آخرین اخبار

سوئیس چگونه کشوری است؟

دکتر حسین صادقی در مورد تفاوت سوئیس و ایران گفته، ولی چند نکته کوچک را در مورد سوئیس نگفته‌اند که من برایتان می‌گویم:

سوئیسی‌ها در تاریخ‌شان هیچ چیز مهمی را اختراع نکرده‌اند، دانشمند یا سیاستمدار بزرگ خیلی کم داشته‌اند و فیلسوف بزرگ تقریباً هیچ! سرانه و نیز میزان تحصیلات آکادمیک‌شان در اروپا از پائین‌ترین‌هاست. حتی در مورد بیزینس بانکداری که بهترین در جهان است، بیشتر به آموزش عملی حین کار متکی‌اند و وقعی به مدارک دانشگاهی MBA یا بانکداری نمی‌نهند.

سوئیس از ۲۶ کانتون کوچک تشکیل شده که هرکدام خودمختارند. این کشور بسیار کوچک (با مساحتی نصف استان اصفهان) یک زبان ملی یا یک زبان رسمی ندارد و چهار زبان مختلف در کانتون‌های مختلف آن استفاده می‌شود.

اگر نمی‌دانید، حدس بزنید پایتخت رسمی سوئیس کجاست! زوریخ، بِرن، لوزان….؟ کدامیک؟

جواب: سوئیس اصلا پایتخت رسمی ندارد! زوریخ بزرگترین شهرش است، ولی بِرن در عمل (و نه از لحاظ قانونی) مرکزیت بیشتری دارد. دولت مرکزی بسیار کوچک و ضعیف و هبچکاره‌ای دارد، به نحوی که خیلی از خود سوئیسی‌ها اصلا نمی‌دانند رئیس‌جمهور وقت مملکت‌شان کیست.

پایتخت سوئیس کجاست ؟

سوئیس عضو سازمان ملل یا اتحادیه اروپا نیست، پول خودش را دارد. در واقع، سوئیس آخرین کشوری در دنیا بود که استاندارد طلا برای پول را کنار گذاشت (در ۱۹۹۹). به ندرت خود را وارد اتحاد با کشورهای دیگر می‌کند و خیلی کاری به دنیای خارج ندارد.

این نیست که مردم سوئیس خیلی افراد فرهیخته‌ای بوده باشند. گاه بین کانتون‌ها یا بین افراد دو روستا دعواها و جنگ‌های جدی بر سر یک چشمه آب درمی‌گرفت. در مورد “خرافی”بودن هم، سوییسی‌ها مثل بقیه اروپا عقاید مسیحی داشتند، آمیخته شده با کلی اعتقادات عوامانه در مورد اجنه (که معمولا به صورت کوتوله تصور می شدند) و انواع و اقسام موجودات عجیب و غریب دیگر.

خلاصه که این سوئیسی‌ها در هیج چیزی شانس نداشتند: نه روشنفکران بزرگ داشتند، نه یک رهبر بزرگ سیاسی یا دیکتاتور مصلح، نه یک دولت توسعه‌گرا، نه اقتصاددانان برجسته، نه برنامه‌های توسعه صنعتی، نه صنایع پیشرو، نه عمق راهبردی در مناسبات خارجه داشتند، نه دارای پیشینه تمدنی ۲۵۰۰ساله بودند،….. بعید بدانم تا ۱۰۰ سال دیگر هم به فکر ایجاد سازمان ملی نخبگان بیفتند و متاسفانه دکتر شریفی زارچی هم آنجا نیست تا پیشنهاد تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی را به آنها بدهد.

همه ی تاریخ‌شان هم درگیر مفاهیم پیش‌وپا افتاده‌ای چون عدم تمرکز، آزادی و محترم شمردن حقوق مالکیت بودند. عقب‌افتاده‌های دوزاری یک انقلاب هم نکردند!

سوئیسی‌ها عقل دارند، ولی نه آن عقلی که آقای دکتر صادقی یا خیلی‌های دیگر می‌پندارند.

سوئیس کشور ثروتمندی است که نه فرهیخته‌ای دارد و فرهنگی توسعه یافته دارد. این کشور از کانتونهای تشکیل شده که با جهان بیرون تقریبا کاری ندارند.

modir

Recent Posts

نقش تحقیقات بازار و خلاقیت در افزایش درآمد

تحقیقات بازار و خلاقیت دو حوزه مستقل هستند، اما در توسعه محصولات و نوآورانه، بهبود…

13 ساعت ago

اهمیت مشاوره در کسب و کار

مشاوره در کسب و کار جدید کمک می کند هیجان‌ و چالش‌ همزمان فرد را…

13 ساعت ago

مهارت‌های زندگی برای آینده بهتر

به گزارش سرمایه فردا، آینده متعلق به کسانی است که مهارت‌های زندگی بیشتری یاد می‌گیرند…

13 ساعت ago

چند استراتژی برای کنترل تورم

کشورهایی که موفق به جدا کردن دولت از بانک مرکزی شده اند از چند چند…

14 ساعت ago

چالش اقتصاد ایران چیست؟

مهمترین چالش اقتصاد ایران «بحران ارزش افزوده صفر» است. اکنون بخش بزرگی از سرمایه ها…

14 ساعت ago

چرا دسترسی فناوری ایران محدود شده‌است

محدودیت‌ها در دسترسی فناوری ایران، همکاری‌های علمی و فرصت‌های شغلی ایجاد کرده و عامل فرار…

17 ساعت ago