعه عوامل سیاسی اقتصادی مختلفی در نوسانات ذکر شده دخیل بودند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به تشدید درگیریهای نظامی در منطقه در جمع علل منفی و حمایت های بانک مرکزی و افزایش امیدواری نسبت به عملکرد سیاست خارجی دولت پیشرو در طرف علل مثبت اشاره کرد.
به عقیده برخی از تحلیلگران، بانکمرکزی در کنار افت انتظارات تورمی، از طرف عرضه بازار حمایت کرده تا روند کاهشی نرخ ارز را تشدید کند.
بررسی عملکرد نرخ دلار آزاد به عنوان شاخص بازار ارز تهران نشان می دهد که نرخ این ارز در ماه گذشته حدود ۲٫۶۳ درصد افت داشته است.
همچنین نرخ این ارز از روزهای انتهایی سال گذشته تاکنون نیز ۴٫۹ درصد کاهش یافته است.
در نتیجه می توان گفت دولت چهاردهم بازار ارز و سکه را در شرایط کاهشی تحویل خواهد گرفت.
علاوهبر نقش پررنگ بانک مرکزی در این افت قیمت در روزهای انتقال، همراهی انتظارات معاملهگران با دولت جدید نیز می تواند از علل روند کاهشی نرخ ارز در روز های اخیر باشد.
سیگنال شاخص ارزی در آخر تیر ۱۴۰۳ این است که قیمت دلار فعلا زیر ۶۰ هزار تومان خواهد بود./دنیای اقتصاد
سود عملیاتی نماد سخزر با رشد ۵۳ درصدی به ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده. این افزایش…
ارزش بازار نماد شکبیر به ۲۴,۴۰۸ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت در…
حاشیه سود عملیاتی نماد لطیف به ۱۱ درصد رسیده که از مدیریت ناکارآمد هزینهها و…
امسال حاشیه سود ناخالص نماد دزهراوی ۳۲ درصد بوده که نشاندهنده افزایش کارآمدی و کاهش…
ارزش بازار نماد پارتا به ۶,۶۴۰ میلیارد تومان رسیده است که نشاندهنده افزایش ارزش شرکت…
حاشیه سود خالص نماد خشرق ۰.۱ درصد بوده که نشاندهنده تأثیر منفی هزینههای مالی و…