آخرین اخبار

سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی مانع جدی جهش تولید

اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران از سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی انتقاد کرده و خواستار اتخاذ تدابیری شدند که بدون ایجاد نقدینگی جدید در جامعه، تسهیلات لازم را در اختیار تولید قرار دهد.

به گزارش سرمایه فردا، در آخرین نشست کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران که با حضور معاون اداره بررسی و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی برگزار شد،  ادامه سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی در سال جدید، به عنوان مانعی جدی در مسیر تحقق شعار سال مطرح شد.

انتقاد از سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی

به اعتقاد اعضای کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران، برای تحقق جهش در تولید، باید به این نکته توجه شود که واحدهای تولیدی برای تأمین مواد اولیه به سرمایه در گردش و نقدینگی نیاز دارند. این در حالیست که تداوم سیاست‌های انقباضی دولت و بانک مرکزی و همچنین توقف روند ارایه تسهیلات‌ بانکی باعث شده که بخش تولید نتواند از تمام ظرفیت خود برای تولید محصول یا خدمات استفاده کند.

در این نشست پیشنهاد شد که دستگاه‌های تصمیم‌گیر به سمتی حرکت کنند که بدون افزایش سطح نقدینگی در سطح جامعه، منابع لازم را در اختیار بخش تولید قرار دهند. چراکه اگر مانند سال گذشته، واحدهای اقتصادی نتوانند منابع لازم برای تأمین مواد اولیه را در اختیار داشته باشند، مجبورند توان تولید را کاهش دهند و این روند برعکس عنوان سال یعنی جهش تولید است.

اعضای کمیسیون، بررسی ریشه اصلی بروز تورم و مقابله با علل اصلی آن را راه‌حل بهتری نسبت به اتخاذ سیاست‌های انقباضی دانسته و تأکید کردند که دلیل اصلی بروز تورم بالا در کشور، بزرگی دولت و هزینه‌های سرسام‌آور آن است. بنابراین اگر دولت طی فرآیندی، زمینه کوچک‌سازی خود را فراهم می‌کرد، امروز دچار تورم نمی‌شد.

مقابله با تورم و رشد نقدینگی اولویت اصلی سیستم بانکی کشور

علیرضا محمدی، معاون اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی نیز مقابله با تورم و رشد نقدینگی را اولویت اصلی سیستم بانکی کشور در سال ۱۴۰۳ بیان و اضافه کرد: سیاست‌های پولی با کنترل ترازنامه بانک‌ها از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و قرار است همین رویکرد در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه پیدا کند. البته بانک مرکزی نیز قصد دارد با تعیین اولویت‌ها، تسهیلات خود را جهت‌دهی کرده و به رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی کمک کند.

به گفته معاون بانک مرکزی، رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۲۴٫۳ درصد بوده که نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بهتر است.

به نقل از اتاق ایران، محمدی، کل تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۲ را ۵ هزار و ۶۴۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که در مقایسه با سال ۱۴۰۱  حدود ۲۴٫۷ درصد رشد را نشان می‌دهد.

معاون اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی از برنامه‌های جدید و ابزارهای تعهدی به منظور ارائه تسهیلات بیشتر به بخش تولید کشور خبر داد و اضافه کرد: بانک مرکزی ۳۵۰ همت برای ارائه تسهیلات زنجیره تولید پیش‌بینی کرده، هرچند اعتقاد دارد بخش تولید برای تأمین سرمایه باید بیشتر به سراغ بازار سرمایه برود و میزان وابستگی خود به تسهیلات بانکی را کاهش دهد.

modir

Recent Posts

جزئیات نماز عید فطر ۱۴۰۴

جزئیات نماز عید فطر تهران از این قرار است که درهای مصلا از ساعت ۴…

9 ساعت ago

خودروهای برقی تهران از وعده تا عمل

تهران بعد از یک سال درگیری با آلایندگی و خاموشی حالا بسته حمل و نقل…

21 ساعت ago

تحلیل جنگ در خاورمیانه

تحلیل جنگ در خاورمیانه به دو منبع عظیم گازی برمی‌گردد که تحت مالکیت فلسطین است…

1 روز ago

تحلیل بنیادی و عملکرد مالی آلومینا

عملکرد مالی آلومینا با رشد چشمگیر فروش، به عنوان یکی از ویژگیهای شرکت‌ در رویکرد…

3 روز ago

آخرین دستاوردهای فناوری در جهان

از حذف ناگهانی کوپایلوت در ویندوز ۱۱ تا پروژه ماهواره‌ای گوگل برای مقابله با آتش‌سوزی…

3 روز ago

زیان‌های شرکت شهید قندی در معامله با سوریه

شرکت شهید قندی، در معاملات خود با وزارت اتصالات سوریه متحمل زیان‌های قابل‌توجهی شده است.…

3 روز ago